Vieraskaukalossa viihtyvät pelikaanit vastaan maaliahneet kirvesrinnat

LIIGA / Ennakko
Ryminää on odotettavissa.
Kuva © Jarno Hietanen
Pelicans on viiden pelin otannalla niukasti Tapparaa edellä. Riittääkö vahvan vierasjoukkueen kova karvaus vai onko Tapparan viimeistely tällä hetkellä liian tehokasta?

Tappara ja Pelicans kohtaavat toisensa neljännen kerran tällä kaudella. Tappara on voittanut otteluista kaksi, ensimmäisen 8−2 ja jälkimmäisen 1−0. Välissä Pelicans otti 4−3-kotivoiton.

Perjantain otteluun lähdetään mielenkiintoisesta asetelmasta. Tappara julkisti aiemmin viikolla Tuukka Mäntylän loppukauden sopimuksen, mutta pienikokoinen puolustaja on A-maajoukkueen mukana Örebrossa. Pelicans taas ilmoitti lahtelaislegenda Kari Elorannan tuuraavan Mikko Saarista valmennusryhmässä.

Edelliset ottelut

Molemmat joukkueet pelasivat viimeksi keskiviikkona. Tappara haki värikkäiden vaiheiden jälkeen voiton Espoosta, kun taas Pelicansin vierasmatka Kuopioon päättyi suurinumeroiseen tappioon.

Pelicansilla on edellisistä viidestä ottelusta kolme voittoa, mutta selvät tappiot viestivät lahtelaisten tämän kauden keskeisestä ongelmasta eli otteiden ailahtelusta.

Tapparan neljästä viime pelistä kaksi on ratkennut vasta voittomaalikilpailussa ja kaksi varsinaisen peliajan loppumetreillä. Tappara-voittoon näistä on päättynyt vain viimeisin ottelu Bluesia vastaan.

Ratkaisukohdat

Pelicans on Liigan viidenneksi paras vierasjoukkue ja on vieraskaukaloissa saanut pelin toimimaan karvaamalla aggressiivisesti ja korkealta. Tässä on erinomainen mahdollisuus horjuttaa Tapparaa, joka lähtee illan otteluun ilman maajoukkueissa pelaavia Aleksi Elorinnettä ja Nick Plastinoa.

Myös Pelicansin alakerta on vajaamiehinen Juha Leimun ja Stefan Lassenin puuttumisen vuoksi. Sen sijaan kohupuolustaja Ben Blood palannee kokoonpanoon kärsittyään pelikieltonsa linjatuomarin taklaamisesta. Tappara on erityisesti ykkösketjunsa johdolla kovassa maalivireessä. Neljässä viime pelissä on syntynyt 15 osumaa.

Erikoista

Pelicansin amerikkalaispuolustaja Blood on kärsinyt pelikieltoja jo 15 ottelun verran. Tapparalta on pelikieltoon kauden aikana tuomittu puolustajat Bonsaksen ja Markus Kankaanperä, mutta yhteensäkin vain 8 otteluksi.

Seuraa Heitä

Otto Rauhala #42 | Tappara

Keskushyökkääjä

Viime kaudella Tapparan kokoonpanoon noussut 20-vuotias keskushyökkääjä on tällä kaudella vakiinnuttanut paikkansa nelosketjun keskellä. Edellisessä pelissä Rauhalan johtama ketju oli myös tehokas ja rakensi kaksi maalia.

Eetu Sopanen #9 |

Puolustaja

Isokokoisen puolustajan kausi on sujunut Mestiksessä Peliittojen riveissä, mutta oli heti kauden ensimmäisessä liigapelissään Pelicans-puolustuksen tasaisin ja virheettömin edustaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle