SaiPa saapuu Tampereelle horjuttamaan sarjakärkeä

LIIGA / Ennakko
Pöllyttääkö Tappara taas SaiPan maaliverkkoja?
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Hakametsässä pelataan tiistai-iltana kauden toinen ”el clásico” kun Tappara ja SaiPa iskevät yhteen.

Tapparan ja SaiPan edellinen kohtaaminen Lappeenrannassa päättyi tylysti Tapparan murskavoittoon lukemin 0-7. Vaikka kyseisestä ottelusta on jo tovi aikaa, riittää silti SaiPalla varmasti runsaasti näyttöhaluja illan ottelussa tamperelaisia vastaan.

Kotiyleisön edessä koetun nöyryytyksen lisäksi Pekka Tirkkosen suojatit ammentavat varmasti lisämotivaatiota myös altavastaajan asemastaan, sillä sarjakärkenä Tappara lähtee otteluun hienoisena suosikkina.

Edelliset ottelut

Toissaviikon vaikeudet selättänyt Tappara esiintyi viime viikon molemmissa otteluissaan väkevästi. Kärkimiesten poissaoloista huolimatta viikon saaliina oli täydet kuusi pistettä, kun HPK taipui Rinkelinmäellä numeroin 1-2 ja HIFK legendaarisella Nordiksella luvuin 3-5.

Myös illan vierasjoukkue SaiPalla on allaan voitokkaat ottelut, kun Ilves ja Pelicans kaatuivat viikonlopun kahdessa kotiottelussa yhden maalin erolla. Viikon ainoassa vierasottelussa lappeenrantalaiset kokivat sen sijaan maalin tappion, kun HIFK oli niukasti vahvempi luvuin 4-3.

Ratkaisukohdat

Sarjakärjessä viilettävä Tappara on myös Liigan vahvin kotijoukkue. Kahta poikkeusta lukuun ottamatta kaikki sen kotiottelut ovat kuitenkin ratkenneet vain yhden maalin erolla, joten missään nimessä murskaavasta ylivoimasta ei voida puhua.

Kärkijoukkueen asemastaan huolimatta Jussi Tapolan luotsaama Tappara ei ole kuluvalla kaudella kyennyt kovinkaan monessa ottelussa säilyttämään pelinsä tasoa täydet 60 minuuttia. Tapparan pelin aaltoillessa vastustajille avautuu usein mahdollisuus iskeä.

Hyvä esimerkki tästä saatiin joukkueen edellisessä kotiottelussa JYPiä vastaan, jossa kolmen maalin johdosta huolimatta täysi pistepotti oli enemmän kuin lähellä lipsua Tappara otteesta. Niin lähellä, että vain vierailijoiden tehoton viimeistely pelasti Tapparan nöyryytykseltä.

On lupa odottaa, että myös tiistain ottelussa Tapparan pelin avaaminen ennen pitkää puuroutuu – etenkin mikäli SaiPa lyö kovaa painetta Tapparan kokeneille, mutta ei-niin-hyvin liikkuville puolustajille.

Noissa hetkissä SaiPan on oltava hereillä ja hyödynnettävä nopeasti avautuvat maalipaikat. Vierasvoittoon on täysin realistiset mahdollisuudet, mikäli Chad Rau ja kumppanit onnistuvat viimeistelyssään.

Mikäli taas eivät, vierailijat joutuvat poistumaan Tampereelta vain mustat makkarat saaliinaan.

Erikoista

Viidestä edellisestä Hakametsässä pelatusta Tapparan ja SaiPan välisestä kohtaamisesta SaiPa on voittanut peräti neljä.

Seuraa Heitä

Stephen Dixon #17 |

Keskushyökkääjä

Tehojensa kanssa läpi syksyn tuskaillut Dixon vietti pitkästä aikaa kahden maalin iltaa viime torstaina HIFK:n kustannuksella. Vapauttivatko maalit miehen peliä ja nähdäänkö maaleja myös tiistaina?

Jani Nieminen #39 |

Maalivahti

Jussi Markkanen torjui SaiPan kahdessa edellisessä ottelussa, joten tiistaina on luultavasti Jani Niemisen vuoro luistella tolppien väliin. Viime kerralla Tapparaa vastaan ei kulkenut, miten käy nyt?

» Lähetä palautetta toimitukselle