Saisiko olla tuplasti T:tä?

LIIGA / Ennakko
Turpaan tulee, mutta kummalle?
Kuva © Jarno Hietanen
Tammikuun tasaus, Turku-Tampere, Tappara-TPS, tuplaottelut. Siinä Teille T:tä kerrakseen. Vuonna 2011 aloitetut tammikuun tasauspelit ovat täällä. Sportin valitessa parikseen Ilveksen, jäi Mansen paikallisderby tamperelaisten harmiksi toteutumatta. TPS kuitenkin valitsi parikseen Tapparan ja nämä kaksi joukkuetta kohtaavat tänään Tampereella.

Tappara ja TPS eivät ole aiemmin kohdanneet tammikuun tasauspeleissä. Tällä kaudella keskinäiset ottelut ovat TPS:n eduksi 2−1, joista vain yksi ottelu on päättynyt varsinaisella peliajalla.

TPS pelasi viimeksi tiistaina Raumalla Lukkoa vastaan. Turkulaiset hävisivät tiukan ottelun lukemin 2−1. Tappara puolestaan pelasi viimeksi melkein viikko sitten lauantaina kotonaan Espoon Bluesia vastaan, jonka kirvesrinnat voittivat kirkkain lukemin 6−1.

Tappara on tammikuun kahdeksasta ottelusta voittanut viisi. Ainoa kotona koettu tappio tuli nimenomaan TPS:ää vastaan tammikuun alussa ja tuo kyseinen voitto onkin turkulaisten viimeisin, sillä TPS:n tappioputki on nyt seitsemän ottelun mittainen.

Huono ylivoima ja hyvät maalivahdit yhdistävät

TPS ja Tappara ovat Liigan toiseksi ja kolmanneksi huonoimmat ylivoima-joukkueet, ja vain Lahden Pelicans on huonompi.

TPS tarvitsee ylivoimalla maalintekoon keskimäärin 10 minuuttia 11 sekuntia ja Tappara vastaavasti 11 minuuttia 15 sekuntia. Tappara oli pitkään Liigan huonoin ylivoima-joukkue, mutta on alkanut parantaa suoritustaan.

Ainoa yli tuhanteen torjuntaan tällä kaudella yltänyt maalivahti on Tapparan Juha Metsola. Toisena torjuntamäärissä tulee kuitenkin Palloseuran Teemu Lassila. Myös nollapeleissä nämä kaksi veskaria pitävät kärkisijoja. Metsolalle on kertynyt nollapelejä viisi ja Lassilalle neljä. Molemmat maalivahdit ovat lisäksi keränneet kaksi syöttöpistettä kauden aikana.

Kaiken jo mainitun lisäksi molemmat joukkueet ovat saamassa sentterinsä takaisin kokoonpanoihin: Tappara Stephen Dixonin ja TPS Niclas Luceniuksen.

Taistelu voi alkaa.

Käyttäjän sahlgren kuva

Arvio ottelusta: Sanna Ahlgren

TPS ei voi hyvin. Seitsemän ottelun tappioputki yhdistettynä Liigan huonoimman vierasjoukkueen imagoon olisi joukkueelle kuin joukkueelle paha paikka.

Tappara sen sijaan on löytänyt viimein joukkueelle yhteisen sävelen, joka tuottaa positiivisia merkintöjä tilastoihin.

Tähän kun vielä lisää sen faktan, että TPS on viimeksi voittanut Tapparan Tampereella varsinaisella peliajalla marraskuussa 2011, ei Tapparan voitosta pitäisi olla epäilystäkään.

Seuraa Heitä

Teemu Aalto #38 |

Puolustaja

Puolustajien pistepörssiä johtava Aalto janoaa lisää. 30 pisteen rajapyykki on jo käsin kosketeltavissa, mutta varokaa päitänne, kun tämä herra laukoo siniviivalta.

Elmeri Eronen #63 | Timrå

Puolustaja

Uransa ensimmäisen Liiga-maalin viime ottelussa Lukon verkkoon ujuttanut puolustaja johti hetkellisesti turkulaisjoukkueen johtoasemiin. Tapahtuneelle toiston hakeminen ei yllättäisi.

» Lähetä palautetta toimitukselle