Riittääkö Tapparalla usko?

LIIGA / Ennakko
Tapparan selkäranka pudotuspelihaaveita ajatellen rutisi pahansävyisesti tiistaina Lukon käsittelyssä. Perjantaina Pelicansin haastaessa kirvespaidat Tampereella selviää, pystyykö Tappara kasaamaan rivinsä ja haastamaan liiigakakkosen, vai alkaako kesäloma häämöttää horisontissa entistä voimakkaammin.

Kuntokäyrät

Pelicans on tämän hetken yksi kovavireisimmistä joukkueista. Ennen maajoukkuetaukoa Kai Suikkasen suojatit kärsivät voittomaalikilpailutappion TPS:lle. Tästä huolimatta lahtelaisten kone ei ole pahemmin viimeiseen kymmeneen otteluun yskinyt. Vieraat saapuvat Tampereelle ehdottomina ennakkosuosikkeina.

Tappara puolestaan on notkahtanut pienimuotoiseen luisuun, joka jatkuessaan johtaa pian pudotuspelihaaveiden hautaamiseen. Paluu maaottelutauolta tärkeässä Lukko-ottelussa meni pahemman kerran pieleen ja 1-6 -tappio pidensi Tapparan tappioputkea jo neljään otteluun. Joukkueen oman uskon ja pelien vähiinkäymisen kannalta voitto olisi Tapparalle todella arvokas loppupelejä ajatellen.

Pelicansin jälkeen Tappara kohtaa KalPan ja Jokerit, joten tämän ajanjakson aikana kellot soivat lopullisesti Tapparalle, mikäli se ei kykene jymy-yllätyksiin.

Ratkaisun paikat

Tapparan kannalta jonkinlainen etu saattaa olla se, että Pelicans on viettänyt pitkää taukoa, sillä perjantainen on pussinokkien ensimmäinen peli sitten maaottelutauon. Muita etuja ei sitten kotijoukkueen näkökulmasta juuri löydykään. Tapparan on yksinkertaisesti haluttava, taisteltava ja otettava mustelmia vieraita enemmän, koska sille pisteet tässä vaiheessa ovat ratkaisevammat.

Tapparan on silti pysyttävä kentän puolella, sillä Pelicansin ylivoimapeli on tarpeeksi tehokasta ottelun ratkaisemiseksi, mikäli porkkanapöksyt istuvat jäähyaitiossa. Tapparan mahdollisuudet kulminoituvat myös maalivahtipelin onnistumiseen. Aloitusvuorossa voi olla pitkästä aikaa Jani Nieminen, sillä viimeaikoina vastuuta saanut Juha Metsola joutui Lukko-pelissä vaihtoon jo reilun seitsemän minuutin kohdalla. Siirtorajan kynnyksellä vielä Radek Smolenakilla vahvistuneesta Pelicansin hyökkäysarsenaalista riittää työllistäjiä, kumpi tahansa Tapparan maalissa sitten aloittaakaan.


Tapparan leirissä eletään totuuden hetkiä.

Kokoonpanot

Pelicans saa sairastuvalta takaisin ilahduttavan määrän pelaajia perjantain otteluun. Max Wärn, Ilkka Pikkarainen, Marko Pöyhönen ja Markus Seikola palaavat ruotuun. Tämä tarkoittaa myös joidenkin jäämistä kokoonpanon ulkopuolelle.

– Parhaat pelaa, eihän tämä mitään säälipalloa ole, Suikkanen totesi Etelä-Suomen Sanomissa hiljattain.

Tapparaleirissä vastaavista positiivisista ongelmista ei kärsitä, vaan suunnilleen kaikki pelaavat, jotka vain pystyvät. Varmoja sivuunjääjiä ovat vain pitkäaikaistoipilaat Juha Leimu ja Tuomas Vänttinen

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Tappara M S P
1.Sami Venäläinen 0 3 3
2.Miikka Männikkö 2 1 3
3.Tommi Kovanen 1 2 3
4.Arttu Ilomäki 0 2 2
5.Olli Palola 1 1 2
Pelicans M S P
1.Justin Hodgman 2 6 8
2.Ryan Lasch 2 4 6
3.Vili Sopanen 5 0 5
4.Tero Koskiranta 1 3 4
5.Jarkko Immonen 0 4 4

» Lähetä palautetta toimitukselle