Turussa nähdään lauantaina vaaleanpunaista

LIIGA / Ennakko
TPS pelaa vaaleanpunaisilla paidoilla osallistuen Roosa nauha -kampanjaan.
Kuva © Maria Rautio
TPS kohtaa Espoon Bluesin jo kolmatta kertaa tällä kaudella. Molemmat ovat voittaneet kotonaan, mutta nyt Blues pääsee hyvin levänneenä haastamaan tällä viikolla jo kahdesti pelanneen Palloseuran.

Espoolaiset pääsevät lähtemään otteluun hyvin levänneinä. Blues pelasi edellisen ottelunsa viime lauantaina vieraissa JYPiä vastaan. Kyyti oli espoolaisille kylmää, joten ainakin asenteen luulisi olevan kunnossa lauantaina. Blues majailee tällä hetkellä sarjataulukossa toiseksi viimeisenä. Pisteet olisivat espoolaisille ehdottomasti tervetulleita.

TPS lähtee peliin haastavammasta asemasta. Takana on eiliseltä kirvelevä vierastappio Helsingin IFK:lle. Sen lisäksi rasitus on ollut kovaa turkulaisille. Keskiviikkona TPS vieraili Ruotsissa CHL:n ottelussa Linköpingiä vastaan. Selkä seinää vasten pelannut turkulaispoppoo sai kaivettua voiton, joka varmasti lisäsi pelaajien itseluottamusta. 

Perjantaina TPS-maalilla aloitti Liiga-debyytissään Kristian Järvinen, jonka ilta loppui ennen aikojaan. Mies otettiin vaihtoon ja tilalle tuli Teemu Lassila, joka vietti Ruotsissa yhden yön sairaalassa. HIFK:ta vastaan Lassila pelasi kuitenkin vahvasti, mutta pelikunto ei silti ole välttämättä paras mahdollinen. Päävalmentaja Kai Suikkasella onkin pienoinen ongelma maalivahtipeluutuksen kanssa. Järvinen ei vakuuttanut ja näin ollen Lassila luultavimmin aloittaa maalinsuulla, vaikka ei parhaassa pelikunnossa olisikaan. 

Bluesin tämän kauden todellinen syömähammas Kai Kantola on tällä hetkellä loukkaantuneena, mikä ei voi olla vaikuttamatta Bluesin hyökkäyspelaamiseen, varsinkin maalien tekemiseen. Mies on vastannut yhdeksästä Bluesin 22:sta tekemästä maalista. 

Joukkueet ovat pelanneet alkukaudesta jo kahdesti vastakkain. Sen lisäksi joukkueet kohtasivat harjoituskaudella kahdesti, joten mitään yllätyksiä ei pitäisi toisen joukkueen pelaamisesta löytyä. 

− Tiedetään ainakin hyvin, että mitä sieltä tulee. Se on vähän kaksipiippuinen juttu, kun pelataan paljon samoja joukkueita vastaan alkukaudesta. Itselleni se on kuitenkin ihan sama ja se ei vaikuta valmistautumiseen mitenkään, kommentoi Blues-puolustaja Mikko Kuukka

− Kohdataan Blues jo kolmatta kertaa, että siinä mielessä sarjaohjelma on hieman koominen. Tuttu vastustaja ja tiukkoja vääntöjä on ollut. Sellainen tulee varmasti myös lauantaina. Loistava juttu on että meidän puolustus- sekä alivoimapelaaminen on mennyt eteenpäin. Vielä ehkä hieman lisää tehoja kaivataan viisi vastaan viisi sekä ylivoimapelaamiseen, kommentoi Suikkanen torstain lehdistötilaisuudessa.

Pääväri lauantaina on mustavalkoisen sijaan vaaleanpunainen. Molemmat joukkueet ovat vahvasti mukana Roosa nauha -kampanjassa, sillä TPS pelaa vaaleanpunaisilla paidoilla ja Bluesin logo on vaaleapunainen koko lokakuun. 

Seuraa Heitä

Petr Zamorsky #24 | AHL

Puolustaja

NHL:stä pelipaikkaa hakenut, mutta Bluesiin palannut Zamorsky on espoolaispuolustuksen kiekollinen johtaja.

Teemu Lassila #35 |

Maalivahti

Mikäli Lassila on täydessä iskussa, hän voi yksin torjua Bluesin nurin. Miehen pelikunto on kuitenkin pieni arvoitus.

» Lähetä palautetta toimitukselle