Kiinnostaako sarjan kakkospaikka Tapparaa?

LIIGA / Ennakko
Rikkooko Olli Palola 30 maalin rajapyykin?
Kuva © Jarno Hietanen
Runkosarjan päätöskierroksella taistellaan vielä tärkeistä pisteistä ja sarjasijoituksista. Hakametsän illan ottelussa Tapparalla on mahdollisuus varmistaa sarjan kakkospaikka KalPan kustannuksella.

Tappara lähtee runkosarjan päättävään kotiotteluunsa KalPaa vastaan kutkuttavista asetelmista: panoksena on runkosarjan toinen sija ja sen myötä kotietu aina mahdollisten välieräkamppailujen päätökseen saakka. Lisäksi takana on myös sekavan esityksen päätteeksi kärsitty tappio paikallisvastustaja Ilvestä vastaan tiistailta, joten motivaatiota pikaisen ryhtiliikkeen suorittamiseen luulisi löytyvän.

Samaan aikaan toisaalla runkosarjan kolmatta sijaa, pisteen päässä Tapparasta, hallussaan pitävä Lukko käy kamppailua pisteistä jo mahdollisuutensa pudotuspeleihin menettänyttä Pelicansia vastaan. Raumalaisjoukkueelta löytyy varmasti myös hinkua kakkospaikalle, joten pisteiden sataminen Risto Dufvan joukkueen laariin on enemmän kuin todennäköistä.

Ja mikäli näin käy, tarkoittaa se sitä, että säilyttääkseen sijoituksensa Tapparan on raavittava omasta ottelustaan voitto viimeistään jatkoajalla/voittomaalikilpailussa.

Menettääkö KalPa otteensa suorasta puolivälieräpaikasta?

Jos on illan isäntäjoukkueella panosta torstain kamppailussa, riittää sitä yllin kyllin myös vierasjoukkue KalPalla. Voitolla KalPalla on mahdollisuus saavuttaa runkosarjan neljäs sija ja sen myötä arvokas kotietu puolivälierissä, kun taas tappiolla vaarana on jopa kärkikuusikosta ulos pullahtaminen.

Pudotuspeliurakan aloittaminen villi kortti –kierrokselta suoran puolivälieräpaikan sijaan tietäisi ainakin kahta lisäottelua, joiden myötä menetetty arvokas lepoaika saattaisi myöhemmässä vaiheessa kostautua kohtalokkain seurauksin. Ja putoaminen ennen puolivälieriä vasta kohtalokasta olisikin.

Kumpi käsittelee paineet paremmin?

Kotijoukkue Tappara on siinä mielessä vieraitaan auvoisemmassa asemassa, että "pahimmankin skenaarion" eli toisen sijan menettämisen toteutuessa joukkueella on kuitenkin hallussaan varma puolivälieräpaikka kotiedulla höystettynä.

Toki kakkospaikan menetys olisi tamperelaisryhmälle pienoinen pettymys, muttei juuri mitään verrattuna vierailija KalPan harmitukseen mikäli suora puolivälieräpaikka lipsuu käsistä aivan viime metreillä.

Tappara haluaa voittaa, KalPan täytyy. Tämä ennakkoasetelma tuskin voi olla näkymättä joukkueiden otteissa illan ottelussa. Kuka on se epäonnen soturi, jonka kädet jäätyvät ratkaisevalla hetkellä maalipaikassa?

Seuraa Heitä

Olli Palola #79 | Timrå

Laitahyökkääjä

Mitä todennäköisimmin Liigan maalikuninkuutta toista kertaa peräkkäin juhliva Palola lähestyy maagista 30 maalin rajaa. Siirtyykö Keuruun Kovalchuk torstaina uusille kymmenluvuille?

Andy Chiodo # |

Maalivahti

Vielä viime kaudella Tappara-paidassa luukkua availlut Chiodo on esiintynyt KalPassa varsin kelvollisesti. Torjuuko vahti kuopiolaisille suoran puolivälieräpaikan?

» Lähetä palautetta toimitukselle