Maaliahne JYP saapuu haastamaan Tapparan huippuvireen

LIIGA / Ennakko
Juha Metsolan ohittaminen on ollut vaikeaa.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Tappara ja JYP ovat sarjataulukossa tasapisteissä sijoilla neljä ja viisi. JYP on Liigan eniten maaleja tehnyt joukkue. Tappara taas on päästänyt vähiten maaleja. Kumman vire säilyy Hakametsän tiistai-illassa?

Tappara on saanut lokakuun aikana pelinsä kuntoon. Kaksi ensimmäistä peliä päättyivät vielä tappioon, mutta nyt on menossa seitsemän ottelun voittoputki. Kirvesrintojen hahmo on ollut Juha Metsola, joka on voittoputken aikana pitänyt neljä nollapeliä ja päästänyt seitsemässä pelissä vain viisi maalia.

Tappara-leirissä on saatu iloita myös hyökkäyspään onnistumisista. Erityisesti Kristian Kuusela ja Olli Palola ovat löytäneet tehoja viime kauden malliin. Sen sijaan puolustuksen johtohahmoiksi hankituilla Tuukka Mäntylällä ja David Kolomatisilla on maalitili avaamatta.

Myös Jukka Peltolalta puuttuu pelitilannemaali, vaikka kapteeni on ratkaissut jo kaksi voittolaukauskilpailua komeilla harhautuksilla.

Kirvesrintojen ylivoima on edelleen Liigan heikointa, mutta enteitä paremmasta on näkyvissä. Kiekko liikkuu näyttävästi, ja tilanteita syntyy. Viimeistelyssä on vielä paljon parantamisen varaa, mutta ketsuppipullo aukeaa tällä pelillä todennäköisesti ennemmin kuin myöhemmin.

Myös JYP pelaa hyvässä kuuden ottelun pisteputkessa. Orastavat voittoputket ovat katkenneet tappioihin jatkoajalla sekä Ilvestä että Kärppiä vastaan. Kärpille kärsitty tappio oli JYPin ensimmäinen pistemenetys kotikaukalossa. Vieraspeleissä hurrikaanilauma on onnistunut nappaamaan vain kaksi voittoa.

Jyväskyläisten tehokkaimmat pelimiehet ovat olleet Eric Perrin ja Jani Tuppurainen, joka on päässyt pisteille jo 11 peräkkäisessä ottelussa. Tutkaparin takaa löytyy esimerkiksi tulikuuma jokerikasvatti Markus Hännikäinen, joka on tällä kaudella takonut jo enemmän tehoja kuin aiemmilla kausillaan yhteensä.

Tappara pelaa jo kolmannen peräkkäisen ottelunsa Hakametsässä. JYP taas reissasi viime viikolla Lahteen ja takaisin Jyväskylään. Tässä saattaa olla jopa ottelun ratkaisu, varsinkin kun JYP on ollut vaikeuksissa vieraspeleissä.

Seuraa Heitä

Teddy Da Costa #77 |

Hyökkääjä

Ranskalaislaituri palasi sairastuvalta kokoonpanoon ja sai maalitilinsä auki Ilvestä vastaan.

Éric Perrin #11 |

Keskushyökkääjä

Kapteeni on ollut totutun tehokas ja on pistepörssissä neljäntenä, mutta aiheuttaa vaaratilanteita myös puolustuspäässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle