Pystyykö Tappara pidentämään KalPan tappioputkea?

LIIGA / Ennakko
Oulusta perjantaina yllätysvoiton nappaamassa käyneen Tapparan kovien pelien putki jatkuu heti lauantaina, kun KalPa matkaa sen vieraaksi Tampereelle. Ennakkoon pelin pitäisi olla kuopiolaisten heiniä, mutta sarjakärjen kone on viimeotteluissa yskähdellyt, mikä antaa kirvesrinnoille toivonkipinän voitonmahdollisuuksia ajatellen.

Kuntokäyrät

Tappara otti pudotuspelitaistelussa erittäin tärkeän vierasvoiton Kärpistä, sillä vielä kolme peliä sitten tasapisteissä Tapparan kanssa ollut Lukko oli jo nykäistä samantien karkuteille. Ohjelma jatkuu kirvesrinnoilla kuitenkin äärimmäisen kovana, kun ensin Tampereella se joutuu sarjajohtajan mittariin ja tiistaina matka jatkuu HIFK:n vieraaksi.

KalPa käy läpi tällä hetkellä pientä suvantovaihetta ja kenties pelistä ei tule vierailijoille aivan läpihuutojuttu. Sarjataulukossa kuopiolaisia ei vielä toistaiseksi kukaan suuremmin uhkaa, mutta kolmen hävityn pelin jälkeen Tuomaas Tuokkolan suojattien otteissa voi näkyä pientä mailanpuristamista, vaikka mistään pakkovoitosta ei voitane puhua.

Ratkaisun paikat

Tapparan mahdollisuudet kulminoituvatkin onnistuneeseen pelin alkuun ja KalPan hyökkäyspelillisten onnistumisten eliminointiin. Puolustuspelin on kotijoukkueella onnistuttava, samoin kuin maalivahtipelin. Lisäksi kun tiedetään, että vieraiden kiekollinen peli on kotijoukkueeseen nähden huomattavasti kovempaa tasoa, on Tapparan hyödynnettävä tehokkaasti paikkansa.

Juuri tämäntapaisella sapluunalla Tappara oli yllättää KalPan kotonaan marraskuussa. Silloin sille suorastaan tarjottiin voittoa yli neljän minuutin 5-3 ylivoiman ja Sami Kapasen suihkuun lentämisen myötä. Sekään ei kuitenkaan riittänyt, vaan KalPa rynnisti lopulta viimeisellä sekunnilla kolmen pisteen voittoon. KalPa vei silloin suvereenisti peliä. Tälläkin kertaa Tapparan lienee syytä keskittyä rikkomaan vierailijoiden hyökkäyspeliä ja koitettava vastaiskuilla.


Juha Metsola kiitti Kärpät-ottelussa saamastaan vastuusta.

Kokoonpanot

Kärppiä vastaan tolppien väliin päässyt Juha Metsola torjui heti Tapparalle voiton, joten on mielenkiintoista nähdä annetaanko miehelle sen johdosta lisää vastuuta, vai laitetaanko maaliin huilausvuoron ansiosta tuore Jani Nieminen. Tapparan varmoiksi poissaolijoiksi lukeutuvat tällä hetkellä Brett Skinner, Joonas Liimatainen ja todennäköisesti loppukauden sormivamman vuoksi pelejä katsomosta käsin seuraava Tuomas Vänttinen.

KalPasta peli jää väliin Henri Laurilalta, loppukauden sivussa olevalta Ryan Lannonilta ja pikkuhiljaa pelikuntoa lähestyvältä Kalle Kermanilta. Vieraiden maalissa jatkanee Mikko Koskinen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Tappara M S P
1.Jerry Ahtola 1 2 3
2.Kalle Kaijomaa 1 1 2
3.Sami Venäläinen 0 2 2
4.Miikka Männikkö 2 0 2
5.Jussi Halme 0 1 1
KalPa M S P
1.Sami Kapanen 3 2 5
2.Matti Kuparinen 1 4 5
3.Tuomas Kiiskinen 1 3 4
4.Sakari Salminen 3 1 4
5.Mikko Kukkonen 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle