TPS lähtee haastamaan sarjakärkeä

LIIGA / Ennakko
Saako TPS riistettyä HIFK:lta pisteitä kotiyleisön edessä?
Kuva © Timo Savela
TPS saa perjantai-iltaansa mielenkiintoisen vastuksen, kun sarjakärki HIFK saapuu Turkuun horjuttamaan isäntien vahvaa kotivirettä.

HIFK on aloittanut kautensa vahvasti ja siitä selvänä osoituksena on paikka sarjataulukon kärjessä. Stadilaiset ovat pelanneet viisi ottelua, jotka ovat poikineet neljä voittoa. Tähän mennessä ainoan häviön HIFK kärsi Bluesia vastaan häviten tosin vasta voittomaalikilpailun jälkeen. Turussa voidaan siis varautua kovemman luokan vääntöön, jos pisteet ajateltiin pitää Aurajoen rannalla.

− Mielenkiintoinen ottelu tästä tulee, eihän siitä mihinkään pääse. HIFK:ta vastaan on aina hyvä pelata ja luvassa on aina hyviä matseja. Sarjakärki, perjantai-ilta ja kotihalli. Eihän siitä kattaus enää parane, luonnehti TPS-luotsi Kai Suikkanen tulevaa perjantai-illan koitosta.

HIFK lähtee perjantain otteluun Ässistä otetun 3-0-voiton innoittamana, mutta alla on myös keskiviikkon CHL-kierrokselta otettu tappio Skellefteåta vastaan. Seuran kotisivujen mukaan joukkue on palannut takaisin Helsinkiin vasta torstaina aamuyöllä ja nähtäväksi jääkin, saako helsinkiläispoppoo tarpeeksi lepoa ennen perjantain ottelua.

Sarjan kärjessä liihottavan HIFK:n riveistä löytyy varmasti onnistujia joka lähtöön, mutta maininnan arvoisena kaksikkona voidaan pitää Jasse Ikosta ja Juuso Puustista. Ikonen on neljässä pelissä iskenyt neljä maalia, kun taas Puustinen on onnistunut neljästi maalinteossa viidessä pelaamassaan ottelussa.

Pakkitilanne TPS:n kysymysmerkkinä

TPS on kauden alussa ollut erityisen vahva juuri kotijäillään. Kolmesta kotiottelusta kahdesta on tullut voitto vaikkakin melko niukin lukemin. TPS lähtee perjantain peliin tosin allaan kaksi tappiota, sillä viime Liiga-peli Lukkoa vastaan ei tuonut turkulaisjoukkueelle yhtään pistettä. Myös keskiviikon CHL-ottelu päättyi TPS:n osalta niukkaan tappioon Linköpingiä vastaan.

− Tämä ottelu tulee olemaan meille hyvä mittari omasta osaamisesta. HIFK on voittanut muun muassa Kärpät vieraissa ja on pelannut puhdasta peliä. Ei tästä sarjasta paljon kovempaa löydy, toteaa Suikkanen.

TPS on kärsinyt viime aikoina pahoista menetyksistä ainakin pakiston puolella. Puolustuksesta ovat olleet poissa muun muassa Steven Seigo, Markus Seikola ja Veli-Matti Vittasmäki. Torstaina saatiin sinetti sillekin, ettei Petteri Nummeliniakaan tulla kokoonpanossa vähään aikaan näkemään, sillä puolustajan saama silmävamma on luultua vakavampi ja vaatii leikkausta. Tämän lisäksi hyökkäyspäästä puuttuu Raumalla lauantaina loukkaantunut Niclas Lucenius, joka on harjoituskiellossa ensi viikkoon asti.

Pakkitilanne ei turkulaisilla kuitenkaan ole niin paha miltä saattaa kuulostaa. Viime peleissä TPS on saanut nuorien pelaajiensa avulla kasaan kelpo pakiston, jolta yleisö varmasti odottaa aina vain uusia taidonnäytteitä. Nuoren pakiston tueksi TPS saa taas jälleen riveihinsä jo yhden ottelun lauantaina pelanneen Arto Laatikaisen, jolle lienee tiedossa myös enemmän vastuuta Nummelinin toistaiseksi määrittelemättömän sairasloman myötä.

Seuraa Heitä

Arto Laatikainen #42 |

Puolustaja

Viime lauantaina TPS:n riveissä ensi kertaa pelannut Laatikainen on perjantaina taas mukana kokoonpanossa. Päävalmentaja Kai Suikkasen mukaan Laatikainen tuo TPS:n puolustukseen ennen kaikkea rauhallisuutta.

Juuso Puustinen #71 | JYP

Laitahyökkääjä

Tältä hyökkääjältä voi odottaa maaleja. Viisi peliä on tuottanut jo neljä maalia, joten on hyvin mahdollista, että verkko heiluu myös Turussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle