Katkoaika alkaa Tampereella - viisikkopeli Lukon tärkein ase

LIIGA / Ennakko
Ville Niemisen ja Ryan Zapolskin harteilla lepää paljon.
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/
Juoksuvauhtiaan kiihdyttävän Tapparan ja yhden oljenkorren varassa olevan Lukon välille on vaikea luoda suurta eroa keskiviikkona. Hakametsän käytäväkioskit saavat taas varailla mustaamakkaraa ylimääräistä erätaukoa varten.

Tapparan ja Lukon välieräsarja jatkuu tilanteesta 3-1. Finaalipaikka on ensimmäistä kertaa tarjolla tamperelaisille, kun joukkue väänsi suuren jatkoaikavoiton Raumalta maanantaina.

Lukko esitti edellisessä ottelussa välierien vaarallisinta hyökkäyspeliään ja saavutti kahden maalin johdon. Tappara kuitenkin toipui puolustuspäänsä heikosta alusta ja tuli timanttisen kakkoserän siivittämänä tasoihin. Voittomaalissa oli jälleen mukana tuhkista noussut Ville Nieminen, joka Lukko-kaima Vahalahden kanssa muodostaa tällä hetkellä ottelusarjan tärkeimmän ratkaisijaparin.

Kolmannessa osaottelussa tapahtunut taklaus vaikuttaa edelleen kokoonpanoihin. Tapparan puolustaja Nick Bailen kärsii toisen pelinsä kolmen ottelun pelikiellosta. Lukon Toni Koiviston tilanteesta ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta melko selvää on, ettei hyökkääjä ole päävammastaan vielä toipunut.

Dufvan näkkäri talloutumassa murusiksi

Viidennestä ottelusta tulee sarjan kovaotteisin ja nopeatempoisin peli. Osviittaa saatiin jo maanantaina, ja nyt soppaan lisätään myös raumalaisten lohduton tilanne. Lukko tarttuu saumaansa kuin hukkuva pelastusrenkaaseen, mikä johtanee uhkarohkeaan kiekottomaan peliin ja sekopäiseen taistelujääkiekkoon.

Bailenin poissaolo on vaikuttanut Tapparan puolustukseen. Jukka Rautakorpi sekoitti pakkipareja maanantaiksi, ja Lukko käytti pienen kemiahämmennyksen hyväkseen. Kova luistelu ja määrätietoinen laukauspaikan etsintä aiheuttivat poikkeuksellista perässä juoksemista. Kokenut tamperelaisalakerta saa nostaa tasoaan, mikäli mielii pysäyttää oletetun rynnistyksen keskiviikkona - suurella todennäköisyydellä jonkinasteinen parannus onkin luvassa.

Sarjan alkupuolta väritti vahvasti erikoistilannepelaaminen. Viides ottelu ratkeaa kuitenkin kaiken järjen mukaan tasakentällisin. Ylivoimavariaatiot on katseltu läpi puolin ja toisin, eikä tähän asti kovemmin rankaisseelle Tapparalle liene Lukon prässissä tiedossa järin paljoa mahdollisuuksia. Mikäli taas jäähytasapaino kääntyy Lukon eduksi, Tapparan alivoima pysäyttää yritykset.

Viisikkopelaaminen on edellisen kohtaamisen perusteella äärimmäisen tasaista. Tappara pyrkii kaikin voimin pitämään pelin rytmin itselleen edullisena ja pysymään erossa aaltoilevasta havaijilätkästä, johon Lukko sen yrittää pakottaa. Ensimmäinen katkaisumahdollisuus on Tapparan osaamisesta huolimatta usein haastajalle edullisempi, ja isäntäjoukkueen on helppo povata joutuvan jonkinlaisen myllytyksen alle.

Raivokkaan hyökkäämisen ja taitavan, suunnitellun puolustuksen törmäys on vaikea paikka ennustajalle. Tämäntyyppiset ottelut menevät erittäin usein jatkoajalle, eikä se ole missään nimessä nytkään huono veikkaus.

Lukon päävalmentaja Risto Dufva sanoi edellisen pelin jälkeen, että hänen joukkueensa "näkkäri on voipuoli alaspäin". Moni heittäisi palasen lattialta suoraan roskiin, mutta toisaalta tämän kolikonheiton osuminen voi tehdä siitä taas syömäkelpoisen. Tappara taas lienee oppinut jotain edellisestä poikkilaittamismahdollisuudestaan Pelicansia vastaan.

Seuraa Heitä

Pekka Jormakka #25 |

Laitahyökkääjä

Vaarallinen, vaarallinen maalintekijä, joka on tuhlaillut huipputontteja sarjassa. Räpylään ampuminen pistää varmasti ketuttamaan. Ennen pitkää osuu.

Filip Riska #24 |

Keskushyökkääjä

Lukon koko nelosketju Riska-Riska-Sipiläinen on viihdyttävää katseltavaa. Laidat ja suut paukkuvat kovimmin koko Liigassa. Varsinkin veli Filip tykkää harrastaa muurahaispesiin virtsaamista.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle