Saako TPS käynnistettyä koneensa?

LIIGA / Ennakko
Blues oli molemmissa harjoitusotteluissa parempi lukemin 3-1.
Kuva © Timo Savela
TPS:llä on tiistaina mahdollisuus kotikaukalossaan muuttaa alkukauden mollivoittoinen suunta, kun Espoon Blues tulee vierailulle.

Turkulaisten alkukausi on ollut haastava. Kausi alkoi viime perjantaina hallitsevaa mestaria Kärppiä vastaan hyvällä pelillä, vaikka pisteet lähtivätkin oululaisten matkaan. TPS lähti ottelun jälkeen heti tien päälle ja yöpyi Porissa. Lauantaina nousijajoukkue Vaasan Sport murskasi hurmoksellisen kotiyleisönsä edessä Palloseuran. Blues hävisi avausottelussa paikallisherruuden Helsingin IFK:lle, mutta pesi lauantaina kasvonsa 1−0-voitolla Pelicansia vastaan. 

Turkulaisten suurin ongelma on ollut suuri jäähymäärä. Molemmat TPS:n ottelut ovat ratkenneet, kun turkulaiset ovat istuneet jäähyboksissa. Varsinkaan kahden miehen alivoima ei ole toiminut. Kolmio ei ole pysynyt yhtenäisenä ja siitä on rokotettu surutta. Myös TPS:n apuvalmentaja Riku-Petteri Lehtonen myönsi, että jäähyjä on tullut aivan liikaa.

− Jäähyjä tulee aivan liikaa, mutta varsinkin Vaasassa kaikki tulivat aiheesta.

Sport-ottelussa turkulaisilla oli myös suuria ongelmia hyökkäyksiin lähdöissä, eikä sitä ainakaan helpota Petteri Nummelinin loukkaantuminen. Omiin on mennyt liikaa maaleja. Kahteen peliin TPS-vahti Teemu Lassilan selän taakse on mennyt seitsemän maalia. 

− Ei voida tietenkään olla tyytyväisiä kun sarakkeessa on nolla pistettä mutta varsinkin Kärppiä vastaan taisteltiin voitosta rinta rinnan, Lehtonen muistutti. 

Bluesin ehdotonta eliittiä on edustanut maalivahti Jani Nieminen. Mies nollasi Pelicansin torjuen 32 kertaa. Espoolaisten ykkösketju on pelannut vahvasti. Keskushyökkääjä Kim Hirschovits oli Pelicans-ottelun jälkeen tyytyväinen ketjunsa pelaamiseen. 

− Viime kaudella ei mennyt mistään sisään, vähän nihkeätä oli. Nyt on hyvä fiilis, pelattu hyviä pelejä näiden jätkien kanssa. Kiekollista taitoa ja rohkeutta on nyt enemmän. 

Näin käy

TPS:n puolustuspää on loukkaantumisten takia heikentynyt. Turkulaisten kokoonpanoon nousee Miro Keskitalo, joka ottaa seitsemännen puolustajan tontin Niko Karhun noustessa avauskuusikkoon. Bluesin terveystilanne on hyvä. Se vei molemmat harjoitusottelut lukemin 3-1, mutta tiistain otteluun lähdetään kuitenkin rinta rinnan. 

TPS on ärsytetty ja se varmasti haluaa avata voittosarakkeensa. Mikäli turkulaiset eivät istu liikaa jäähyllä, on TPS ottelussa vahvoilla. Palloseuran nuoret puolustajat saavat nyt peliaikaa ja vastuunkantajia turkulaisten puolustuspää ehdottomasti kaipaa. Blues nojaa huippukuntoiseen Niemiseen, joka voi myös yksin torjua voiton espoolaisille. TPS ei halua kolmatta peräkkäistä tappiota kotiyleisönsä edessä, mikä lupailee vähämaalista ja tasaista vääntöä.

Seuraa Heitä

Otso Rantakari #52 | Sport

Puolustaja

Ennakkoluulottomasti Bluesin takalinjoilla pelannut Rantakari teki ensimmäisen Liiga-maalinsa HIFK:ta vastaan. Hyvin liikkuva puolustaja teki viime kaudella Mestiksessä 11 maalia.

Ilkka Pikkarainen #84 |

Laitahyökkääjä

Vaasassa katsojien kanssa väkevän keskustelun käynyt hyökkääjä on kerännyt jo 16 rangaistusminuuttia. Jos mies saa kohdistettua energiat pelaamiseen, on hän ehdoton pelote rohkeilla ajoillaan maalille.

» Lähetä palautetta toimitukselle