Nappaako nousukuntoinen Tappara Tampereen herruuden?

LIIGA / Ennakko
Jääkö Ilves nousuvireisen Tapparan jalkoihin?
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Edellisestä kahdeksasta ottelustaan kuusi voittaneella Tapparalla on keskiviikon paikallistaistossa mahdollisuus varmistaa voittojen lukumäärällä mitattuna jo viides perättäinen Tampereen herruus.

Ennen joulua ankaraan tappiokierteeseen ajautunut Tappara on vuodenvaihteen jälkeen oikaissut kurssinsa ja esiintynyt jäällä huomattavasti piristynein ottein. Voittojen ja lisääntyneen itseluottamuksen ansiosta joukkueen selkäranka ei taitu heti ensimmäisistä takaiskumaaleista, vaan kirvesrinnoilla riittää uskoa omaan pelitapaan ja sen toimivuuteen viime minuuteille saakka.

Päävalmentaja Jussi Tapolan mukaan iso syy joukkueen nousukuntoon on yhdessä pelaajien kanssa päätetty pelitapa. Suomikiekko.com-sivustolle antamassaan haastattelussa Tapola totesi jokaisen pelaajansa olevan sitoutunut ns. luonnepelaamiseen, joka on tällä hetkellä Tapparan tapa menestyä.

Voitot ovat toki tuoneet tullessaan myös paljon kaivattuja pisteitä, joiden ansiosta Tappara on noussut tavoittelemansa kärkikuusikon tuntumaan seitsemänneksi. Eroa illan paikallisvastustajaan, sijalla yhdeksän majailevaan Ilvekseen, on kuitenkin vain kaksi pistettä.

Kumpi on palautunut paremmin?

Tammikuun "härkäviikot" ovat totuttuun tapaan käynnissä, minkä seurauksena sekä Tappara että Ilves pelasivat viime viikolla peräti neljä ottelua. Siinä missä illan isäntä Tappara onnistui hankkimaan viikolta kahdeksan pistettä, oli Ilveksen saalis viiden pisteen verran heikompi.

Yksi voiton avaimista keskiviikkona onkin se, kumpi joukkueista onnistuu palautumaan rankasta viime viikosta paremmin. Lähtökohtaisesti Ilves lienee hienoisessa etulyöntiasemassa palautumisen suhteen, sillä Tappara kävi lauantaisen HIFK-voittonsa jälkeen vielä faniensa kanssa risteilemässä Tallinnassa.

Yksi asia on kuitenkin varmaa; aikaisempien paikallisottelujen tapaan Hakametsän yleisölle on jälleen luvassa odottamattomia käänteitä, yllättäviä ratkaisijoita ja toivon mukaan myös hyvätasoista jääkiekkoa onnekkaiden pomppumaalien sijaan.

Loukkaantumiset piinaavat Ilvestä

Loukkaantumistilanteen osalta Tappara on "naapuriaan" selvästi paremmassa asemassa. Kirvesrinnat saivat vastikään ilouutisia, kun viime viikolla loukkaantuneet Jere Karjalainen ja Pekka Jormakka palaavat paikallisottelussa joukkueen kokoonpanoon. Lisäksi tuore hankinta, ruotsalaispuolustaja Henrik Tömmernes, tehnee ottelussa debyyttinsä. Keskushyökkääjä Stephen Dixon ei kuitenkaan ole vielä pelikuntoinen.

Ilveksen osalta sairastuvan tilanne on synkkääkin synkempi, sillä jo aiemmin joukkueen sairastuvalta löytyneiden Tommi Välimaan ja Juuso Rämön lisäksi Vojtech Polak, Teemu Rautiainen ja Jiri Veistola ovat sivussa. Loukkaantumisten lisäksi joukkuetta kiusaa myös flunssa-aalto, joka piinaa ainakin Joonas Riekkistä ja Mikke Levoa. Kolikon kääntöpuolella on kuitenkin kuvattavana käymisen jälkeen pelikuntoiseksi todettu Antti Tyrväinen, joka löytyy joukkueen kokoonpanosta myös keskiviikon paikallisottelussa.

Huominarvoista ottelussa on myös se, että Timo Favorin viheltää uransa 800. liigaottelun.

Seuraa Heitä

Henrik Haapala #25 | Genève-Servette

Laitahyökkääjä

Tapparan kokoonpanoon hiljattain palannut, alle 20-vuotiaiden maailmanmestari Haapala alkaa hiljalleen löytää parasta pelivirettään. Haapala on koko muun joukkueen tavoin vahvassa nousukiidossa.

Juha Järvenpää #1 |

Maalivahti

Joonas Korpisalo torjui viime lauantain suurinumeroisessa tappiossa Ässiä vastaan, joten keskiviikkona lienee Järvenpään vuoro luistella luukulle. Kestääkö mies paineet?

» Lähetä palautetta toimitukselle