Käykö Tapparan kone?

LIIGA / Ennakko
Lauantai-illan viihteeksi on luvassa hämäläiskamppailu Hakametsän jäähallissa. Alavireisesti pelannut Tappara kohtaa perjantaina Lukon kaataneen Pelicansin. Ottaako Pelicans toisen perättäisen voittonsa vai palaako Tappara voittojen tielle?

Kotijoukkueen peli on viime aikoina yskähdellyt pahasti. Viimeisestä kuudesta ottelustaan Tappara on onnistunut voittamaan ainoastaan yhden, tuolloinkin vastassa oli sarjan jumbo Ilves. Pisteitä kuudesta ottelusta on tullut kirvesrinnoille kuitenkin kohtuullisesti, lähinnä jatkoaikasäännön takia. Ilves-voiton lisäksi Tappara on pelannut kertaalleen tasan HPK:n kanssa ja hävinnyt jatkoajalla Kärpille ja HIFK:lle.

Valopilkahdus viimeistelyssä

Tapparan viimeistely on ollut todella heikoissa kantimissa. Tom Bissett on kuitenkin tuonut selvää parannusta sille osastolle, vaikka tehoja ei ole kasassa vielä kuin 3+1=4. Bissettillä on kuitenkin kova ja tarkka laukaus, joka onkin tuonut piristystä erityisesti Tapparan ylivoimapeliin. Viimeisessä kolmessa ottelussa Tappara onkin onnistunut maalinteossa kolmesti, mikä on jo selvää parannusta tamperelaisjoukkueen kohdalla. Ailahteleva maalivahti- ja puolustuspelaaminen on kuitenkin vienyt Tapparan voitot noissa otteluissa.

Maalivahtikysymys onkin toinen mielenkiintoinen seikka Tapparan yhteydessä. Pohjois-Amerikasta apuun kutsuttu Alfie Michaud epäonnistui karkeasti ensimmäisessä ottelussaan, mutta esiintyi edukseen torstaina Hämeenlinnassa. Tampereella varmasti toivotaan nyt onnistumista kotikaukalossakin, muuten lauantaista saattaa tulla liiankin tuskainen kirvesrinnoille.

Lähtevätkö pelikaanit lentoon?

Vierailevan joukkueen alkukausi on ollut suurta tuskaa. Pieniä valonpilkahduksia lahtelaisjoukkueenkin urakassa on kuitenkin näkyvissä. Viimeiset kahdeksan ottelua ovat menneen piste/peli –tahdilla. Yleensähän tuommoinen tahti riittää pudotuspelipaikkaan, mutta koska nykyisellään jatkoajalla hävinnyt joukkuekin saa pisteen, ei tuo tahti riitä. Lauantain kamppailun kotijoukkue Tappara on nimittäin juuri nyt piste/peli –tahdilla sarjataulukossa yhdeksäntenä, juuri pudotuspelien ulkopuolella.

Pelicansin lauantaiurakkaa saattaa vaikeuttaa myös väsymys perjantain jatkoajalle venyneestä ottelusta. Rasitusta kuitenkin keventänee jatkoajalla hankittu voitto Lukosta, mikä piti lahtelaisten pudotuspelitoiveet vielä elossa.

Kokonaisuudessaan lauantain ottelusta onkin odotettavissa kamppailu, jossa molemmat joukkueet antavat kaikkensa. Marraskuun kamppailut ovat erittäin tärkeitä, sillä yleensä pudotuspelijoukkueet alkavat selvitä juuri ennen joulutaukoa. Rankat pelirupeamat pudottavat heikommat joukkueet pois kyydistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle