Siipirikkoisilla herätyksen paikka

LIIGA / Ennakko
Tappara ja HIFK kohdatessa liigakauden alussa joukkueiden tasoero oli selvä ja HIFK vei pisteet numeroin 6-0. Tällä hetkellä Tappara on kuitenkin jo viiden perättäisen kotivoiton putkessa ja peli on ottanut askeleen parempaan uuden päävalmentajan myötä. Tiistaina Hakametsän kentälle luistelevat joukkueet kärsivät kuitenkin tappiot edellisissä kamppailuissaan.

Kuntokäyrät

Tappara kärsi viime lauantaina tappion HPK:ta vastaan. Erityisesti maalinteko ja hyökkäyspeli tuotti tamperelaisille vaikeuksia. Kotona tilanne on kuitenkin ollut erilainen. Tappara on tällä kaudella jäänyt vain kerran alle kolmen tehdyn maalin kotonaan kun kotipelejä on pelattu jo seitsemän.

HIFK hävisi lauantaina puolestaan SaiPalle. Sitä ennen joukkue otti kuitenkin vakuuttavat voitot sekä Jokereista että Kärpistä. Ennen SaiPa-tappiota HIFK osoitti kuitenkin piristymisen merkkejä, sillä muuten alkukausi on mennyt varmasti reilusti alle odotusten.

Sarjataulukossa Tapparalla ja HIFK ovat ainoastaan kolmen pisteen pääässä toisistaan. Suurin ero löytyykin tehtyjen ja päästettyjen maalien määrässä. Kun Tappara on tehnyt ainoastaan 31 osumaa, niin HIFK:n vastaava lukeama on 48, joka on yksi SM-liigan korkeimmista. Tappara on myös päästänyt kauden aikana kuusi osumaa enemmän maalivahdin taakse.

Ratkaisun paikat

Sekä Tapparan että HIFK:n kokoonpanot ovat olleet muutoksen kourissa viime viikot. Vielä kauden ensimmäisessä kohtaamisessa HIFK:n paidassa pelanneet hyökkääjät Jerry Ahtola ja Teemu Tallberg vaihtoivat värinsä Tapparan sinioranssiin pelipaitaan. Erityisesti Ahtola on aloittanut vakuuttavasti Tapparan väreissä ja on varmasti uhka entiselle seuralleen. Tämän lisäksi Tappara vahvisti loppukauden sopimuksen puolustaja Tommi Kovaselle.

HIFK on puolestaan kärsinyt puolustuksen kapeudesta ja kokeiluja on tehty useampiakin. Viimeisimpänä HIFK julkisti sopimuksen Daniel Fernholmin kanssa. Hän ei kuitenkaan tiistaina tule vielä pelaamaan.


Alkukauden HIFK:ssa kiekkoillut Jerry Ahtola kohtaa entisen seuransa.
Jarno Hietanen - jarno.hietanen@jatkoaika.com

HIFK:n ykköstähdet Mikael Granlundin ja Ville Peltosen johdolla ovat olleet vaarallisia lähes pelissä kuin pelissä ja ovat pistepörssin kärkisijoilla huolimatta joukkueen sarjasijoituksesta. Ongelma onkin ollut pisteiden jakautuminen voimakkaasti kärkipelaajille. Viimeisimmissä peleissä erityisesti Petteri Wirtanen ja Eero Somervuori ovatkin nousseet taustalta esille komeilla tehoilla.

Tapparan puolella puolustuspeli on parantunut alkukaudesta huolimatta puolustuksen suuresta vaihtuvuudesta viime aikoina. Molemmat joukkueet kärsivät pahasta loukkaantumissumasta ja on vielä melko epävarmaa minkälaisilla kokoonpanoilla tiistai-illan peliin lähdetään.

Kokoonpanot

HIFK:sta on tällä hetkellä loukkaantuneena hyökkääjät Kimmo Kuhta, Robert Nyholm, Niko Piiparinen ja Erkki Rajamäki. IFK:n puolustajista vammoista kärsivät Mikko Kurvinen, Ilari Melart, Juuso Salmi ja Christian Silfver.

Tapparan puolella sivussa ovat ainakin puolustaja Aleksi Elorinne ja hyökkääjät Antti Erkinjuntti, Tuomas Vänttinen ja Olli Palola. Sen sijaan Jukka Peltola ja Pekka Saravo tekenevät paluun kentälle tiistaina.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Tappara M S P
1.Tomi Pekkala 1 1 2
2.Aleksander Barkov 1 1 2
3.Jerry Ahtola 2 0 2
4.Otto Räty 0 1 1
5.Kim Strömberg 0 1 1
HIFK M S P
1.Petteri Wirtanen 4 3 7
2.Eero Somervuori 5 1 6
3.Mikael Granlund 0 4 4
4.Janne Pesonen 1 2 3
5.Mikko Kousa 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle