Brändikiekkoa Turkuhallissa

LIIGA / Ennakko
Turussa vierailee lauantaina hallitseva Suomen mestari HIFK. Molemmat joukkueet ovat alkaneet löytää peliään vaikean alun jälkeen ja nollasivat vastustajansa perjantaina. HIFK:lla on pelissä nousun kohti kärkeä jatkuminen, TPS:llä paljon enemmän, etenkin henkisellä puolella.

Kuntokäyrät

TPS saalisti kahden pisteen voiton viime lauantain SaiPa-ottelusta, mutta tuhri kahden maalin johon loppuhetkillä HPK:ta vastaan. Perjantaina Palloseura vieraili Isossamäessä, ja porilainen betoniviidakko oli yllättävän armollinen. TPS haki 1-0-voiton Marko Anttilan maalilla ja Aleksis Ahlqvistin nollapelillä.

Myös HIFK on pelannut tuskaisen alkukauden ja joukkue löytyy sarjataulukon 8. paikalta. Hallitseva mestari katkaisi tiistaina kolmen ottelun tappioputken ja teki perjantaina Tampereella tuhoisaa jälkeä. Ville Peltosen hattutemppu siivitti Juuso Riksmanin nollapeliin ja HIFK:n murskaavaan 6-0-voittoon.


TPS jätti perjantaina Ässät nollille.
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

Ratkaisun paikat

HIFK:n ei ole alkukaudella kyennyt vastaamaan kärkijoukkueiden vauhtiin, vaan otteet ovat takkuilleet. Voittoja ei ole tullut toivottuun tahtiin ja tuloksena on sijoitus sarjan keskikastissa. Mikael Granlund ja Ville Peltonen ovat pelanneet omalla tasollaan ja löytyvät pistepörssin kärkipaikoilta, mutta muuten kokoonpanosta on puuttunut tasaisuutta. Petri Matikainen halusi tasoittaa ketjuja ja levittää ratkaisuvoimaa myös ykkösvitjan ulkopuolelle, mutta tuskaiset ensiviikot eivät tahtoneet tuoda toivottua tulosta. Portit aukesivat toden teolla vasta perjantaina, kun Ilves jäi Hakametsässä täysin vieraidensa jalkoihin.

Tuskasta puhuttaessa on vaikea sivuuttaa HIFK:n lauantaista vastustajaa, TPS:ää. Pekka Virran miehistön syksy on ollut mestareitakin synkempi, eikä Palloseuralta ole löytynyt edes yksittäistä ratkaisuketjua. Joukkueen parhaat pistemiehet ovat kuuden pisteen Marko Anttila ja Tomas Plihal, jotka löytyvät pistepörssin sijoilta 33 ja 38, edellään muiden muassa viisi HIFK-pelaajaa. Paperilla TPS ei pysty vastaamaan HIFK:n huutoon millään osa-alueella, sillä IFK on edellä myös maalivahdeissa Riksmanin hyvien otteiden ja Jan Lundellin tuen ansiosta.

Turkuhallissa on viime aikoina seurattu monen kriisijoukkueen taivalta, kun TPS on isännöinyt SaiPaa, Tapparaa ja HPK:ta, ja jokaisena kertana suurempi pistepotti on lähtenyt vierasjoukkueen matkaan. TPS on päässyt kotiluolassaan pisteille vain kerran, tiistain jatkoaikatappiossa HPK:ta vastaan. Ainakaan sitä suurempaa palkintoa ei teoriassa pitäisi odottaa lauantailtakaan, sillä vaikka joukkueet ovat sarjataulukossa kahden pisteen päässä toisistaan, on materiaalien tasoero huima.


Juuso Riksmanilla on tilillään kaksi nollapeliä.
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

Perjantaisen voiton vaikutukset TPS:n peliin ovat lauantaina mielenkiintoinen seurattava. Ässät-TPS kuuluu alkukauden tapahtumarikkaimpiin otteluihin ja mukaan mahtuivat muiden muassa Ryan Stonen, Timo Seppäsen ja Rasmus Ristolaisen ulosajot. Alivoiman harjoittelemisen lisäksi TPS esitti pirteää taklauspeliä ja vaikka joukkue hyökkäsi maltillisesti, onnistuivat turkulaiset ainakin välttämään omalla puolustusalueella pörräämisen.

Rohkealla, energisellä pelillä ja Turkuhallin lauantai-illan huumalla TPS:llä on saumat yllätykseen. Kolikon kääntöpuolena on mahdollisuus tylyihin lukemiin HIFK:n löydettyä pelivireensä päivää aiemmin. Perjantain kaltaiseen jäähyilyyn ei ainakaan ole varaa, sillä toisin kuin Ässillä, HIFK:n ylivoima on toiminut.

Viihdettä pitäisi silti olla luvassa, sillä TPS napsi Porissa yli 80 jäähyminuuttia, kun taas HIFK:n kamppailuissa hanskat ovat pudonneet jo useamman kerran.

Kokoonpanot

TPS on tällä viikolla saanut tyhjennettyä sairastupaansa, sillä Marko Virtala palasi kokoonpanoon tiistaina ja puolustaja Joni Tuominen perjantaina. Sivussa ovat edelleen Jarkko Hattunen, Tuomas Suominen ja Miika Huczkowski. Perjantain Ässät-ottelussa TPS:ltä ajettiin suihkuun peräti kolme pelaajaa, mutta kukaan ei näillä näkymin ole ainakaan vielä lauantaina pelikiellossa. Maalilla on todennäköisesti Marek Schwarz.

HIFK:lta sivussa ovat olleet Mikko Kurvinen, puolustaja Robert Nyholm ja pitkäaikaispotilas Ilari Melart.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

TPS M S P
1.Marko Anttila 2 2 4
2.Tomas Plihal 2 2 4
3.Michal Birner 1 2 3
4.Ville Vahalahti 2 1 3
5.Tomas Mojzis 0 2 2
HIFK M S P
1.Ville Peltonen 4 3 7
2.Mikael Granlund 3 4 7
3.Kimmo Kuhta 1 5 6
4.Eero Somervuori 3 1 4
5.Markus Granlund 1 3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle