Sekavissa tunnelmissa pistejahtiin

LIIGA / Ennakko
Turun tiistai-illassa kohtaavat vaisusti kautensa aloittaneet TPS ja HPK. Molemmat ovat raapineet kasaan seitsemästä ensimmäisestä ottelustaan viisi pistettä. Nämä pisteet oikeuttavat jaettuun jumbosijaan, mutta huolestuttavinta ovat olleet joukkueiden peli-ilmeet.

Kuntokäyrät

Jo pelkkä sarjataulukkoon vilkaiseminen kertoo olennaisen joukkueiden kuntokäyristä. Seitsemän ottelua ja viisi pistettä. Asema sarjan häntäpäässä on ansaittu niin Hämeenlinnassa kuin Turussakin. Kotijoukkue saa lähteä sinällään kiitollisemmista asemista otteluun, sillä on voitto alla lauantailta. Kun taas ritaripaitojen viimeisin voitto on kolmen kierroksen takaa, jolloin kaatui Kärpät.

Vaikka TPS astelee areenalle voitto taskussaan, ei sillä ole juhlimisen aihetta. SaiPa-voitto oli henkisesti tärkeä, mutta tyyli on vielä hakusessa. Joukkueen jokaisella osa-alueella on vielä paljon parannettavaa ja tämä myös tiedetään. Uuden päävalmentajan Pekka Virran opit eivät ole vielä ainakaan istuttuneet pelaajien mieliin ja tämä on myös näkynyt kentällä.

HPK ei voi myöskään olla tyytyväinen kauden aloitukseensa. Vaikka se voitti sarja-avauksessaan juuri TPS:n, sen jälkeen ollaan tultu vain alamäkeä. Viimeisten viiden ottelun saldo on surkea: yksi kahden pisteen voitto ja viisi tehtyä maalia. Jos TPS tarvitsee terävöitymistä jokaisella osa-alueella, on HPK:lla sama edessä. Kaiken pitää parantua.

Ratkaisun paikat

Kun molemmat joukkueet hakevat vielä parastaan ja jokainen osa-alue tuntuu olevan hiukan repsallaan kääntyy katse siihen helpoimpaan. Kumpi joukkueista saa pelinsä toimimaan huomenna, vie pisteet kotiin. Ilkeämielisempi voisi myös todeta, että kumpi on vähemmän huonompi huomenna, vie pisteet. Parantamisen varaa on ja paljon.

Kun kumpikaan joukkue ei tahdo jo alkukaudesta jäädä jalkoihin, on huomisella ottelulla tärkeä merkitys. Kolme pistettä ja sarjataulukko näyttää selvästi paremmalta. TPS:lla on vielä jäänyt hampaankoloon avauskierrokselta, jolloin hämeenlinnalaiset murskasivat turkulaiset 6-3. Tämän tietää myös maalivahtivalmentaja Urpo Ylönen.

- Huomenna on meillä iso peli. Turussa ei olla vielä saatu pisteitä ja HPK on ollut meille aina mielenkiintoinen vastustaja. Päästään maksamaan kalavelkoja kotona. Siitä lähdetään liikkeelle, että tehdään se eka maali. Haetaan sitä tasaista pelaamista. Pelataan puolustuksen kautta ja ei tyydytä siihen pelkkään johtomaaliin, halutaan pistää se peli poikki.

Juuri tässä on ollut kotijoukkueen kivireki. Jos ei päävalmentajan uusi vaativa taktiikka ole vielä iskostunut pelaajille, on peli-ilo jälleen puuttunut. Joidenkin pelaajien takaraivossa voi vielä paukuttaa viime kauden umpisurkea alku, jonka ei haluta toistuvan missään vaiheessa. Ensimmäisen maalin saanti voi olla merkitsevä tekijä huomenna.


Marek Schwarzilla on näytön paikka huomenna.

HPK on tuskaillut pelinsä hakemisen kanssa myös. Viime ottelussa ensimmäinen erä oli hyvä, mutta Lukon nostettua karvaustaan alkoi kerholaisten selkäranka notkua. Varsinkin pelin avaamisesta ei meinannut tulla mitään tämän jälkeen. Kiekollinen peli on ollut heikkoa, joten viime otteluissa on tuntunut, että joukkue ei oikein ole päässyt edes maalintekopaikoille. Mitä todistaa myös viisi tehtyä viidessä viime ottelussa.

Jos joukkue ei saa kiekollista peliään kuntoon huomenna, on sen pistettävä toivonsa ylivoimaa. Vaikka ylivoima ei toiminut vielä parhaimmalla mahdollisella tavalla viime ottelussa, antoi se merkkejä paremmasta. Jos taas kerhopaitojen peli menee tutuksi roiskimiseksi, on TPS vahvoilla.

Kokoonpanot

TPS:n riveistä puuttuvat Miika Huczkowski, Jarkko Hattunen, Tuomas Suominen ja Joni Tuominen.. Marko Virtala palaa todennäköisesti huomenna kokoonpanoon loukkaantumisensa jäljiltä. Maalilla aloittaa Marek Schwarz.

HPK:lla ei ole suuria loukkaantumishuolia. Tosin kokoonpano on elänyt voimakkaasti viime kierroksilla, joten pieniä muutoksia voi tulla. Marko Luomala sai iskun jalkaansa viime ottelussa, hänen pelaamisestaan ei ole vielä tietoa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

TPS M S P
1.Tomas Plihal 2 2 4
2.Michal Birner 0 3 3
3.Toni Mäkiaho 2 1 3
4.Ville Vahalahti 3 0 3
5.Tomas Mojzis 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle