Pakkovoitto on Tapparan kohdalla vähättelyä

LIIGA / Ennakko
Jatkuuko Tapparan rähmällään olo?
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Tappara on maajoukkuetauon jälkeisistä kymmenestä ottelustaan voittanut vain yhden ja senkin voittomaalikilpailun jälkeen. Vierailija HIFK on paremmassa vireessä ja on tehnyt Liigassa ottelumäärään suhteutettuna eniten maaleja.

Tapparan pelilliset ongelmat ovat kaikkien tiedossa. Mestarisuosikiksikin ennakoitu seura on vajonnut jo pudotuspeliviivan alapuolelle. Ajoittain pelissä on näkynyt viitteitä paremmasta, mutta voittoon asti hyväkään peli ei ole riittänyt. Maalinteko - ja ylivoima on Liigan huonointa, ja puolustuspäässä tulee liikaa virheitä. Tällä yhtälöllä on vaikea voittaa.

Ennen maajoukkuetaukoa Tappara voitti huonommallakin pelillä, kun Juha Metsola torjui lähes kaiken. Nyt Metsolallekin on tullut virheitä, mutta kirvesrintojen suurimmat ongelmat ovat aivan muualla. Laadukkaista pelaajistaan huolimatta Tappara tekee aivan liian vähän maaleja voittaakseen otteluja.

Olli Palola ja Pekka Jormakka ovat pikku hiljaa päässeet kohtalaiseen maalivireeseen, mutta heidän takanaan on aika hiljaista. Erityisesti viime kaudella 21 maalia iskenyt Josh Green on ollut tällä kaudella pettymys, pistesaldo on 0+4. Viimeisin hankinta Stephen Dixon on näyttänyt pelimiehen elkeitä.

Tosiasia on kuitenkin se, että Tappara tarvitsee voiton!

HIFK:lla on alla kirvelevä tappio kotihallissa Kärppiä vastaan. Maaottelutauon jälkeisistä peleistä saldona on kuitenkin kuusi voittoa ja kolme tappiota. Vieraspelaaminen ei varsinaisesti ole ollut tällä kaudella HIFK:n vahvuus, mutta eipä ole Tapparakaan juuri nyt pelottava kotijoukkue.

Tapparan maalintekovaikeuksia ei yhtään helpota HIFK:n vahvaa kautta pelaava Ville Husso. Nuori maalivahti on vakuuttavasti jatkanut siitä, mihin tulokaskaudellaan jäi.

HIFK on ottelumäärään suhteutettuna tehnyt eniten maaleja liigassa. Helsinkiläisten kannalta mielenkiintoista onkin se, että ainakin Juuso Puustiselta on lupa odottaa enemmän maaleja.

Myös Tomas Zaborskyn vain viisi tehtyä maalia ihmetyttää, vaikka slovakkilaituri onkin muuten pelannut todella hyvin ja on HIFK:n paras pistemies.

Käyttäjän joinonen kuva

Arvio ottelusta: Juha Oinonen

Tappara ei ole voittanut yli kuukauteen varsinaisella peliajalla. Tappara on tehnyt liigajoukkueista vähiten maaleja. HIFK on kymmenen ottelun kuntopuntarilla mitattuna kuudenneksi paras joukkue ja viimeistelyn tehokkuudessa aivan omaa luokkaansa verrattuna Tapparaan.

Tappara kääntää varmasti tappioputkensa vielä voitolliseksi. Mutta en usko sen tapahtuvan hyvävireistä HIFK:ta vastaan, vaan vierasjoukkue hyödyntää jonkin Tapparan virheen ja voittaa ottelun.

Seuraa Heitä

Juha Metsola #77 | Kloten

Maalivahti

Pelicansia vastaan imaisi avausmaalin luvattoman helposti. Lauantaina ei ole haparointeihin varaa.

Arttu Luttinen #39 |

Laitahyökkääjä

Luttinen on maalin edessä yksi koko liigan vaarallisimmista pelaajista. Ja Tapparan puolustuspelissä on ollut paljonkin parantamisen varaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle