Onko Kerhosta Tapparan kaatajaksi?

LIIGA / Ennakko
Palolasta on kehittynyt Tapparan ykköstykki.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Hakametsässä vierailee torstaina HPK, joka kukisti edelliskierroksella Ilveksen. Tappara on ollut raudanluja kotihallissaan ja hämeenlinnalaisten voitto olisi iso yllätys.

Tapparan paluu maaottelutauolta ei onnistunut parhaimmalla mahdollisella tavalla, kun vierailu Nordenskiöldinkadun hallissa tuotti niukan tappion HIFK:lle. Yleisesti ottaen kirvesrintojen otteet ovat kuitenkin olleet erittäin hyviä viimeisissä otteluissa.

HPK:sta ei voi sanoa samaa, sillä sen lokakuu oli melko mollivoittoinen. Tiistaina otettu kotivoitto Ilveksestä toi kuitenkin selvää valoa tunnelin päähän. Ilvestä vastaan HPK sai työmoraalinsa voittoon vaaditulle tasolle.

Torstaina Kerholla on kuitenkin edessään entistäkin tiiviimpi puolustus, jonka takana viimeisenä lukkona toimii kaikki Tapparan ottelut tähän asti torjunut Juha Metsola. Puolustuspelin romahtamiseen Tapparan on vaikea nähdä sortuvan, mutta Tapparaa vaivaa kuitenkin tällä hetkellä selvästi se, että verkkoja heiluttaa pääsääntöisesti vain Pekka Jormakan, Jan-Mikael Järvisen ja Olli Palolan muodostama trio.

Chris Connolly, joka oli edelleen tiistaina loukkaantumisen vuoksi ulkona kokoonpanosta, on esimerkiksi ollut tehojen puolesta kuin varjo viimevuodesta. Viimeisimmässä Tapparan kotiottelussa kaksi maalia viimeistellyt Josh Greenkään tuskin pitemmällä aikavälillä on varsinainen ratkaisu hyökkäystehoja ajatellen. Viimeaikoina Greenin laidoilla on nähty Ville Nieminen ja Antti Erkinjuntti. Tuntuu kuitenkin, ettei Greenin ketju, eikä toisaalta Jarkko Malisenkaan johtama ketju pysty tällä hetkellä tehoilemaan kuin silloin tällöin.

Yllämainitusta tulee väkisinkin mieleen, että Kerhon yksi voiton avaimista voisi olla yksinkertaisesti yrittää himmentää erityisesti Järvisen johtama Tapparan eittämättä vaarallisin ketju ja onnistua omista paikoista hyvällä tehokkuudella.

Seuraa Heitä

Toni Kallela #93 |

Laitahyökkääjä

Kallela on ollut yksi viimeaikojen pirteimmistä esiintyjistä Tapparassa. Ansaitsisiko mahdollisuuden kokeilla jopa ylemmissä ketjuissa?

Antti Kerälä #44 |

Keskushyökkääjä

Kerälä sai mahdollisuuden nyt HPK:ssä, millaisia esityksiä häneltä nähdään torstaina?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Tappara M S P
1.Pekka Jormakka 1 2 3
2.Olli Palola 2 1 3
3.Nick Bailen 1 2 3
4.Josh Green 3 0 3
5.Etunimi Sukunimi 0 2 2
HPK M S P
1.Jesse Saarinen 0 5 5
2.Juha Kiilholma 1 3 4
3.Ville Viitaluoma 4 0 4
4.Borna Rendulic 1 2 3
5.Craig Schira 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle