Kumpi menee finaaliin?

LIIGA / Ennakko
Hakametsä täyttyy tunnelmasta lauantaina.
Kuva © Jarno Hietanen
Lukko on tullut välieräsarjassa tasoihin ja Risto Dufvan sanoin demonit hyppivät Tappara-pöydillä. Kumpi selviää seitsemännestä pelistä finaaliin?

Tapparan ja Lukon välinen ottelusarja on ollut huikean tasainen, vaikka voittojen suhteen Lukko onkin noussut kuolleista tasoihin.

Isommat voitot ovat tasan 1−1, jatkoerät puolestaan 2−2. Näin ollen voidaan sanoa seitsemännen pelin olevan täysin oikea ratkaisu tälle huikealle ottelusarjalle.

Tappara selkä seinää vasten

Vaikka sarja onkin tasan täysin oikeutetusti ja Lukon joukkue on täynnä isoa palkkaa nauttivia nimimiehiä, suurimmat finaalipaineet leijuvat Tapparan yllä.

Vielä maanantaina Raumalla Tappara selvisi voittajana, vaikka kirvesrinnat aloittivatkin ottelun huonosti ja Lukko siirtyi ottelun alussa 2−0-johtoon. Perjantaina huono alku tiesi vielä tasoitusta, muttei enää voittoa.

Tappara hallitsi ottelusarjan alussa erikoistilannepelaamista, mutta tilit ovat tasoittuneet sarjan edetessä. Kristian Kuuselan, Olli Palolan, Jan-Mikael Järvisen ja Pekka Jormakan taidot ovat jääneet pimentoon.

Tapparan välieräsarjan alussa ihastuttanut korkea karvauspelaaminen ja liike on väistynyt viime otteluissa. Tilalle on tullut passiivisuus, joka on antanut Lukolle lisää avaimia hyökkäyspelaamiseensa. Tämän on muututtava Hakametsässä.

Lukko lähtee hakemaan finaalipaikkaa

Lukko on ollut sarjan yllättäjä monella tapaa. Joukkue on noussut kahdella upealla voitolla sarjassa tasoihin ja joukkue hätyyttelee jo finaalipaikkaa.

Lisäksi joukkue ei ole pitkän Blues-sarjan ja vanhahkon kokoonpanonkaan vuoksi jäänyt liikkeessä kakkoseksi vaan raumalaisten pelinopeus on riittänyt erinomaisesti Tapparaa vastaan. Etenkin kuudennen välieräottelun avauserässä Lukko ja tähtipuolustaja Petteri Nummelin käyttivät liikkeellä aikaan samaansa tilaa mestarillisesti hyödyksi.

− Kun hänen omat vahvuutensa tulee pelissä esille, hän on huikea pelaaja. Hän pystyy sellaisiin ratkaisuihin, mihin mediaanikiekkoilija ei pysty, kehui Lukko-valmentaja Risto Dufva Nummelinia perjantain pelin jälkeen.

Lukko on ollut pitkin sarjaa tasaviisikoin hyvä. Raumalaisten fyysinen ja junnaava viisikkopelaaminen on saanut voitto-otteluissa tuekseen alati paranevaa kiekollista peliä. Sarjan kuumimmat Lukko-hahmot Nummelin, Aaron Gagnon ja Ville Vahalahti vastaavat tästä pitkälti.

Palaako Bailen Hakametsässä kehiin?

Tapparan osalta suurimmat kokoonpanomuutokset saadaan aikaan Nick Bailenin pelikiellon päättymisen vuoksi. Bailen taklasi viikko sitten lauantaina Lukon Toni Koivistoa. Kolmen ottelun pelikielto on nyt kärsitty ja Tappara on kaivannut kipeästi Bailenin kiekollista osaamista erityisesti avauspelaamisessa ja hyökkäyssinisellä.

Lukolla on rutkasti leveyttä vielä katsomossakin, mutta voittokulkuista joukkuetta tuskin vaihdetaan.

Seuraa Heitä

Nick Bailen #55 | Traktor

Puolustaja

Palaa Tappara-kokoonpanoon. Tapparan avauspelaaminen on kärsinyt valtavasti Bailenin poissaolosta. Ylivoimapelaaminen kaipaa pelastajaa viivalle.

Filip Riska #24 |

Keskushyökkääjä

Riskan johtama Lukon neloskenttä on vienyt Tapparan kakkoskentän pois tolaltaan. Hakametsässä viimeinen vaihto-oikeus on Jukka Rautakorvella. Pääseekö neloskenttä varjostuspuuhiin? Riittääkö jalka?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Aaron Gagnon 2 4 6
2.Petteri Nummelin 1 4 5
3.Ville Vahalahti 2 2 4
4.Ilkka Mikkola 1 2 3
5.Teemu Nurmi 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle