3 - 2

Alkaako playoff-juna karata SaiPalta?

Kun Tappara kukisti tiistaina Lukon, muovautui sarjataulukko näyttämään siltä, että viimeisestä paikasta pudotuspeleihin käydään vielä kova vääntö. Mikään joukkue ei vielä aivan ulkona tuon paikan tavoittelusta ole ja niin sanottuja kuuden pisteen otteluja käydään tämän tästä. Sellainen on luvassa torstainakin, kun Tappara kohtaa kotonaan SaiPan.

Kuntokäyrät

Tappara ilmoittautui tiistaina vahvasti mukaan taisteluun viimeisestä paikasta "sääliplayoffeissa" otettuaan vierasvoiton tällä hetkellä tuota paikkaa hallussaan pitävästä Rauman Lukosta. Sarjan peränpitäjänä tällä hetkellä, tosin Ilvestä vähemmän otteluita pelanneena, majaileva SaiPa ei sekään kokonaan pihalla ole kyseisen paikan tavoittelusta.

Viimeiset viisi ottelua ovat kuitenkin tuottaneet SaiPalle vain kaksi sarjapistettä, joten sillä tahdilla playoffeihin ei tulla menemään. Kolmen pisteen vierasvoitto Tapparasta sotkisi kuitenkin taas pakkaa ja palauttaisi lappeenrantalaisjoukkueen jälleen paremmin mukaan viimeisestä paikasta pudotuspeliviivan yläpuolella.

Tappara on puolestaan jatkanut voitto-tappio -sarjaansa. Pystyminen vierasvoittoon Raumalla oli sille erittäin positiivinen tapahtuma, etenkin kun todetaan, että joukkueen sairastupa on ollut siinä määrin täynnä, että hätäapuja on ollut haettava Mestiksestä.

Ratkaisun paikat

Joukkueiden viimeisin kohtaaminen joulukuun alussa Tampereella on vielä tuoreessa muistissa, valitettavasti ei tosin viihdearvonsa ansiosta. Peli oli kotijoukkueen vinkkelistä kamalaa katsottavaa ja kahden pisteen jääminen Tampereelle oli kenttätapahtumien valossa vääryys. SaiPa ei voi toisaalta syyttää tuosta tappiosta kuin itseään, sillä ottelun alkupuoliskon laatupaikoista se ei kyennyt maalintekoon.


Brett Skinner on ollut Tapparan takalinjoille selvä vahvistus.
Jarno Hietanen - jarno.hietanen@jatkoaika.com

Jos voittomaalikilpailuun asti maalittomana pysynyt peli ei kuukausi sitten ollut turhan kaunista katseltavaa, tuskin se tulee sitä olemaan nytkään. Jos Tappara nousisi tämän kauden vaiheidensa jälkeen pudotuspeleihin, lähtisi Risto Dufva Tampereelta Raumalle sankarina. Dufva tietää, että tuolloin kukaan tuskin muistelee, minkä näköistä peli oli tammikuussa SaiPaa vastaan. Vain pisteet merkitsevät.

SaiPan ei kuitenkaan kannata muuttaa pelillisesti mitään edellisestä vierailustaan Tapparan tykönä. Sen hyvä luistelu ja rohkea karvauspeli tuottivat suurensuuria ongelmia silloin Tapparalle.

Kokoonpanot

Vierailijoiden sairaslistalta otteluun saattavat tervehtyä Antti Aarnio ja Juuso Kaijomaa. Pauli Levokari ja Anssi Löfman ovat sivussa. Löfmanin poissaolo tuskin helpottaa SaiPan maalinteon tuskaa.

Tapparalla aivotärähdyskolmikosta Jukka Peltola, Tommi Kovanen, Jussi Halme, joku saattaa jo kyetä pelaamaan. Sen sijaan Juha Leimu ja Viktor Ekbom tuskin pelaavat. Tapparassa KooKoosta lainalla olevat Mikko Liukkonen ja Toni Niemi ovat vielä parin pelin ajan joukkueen käytettävissä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kommentit

Loukkaantuneet