Ässien tulee säilyttää intensiteetti TPS:ää vastaan

LIIGA / Ennakko
TPS ja Ässät ovat tulleet viime aikoina tutuiksi toisilleen.
Kuva © Timo Savela
TPS ja Ässät pelaavat toisiaan vastaan jo kolmannen kerran hieman yli viikon sisään. Kahdesta perättäin pelatusta ottelusta TPS keräsi kaksi pistettä Ässiä enemmän. Kuinka käy torstaina?

Edelliset ottelut

Toisilleen viime aikoina tutuiksi tulleet TPS ja Ässät pelaavat kauden viidennen keskinäisen ottelunsa. Kohtaaminen ei jää viimeiseksi, sillä joukkueet ottavat mittaa toisistaan vielä runkosarjan päätöskierroksella. Panokset ovat silti kovat jo nyt.

TPS taistelee kynsin hampain suorasta pudotuspelipaikasta. Ässät puolestaan tavoittelee kymmenettä sijaa, joka on porilaisilta kolmen pisteen päässä. Ässien viikon tärkein peli on lauantaina nimenomaan kymmenettä sijaa hallussaan pitävää Sportia vastaan, mutta jo torstain TPS-kamppailusta olisi ensiarvoisen tärkeää saada pisteitä.

Tiistain KalPa-voitto lupailee patapaidoille hyvää. Ässät pelasi yhden kauden parhaista 60-minuuttisistaan, kun pelaaminen oli ennen kaikkea monipuolista. Joukkue luisteli aktiivisesti, paineisti ylhäältä ja kykeni myös rytmittämään peliä tahtonsa mukaan. Kuopiolaiset olivat kaksi erää täysin Ässien jaloissa.

TPS sen sijaan pelasi edellisen ottelunsa lauantaina, joten turkulaiset pääsevät Ässien kaatoon levänneinä. Viikonlopun Palloseura vietti risteilyllä kannattajien kanssa sen jälkeen, kun Lukkoa vastaan pelatut ottelut olivat päättyneet ensin TPS:n voittoon ja sitten tappioon.

Toisiaan vastaan TPS ja Ässät ovat pelanneet tasaisia otteluita. Yli viikko sitten pelatuista perättäisistä peleistä TPS nappasi neljä pistettä Ässien tyytyessä kahteen. Aiemmin kaudella pelatuissa kahdessa väännössä patapakka oli kuitenkin vahvempi molemmilla kerroilla.

Ratkaisun paikat

Vastikään pelatuissa otteluissa TPS:ltä löytyi ratkaisijoita laajalta rintamalta. Jussi Makkosen ja Francis Parén saapumisen myötä mustavalkoisilla on ollut monta ketjua, joilta on voinut odottaa tulosta. Esimerkiksi ani harvoin maaliverkkoja pöllyttävä Jonne Virtanen osui porilaisten tolppien väliin molemmissa Ässät-otteluissa.

Illan vierasjoukkue on pelannut viime ajat ilman tehohyökkääjä Jarno Kärkeä, joka saattaa palata Ässien kokoonpanoon illan TPS-pelissä. Kunnossa ollessaan Kärki tuo yhden ulottuvuuden lisää joukkueensa hyökkäyspelaamiseen.

Pelitavallisesti Ässien kannattanee jatkaa KalPa-ottelussa hyväksi todetulla konseptilla, eikä jäädä murehtimaan kehnoja Pelicans-taistoja. Aktiivisuus, luisteluvoima ja kamppailupelaaminen ovat arvoja, joihin Ässien tulee nojata, mikäli se mielii pelata vahvuuksillaan. Antti Kerälän johtama kolmosketju on ollut tyyppiesimerkki siitä, millaista Ässien peli voi parhaimmillaan olla.

TPS:n täytyy vastata kotihallissaan tuleen tulella. Nopea pelin kääntäminen on ehdottomasti avainasemassa, jos ja kun Ässät haastaa TPS:n puolustajia korkealta. Liikkuvuus ja avaukset nousevat todennäköisesti TPS:n kannalta olennaisiksi asioiksi.

Palloseuran puolustuksessa on ollut havaittavissa kankeutta esimerkiksi Olli Malmivaaran ja Kalle Kaijomaan pelaamisessa, joten porilaiset saattavat iskeä näihin miehiin kiinni kaikkein hanakimmin. TPS:n iskun paikka puolestaan piilee Ässien mahdollisessa yli-innokkuudessa, jolloin nopeat vastaiskut ovat kotijoukkueelle valttia.

Arvio ottelusta: Vinski Virtanen

Molemmat joukkueet ovat pelanneet sekä tuloksellisesti että pelillisesti ailahdellen. Ässät pelasi KalPaa vastaan loisto-ottelun, mutta vaihtelevien otteiden vuoksi torstain peli-ilmettä on vaikea ennakoida. Ottelusta tulee tasainen, mutta kahden aiemman keskinäisen kohtaamisen valossa TPS:ää voi pitää pienoisena suosikkina voittajaksi.

Seuraa Heitä

Jerry Ahtola #28 |

Laitahyökkääjä

Laitahyökkääjän pelaaminen on aika ajoin hyvää, mutta pieni tehottomuus vaivaa. On saanut mahdollisuuksia kärkiketjuissa. TPS on onnistunut laajalla materiaalilla, joten olisiko nyt Ahtolan vuoro?

Troy Vance #55 |

Puolustaja

Yhdysvaltalainen teki kauden ensimmäisen ja toisen maalinsa TPS:ää vastaan viime keskiviikkona. Jälkimmäinen maaleista syntyi jatkoajalla. Onko puolustajasta taas turkulaisten kaatajaksi?

» Lähetä palautetta toimitukselle