Heräävätkö Tapparan tähdet vihdoin?

LIIGA / Ennakko
Maalivahdit ovat jälleen isossa roolissa illan ottelussa.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Tappara ja Pelicans kohtaavat tiistai-iltana Hakametsässä ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella. Vain pisteen päässä toisistaan sarjataulukossa majailevat joukkueet ovat aloittaneet kautensa ailahtelevaisesti.

Illan kotijoukkue Tapparan alkukausi on ollut kaksijakoinen. Joukkue koki kauden ensimmäisen tappionsa varsinaisella peliajalla vasta edellisessä ottelussaan perjantaina TPS:ää vastaan, mutta toisaalta täysiä kolmen pisteen pottejakaan ei ole kertynyt sitten kauden avausottelun. Jatkoajalle Tapparan ottelut ovat sen sijaan venyneet jo neljä kertaa, mikä on toistaiseksi eniten koko Liigassa.

Silmiinpistävintä kirvesrintojen otteissa on kuitenkin - edelleen - ollut joukkueen tähtipelaajien vaeltaminen varjojen mailla. Toistaiseksi Veli-Matti Savinaisen, Stephen Dixonin ja Kristian Kuuselan muodostama ykkösketju ei ole saanut aikaan yhteensä kuin kolme tehopistettä, kun joukkueen nimellisessä kolmosketjussa viilettävä tehokaksikko Patrik LaineArttu Ilomäki on kantanut tehovastuuta jo 11 pisteen edestä.

Ilomäen ja etenkin vasta 17-vuotiaan Laineen onnistumiset ovat toki tapparalaisittain iloinen asia, mutta ennen pitkää joukkue tarvitsee myös kärkiketjuiltaan onnistumisia. Elleivät muut herää, joukkueen syksy on vaarassa muodostua yhtä tuskaiseksi kuin vuosi sitten.

Kumpi joukkue palaa voittojen tielle?

Jos on Tapparalla ollut alkukauden otteissaan parantamisen varaa, samaa voi sanoa myös illan vierasjoukkueena esiintyvästä Pelicansista. Alkukauden seitsemästä ottelustaan lahtelaisryhmä on voittanut vain kaksi ja tälläkin hetkellä joukkue seilaa kolmen ottelun tappioputkessa. Lauantain kotiottelusta Lukkoa vastaan joukkue onnistui paluun tehneen Niko Hovisen torjuntojen siivittämänä saalistamaan kuitenkin yhden lisäpisteen, kun tappio tuli vasta jatkoajan jälkeen.

Pelicansin suurimpia ongelmia alkukauden otteluissa on ollut tukkoinen hyökkäyspelaaminen, minkä seurauksena joukkue ei ole kuin kahdessa ottelussa kyennyt tekemään enemmän kuin yhden maalin. Noissa kahdessa ottelussa, joissa molemmissa joukkue onnistui maalinteossa neljästi, tuloksena oli myös täysi pistepotti.

Pelicansissa odotellaankin kipeästi ketsuppipullojen poksahtelua muun muassa Juhani Tyrväisen ja Ryan Potulnyn osalta. Myös ex-Tappara Teddy Da Costalta on lupa odottaa lisää tehoja.

Pienet asiat ratkaisevat

Pelicans sai viime viikolla luukulleen mieluisan paluumuuttajan kun Niko Hovinen liittyi kolmen vuoden tauon jälkeen lahtelaisten vahvuuteen ja debytoi heti vakuuttavasti. Hovinen aloittaa vierasjoukkueen tolppien välissä mitä todennäköisimmin myös tiistaina.

Myöskään kotijoukkue Tappara tuskin tulee ainakaan maalivahtipeliinsä kaatumaan, sillä Tomi Karhunen on toistaiseksi esittänyt varsin lupaavia otteita. Illan ottelussa voi tosin olla niin ikään lupaavasti kautensa aloittaneen konkari Mika Norosen torjuntavuoro, sillä Tapparalla on heti huomenna edessään seuraava ottelu Vaasassa.

Mitä voidaan siis odottaa kun vastaan asettuu kaksi hyökkäyspelinsä kanssa tuskailevaa, mutta hyvän maalivahtipelin omaavaa joukkuetta? Pienten marginaalien ottelua, jossa ei maaleilla mässäillä, mutta jossa taistellaan tiukasti pisteistä aina viime minuuteille asti.

Seuraa Heitä

Stephen Dixon #17 |

Keskushyökkääjä

Dixoniin pätee tällä hetkellä sama laulu kuin miehen ketjukavereihinkin - tehoja odotetaan edelleen. Taidot ja pelikäsitys eivät ole kadonneet mihinkään, mutta maalintekotilanteisiin kaivataan lisää terävyyttä.

Niko Hovinen #92 | HIFK

Maalivahti

Viime viikolla paluun pelikaanipaitaan tehnyt Hovinen aloitti heti vakuuttavasti. Ensimmäisessä kokonaisessa ottelussa tuloksena oli jatkoaikatappio, kirjataanko tänään tilastoihin kauden ensimmäinen voitto?

» Lähetä palautetta toimitukselle