Jatkuuko vierasvoittojen sarja?

LIIGA / Ennakko
Juhliiko kaukalossa jälleen vierasjoukkue vai katkaiseeko Tappara orastavan tappioputkensa?
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Tappara ja TPS kohtaavat perjantaina kolmatta kertaa kuluvalla kaudella. Kahdessa aiemmassa kohtaamisessa vierasjoukkue on vienyt mukanaan täyden pistepotin.

Edelliset ottelut

Kotijoukkue Tappara havittelee paluuta voittokantaan, sillä joukkue on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan.

Viime lauantaina Sport vei voittomaalikisaan venyneen hurlumhei-ottelun luvuin 6-5 ja kuluvan viikon keskiviikkona JYP kävi ryöstämässä pisteet Hakametsästä varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla syntyneen voittomaalin turvin.

Sen sijaan vierailija TPS:n viime ottelut kuvastavat hyvin turkulaisten koko kautta, jota on leimannut vahvasti ailahtelevaisuus.

Eilen Turussa pelatussa ottelussa TPS voitti Ässät luvuin 4-2 kun taas viime viikonlopun back-to-back -otteluissa Lukkoa vastaan joukkue sekä juhli kolmen maalin voittoa että kärsi kolmen maalin tappion molempien osaotteluiden päätyttyä luvuin 2-5.

Nähtäväksi jää myös se miten eilinen voitto Ässistä vaikuttaa TPS:n suoritustasoon. Kuluvan kauden "trendi" turkulaisjoukkueessa kun on ollut se, että voittoisaa peliä on seurannut aina huonompi ottelu.

Ratkaisun paikat

Runkosarjan lähestyessä päätöstään jokaisen ottelun ja pisteen tärkeys korostuu, mikä varmasti näkyy myös perjantai-iltana Hakametsässä. Vielä kun yhtälöön lisätään se, että kentällä viilettää maajoukkuetason tähtiä, henkilökohtaisiin virheisiin ei vain yksinkertaisesti ole kummallakaan joukkueella varaa.

Yksi voiton avaimista tuleekin olemaan puolustuspelin onnistuminen. Molempien joukkueiden hyökkäysosasto on kivikova, mutta oman pään pelaaminen aiheuttaa toisinaan harmaita hiuksia.

Kotijoukkue Tapparan puolustajakaartista löytyy kokeneita ja lähes kaiken nähneitä pelaajia, mutta myös lupaavia tulevaisuuden tähtiä. Ongelmia tulee kuitenkin silloin, kun vastustaja karvaa korkealta ja lyö kovaa painetta Tapparan alakertaan, sillä jalkanopeus ei ole tamperelaispuolustajien suurimpia vahvuuksia.

Myös vierasjoukkue TPS:llä riittää vielä hiomista puolustuspelinsä osalta. Yksilötasolla etenkin Kalle Kaijomaalla ja Olli Malmivaaralla on varaa parantaa peliään. Petteri Nummelin on hyökkäyspäässä ja varsinkin ylivoimalla lähes pitelemätön, mutta omissa kokenut puolustaja hukkaa toisinaan miehensä liian helposti.

Lisäksi illan ottelussa huomionarvoista tulee olemaan myös kiekon kontrollointi. Kumpikin joukkue pitää mielellään kiekkoa, vaikka varsinkin TPS on pelannut jopa paremmin vastustajan pitäessä enemmän kiekkoa hallussaan.

Kokoonpanot

Kotijoukkue Tapparan kokoonpano etenkin puolustajien osalta selviää vasta myöhemmin pelipäivänä, sillä vakipuolustajista ainakin Teemu Aallon ja Alexander Bonsaksenin pelaaminen on epävarmaa.

Aalto sai kolhun viime lauantaina Sport-Tappara –ottelussa ja Bonsaksenin poikittainen maila keskiviikon JYP-ottelussa on parhaillaan kurinpitokäsittelyssä. Lisäksi Veli-Matti Savinaisen paluu venyy ainakin vielä ensi viikkoon.

Myös vierasjoukkue TPS:n kokoonpano elää. Avainpelaajista ainakin Jani Forsström, Eric Perrin, Lauri Tukonen ja Dave Spina ovat varmuudella sivussa. Myös Ilkka Pikkarainen saattaa joutua jättämään ottelun väliin mahdollisen pelikiellon vuoksi.

Turkulaisten onneksi Jussi Makkonen ja Francis Paré ovat osoittautuneet loistaviksi vahvistuksiksi.

Seuraa Heitä

Pekka Saravo #6 |

Puolustaja

Kokenut Saravo on löytänyt uutta itseluottamusta viivapelaamiseensa, mistä keskiviikona nähty komea maali JYPiä vastaan oli erinomainen osoitus. Omassa päässä konkarille meinaa kuitenkin aika ajoin tulla vähän turhankin kova kiire.

Henrik Tallinder #7 |

Puolustaja

Tallinder esittää loistavia otteita TPS-puolustuksessa illasta toiseen ja kykenee myös pisteiden tekoon tarvittaessa. Isokokoista ja aniharvoin virheisiin sortuvaa puolustajaa ei ole helppo ohittaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle