Viikonloppu yhdessä

LIIGA / Ennakko
Turun Palloseura ja Blues ottavat toisistaan mittaa viikonlopun aikana kahdesti. Joukkueet kohtaavat sunnuntaina Espoossa, mutta sitä ennen Blues vierailee perjantai-iltana Turkuhallissa.

Kuntokäyrät

Viiden ottelun kuntopuntarissa viidenneltä sijalta löytyvät TPS otti tiistaina 2-1-voiton Tapparasta. Turkulaiset ovat muutenkin esiintyneet lokakuussa pirteästi, sillä seitsemästä ottelusta käteen on jäänyt 14 pistettä. Sarjataulukossa TPS on 10. paikalla tasapisteissä yhdeksäntenä majailevan HIFK:n kanssa.

TPS:n ja HIFK:n yläpuolella sarjataulukossa oleva Blues on saanut latautua viikonlopun TPS-kohtaamisiin rauhassa. Espoolaiset pelasivat viimeksi viime viikon lauantaina, kun SaiPa oli Lappeenrannassa vahvempi lukemin 4-2. Viiden välipäivän jälkeen Blues pelaakin neljästi kuuden seuraavan päivän aikana. Lokakuussa Lauri Marjamäen suojatit ovat napanneet täyden pistesaaliin vain kerran, kun taas suoria tappioita on kolme. Voittomaalikilpailuun Blues on venynyt kahdesti voittaen niistä toisen.


TPS:n tapaan Bluesin viimeisin voitto on Tapparasta.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Ratkaisun paikat

Tiistain vaisu esitys jätti TPS:lle paljon parantamisen varaa ja perjantaina joukkue pääsee kohentamaan ilmettään parin päivän tauon jälkeen. TPS:llä on takana kaksi kolmen ottelun viikkoa, joten pieni ylimääräinen lepo otteluiden välillä voi piristää otteita kummasti.

Tappara-ottelun sekavuus oli TPS:ltä selkeä pudotus kuun aiemmista taistoista ja Palloseura jätti itsestään aavistuksen puolivalmiin kuvan. Räväkkyyden olisi syytä lisääntyä, ja samaa toivotaan myös vastapuolella. Blues menetti viime viikolla SaiPaa vastaan kahden maalin johdon ja tiikerinkatseen puuttuminen heikentää myös espoolaisten iskukykyä.

Molemmilla joukkueilla on takana tavallisesta otteluohjelmasta poikkeava lepotauko. TPS sai keskiviikon lisäksi myös torstain pelivapaaksi päiväksi ja Blues on huilannut koko alkuviikon. Latauksen pitäisi siten olla korkealla ja jalkojen liikkua, ja TPS:n alakerran on syytä liikuttaa kiekkoa nopeasti välttääkseen vaaralliset kiekonriistot.

Perjantain kamppailu toimii todennäköisesti enemmänkin pohjustuksena sunnuntain kohtaamiselle, kuin omana spektaakkelinaan. Tilastot ja kokoonpanot lupailevat tasaista ottelua, jossa suurin mielenkiinto kohdistuu joukkueiden uusiin vahvistuksiin, kun TPS:n Mario Scalzo ja Bluesin Joakim Eriksson pelaavat kauden ensimmäisen SM-liigaottelunsa.

Kokoonpanot

Kotijoukkue jatkaa ilman Miika Huczkowskia, jonka paluuajankohta on edelleen pimennossa, sekä hyökkääjä Timo Saloa. Maalivahti Marek Schwarz on sen sijaan toipunut selkävammastaan, mutta perjantaina TPS-maalilla torjuu edelleen Aleksis Ahlqvist. Uutena lisänä TPS:n kokoonpanossa nähdään puolustaja Scalzo, joka debytoi Timo Seppäsen rinnalla ja pudottaa Rasmus Ristolaisen viikonlopun ajaksi A-nuorten kokoonpanoon.

Bluesin riveistä puuttuvat pitkäaikaispotilaat Matti Järvinen ja Valtteri Virkkunen. Lyhyelle sairaslomalle alaraajavamman vuoksi joutuneen Roope Talajan pelaaminen on epävarmaa. Myös Blues esittelee perjantaina uuden kasvon, kun muutaman vuoden takaa tuttu ruotsalaishyökkäjä Joakim Eriksson nähdään Petri Lammassaaren ja Tommi Huhtalan ketjussa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

TPS M S P
1.Jarkko Hattunen 2 2 4
2.Michal Birner 1 2 3
3.Tapio Laakso 2 1 3
4.Tomas Mojzis 1 2 3
5.Marko Anttila 1 2 3
Blues M S P
1.Ville Varakas 2 2 4
2.Ville Lajunen 0 3 3
3.Toni Kähkönen 1 2 3
4.Tommi Huhtala 2 1 3
5.Petri Lammassaari 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle