Kerhon toivon kipinä

LIIGA / Ennakko
Viime peli oli HPK:n juhlaa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Hämeenlinnalaisten pudotuspelihaaveet ovat viime aikoina saaneet aivan uusia käänteitä. Kauden piti jo olla ohi, mutta pirteillä esityksillä ja pienellä onnella kaikki on taas mahdollista. Muutama mutka täytyy kerhon vielä selvittää, torstai-iltana sen mutkan nimi on TPS.

HPK ehti jo kertaalleen luovuttaa pudotuspelipaikan metsästyksen. Asiat eivät kuitenkaan enää ole aivan niin yksinkertaisia. Oranssinutut ovat viime aikoina esiintyneet edukseen voittamalla neljä ottelua putkeen. Voiton takeena on monesti ollut tulikuuma maalivahtilupaus Juuse Saros, joka on neljän ottelun voittoputken aikana päästänyt ainoastaan viisi maalia.

Pudotuspelimahdollisuus elää vielä ja hämeenlinnalaisten katseet suuntautuvat vääjäämättä Helsinkiin ja HIFK:n tekemisiin. HIFK ja pudotuspeliviiva on hämeenlinnalaisilta enää seitsemän pisteen päässä. Kun soppaan lisätään vastikään valmentajaa vaihtaneen HIFK:n konttaaminen, alkaa mahdoton tuntua taas mahdolliselta.

HIFK tarjosi HPK:lle todellisen armopalan, kun se onnistui viime ottelussaan kotona sarjajumbo KalPaa vastaan nappaamaan vain yhden pisteen. Mainittakoon myös se, että HPK on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin HIFK.

Jos tämä ei vielä riittänyt aiheuttamaan HPK-faneille sydämentykytyksiä, lyödään keitokseen vielä yksi ainesosa. HPK:n runkosarjan viimeinen peli on kotiottelu juuri HIFK:ta vastaan, jolloin Rinkelinmäellä tullaan näkemään rantapalloja. Kuka niitä sitten ottaa mukaansa aikaiselle kesälomalle jää nähtäväksi.

HPK:sta siirtyi loppukaudeksi Örebrohon kovia pelimiehiä Jere Sallisen ja Ville Viitaluoman muodossa. On päivänselvää, että nämä herrat olisivat olleet HPK:lle kultaakin kalliimpia kun runkosarja lähenee loppuaan.

Tosin hämeenlinnalaisten riveistä on noussut uusia ratkaisijoita paikkaamaan tätäkin menetystä. HPK:n joukkue on sopiva sekoitus konkareita ja nuorukaisia, kokeneempien pelaajien pitää pystyä esimerkillään luomaan rauhallisuutta joukkueeseen. Maltti ja rento peli-ilme ovat avainasemassa, mikäli hämeenlinnalaiset aikovat pitää pudotuspelimahdollisuuden hengissä.

Kotona on kiva pelata

Kerhon voiton esteenä on kuitenkin TPS. Turkulaisille loppukauden otteluilla ei sinänsä ole mitään merkitystä, joukkue pelaa enää kunniasta. Turkulaisten esitykset viime aikoina ovat olleet ailahtelevia. Joukkue on kamppaillut muun muassa sairastumisten, loukkaantumisten ja pelikieltojen kanssa. Tämä on johtanut siihen, että useat TPS:n A-juniorit ovat päässeet luistelemaan Liiga-jäillä.

- HPK on vaarallinen joukkue tällä hetkellä, heillä on tasainen ja tiivis ryhmä. Katsotaan nyt millaisen ryhmän saamme jalkeille, kampoihin kyllä pistetään, tuumi TPS-valmennuksen Riku-Petteri Lehtonen luottavaisena.

Positiivisin seikka TPS:n kannalta lienee pirteät otteet kotikentällä. Edellisessä kotipelissään TPS kaatoi Lukon ja ennen maajoukkuetaukoa HIFK sai tuta turkulaisten kotivireen.

- Vastustajan on ehkä vaikeampi tulla tuohon isompaan kaukaloon. Puolustusnöyryyttä emme oikein ole saaneet kestämään 60 minuuttia vieraissa. Sen takia niitä voittojakaan ei ole tullut vieraissa. Onhan se niinkin että kotona on aina helpompi pelata, kun paperilla kovempi joukkue tulee vastaan kotona niin nöyryyskin tulee automaattisesti, muotoili Lehtonen.

Asetelma on siis selvä, TPS:llä ei ole mitään hävittävää ja kotikattilassa isompien kiusaaminen on ollut joukkueelle mielekästä puuhaa. HPK:lle ottelusta ei missään nimessä kelpaa muu kuin kolmen pisteen voitto. Rauhallisuus ja systemaattinen pelikirjan noudattaminen tulevat olemaan puolin ja toisin isossa roolissa.

Seuraa Heitä

Rasmus Kulmala #87 |

Laitahyökkääjä

Pelikuntoon loukkaantumisen jälkeen palannut juniori on esiintynyt edukseen. Kiekollisesti taitava Kulmala ja TPS:n muut juniorit saavat paineitta esittää kyntensä Liigan loppukierroksilla.

Tuomas Vänttinen #91 |

Keskushyökkääjä

HPK:n kolmosketju oli tiistaina JYPiä vastaan liekeissä. Vitja viimeisteli joukkueen neljästä maalista kolme. Vänttisen ja kumppaneiden liikettä ja oivaltavia ratkaisuja HPK tarvitsee, kun joukkue lähtee tavoittelemaan viidettä perättäistä voittoaan.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

TPS M S P
1.Niclas Lucenius 1 4 5
2.Tero Koskiranta 3 1 4
3.Mikko Rantanen 2 1 3
4.Steven Seigo 0 3 3
5.Marko Virtala 1 1 2
HPK M S P
1.Tuomas Vänttinen 4 3 7
2.Antti Bruun 1 3 4
3.Teemu Rautiainen 2 2 4
4.Teemu Rinkinen 1 3 4
5.Borna Rendulic 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle