Tappara viikon tauon jälkeen haastamaan Bluesin taisteluasennetta

LIIGA / Ennakko
Maalinedustoilla käydään kovaa taistelua.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara kohtaa vuoden ensimmäisessä pelissään Bluesin. Ylpeästi taisteleva Blues on pelituntumassa Tapparaa edellä ja voi aktiivisella peliotteella haastaa kärkeä kohti hamuavan kotijoukkueen.

Tappara on valunut sarjataulukossa jo kuudenneksi. Tosin kirvesrinnat ovat pelanneet kolme ottelua kärkeä vähemmän, joten pienellä voittoputkella olisi mahdollista nousta takaisin kärjen tuntumaan. Blues yrittää tehdä pesäeroa jumbosijaan ja nousta taistelemaan pudotuspelipaikasta.

Edelliset ottelut

Tappara on pelannut vasta yhden ottelun joulutauon jälkeen eikä tämän vuoden puolella ollenkaan. Edellisessä ottelussa HIFK voitti Tapparan Hakametsässä.

Blues on pelannut joulutauon jälkeen jo neljä peliä ja kuluvan vuoden puolella kahdesti. Espoolaiset ovat hävinneet kaikki kyseiset ottelut, mutta napanneet kuitenkin kahdesta ottelusta lisäpisteen voiton ratkettua vasta jatkoajalla.

Ratkaisukohdat

Tappara on selvä ennakkosuosikki, mutta pelituntumassa etu on Bluesilla. Espoolaiset ovat pelanneet kolmesti sitten Tapparan edellisen ottelun. Bluesin pitää lähteä rohkeasti haastamaan kotijoukkuetta pelin alusta lähtien. Aktiivisella karvauksella Blues voi horjuttaa Tapparan viisikkopeliä.

Kotijoukkueella ei ole varaa myöskään löysäilyyn tai "asennevammaan". Vaikka Blues on menettänyt kauden aikana monta tärkeää pistettä, taistelun määrä on päinvastoin lisääntynyt.

Blues on kuitenkin tehnyt Liigassa vähiten maaleja, joten vierasjoukkueen pitää puolustaa tiiviisti, jotta voitto olisi mahdollinen. Tapparan taitavat ja maaliahneet hyökkääjät pistepörssiä johtavan Kristian Kuuselan johdolla rokottavat armotta, jos Blues-puolustus antaa liikaa tilaa.

Tilastopoiminta

Tapparan kultakypärä Kuusela on tehnyt yksin vain kaksi pistettä vähemmän kuin kolme tehokkainta Bluesissa edelleen pelaavaa hyökkääjää, Peter Tiivola, Samson Mahbod ja Antti Suomela, ovat tehneet yhteensä.

Seuraa Heitä

Jere Karjalainen #21 | Augsburger Panther

Laitahyökkääjä

Viime kaudella nelosketjussa, nyt ykkösylivoimassa ja joukkueen parhaita maalintekijöitä. Nopea laitahyökkääjä tekee maalien lisäksi arvokasta työtä karvaajana eikä pienestä koostaan huolimatta anna periksi kulmaväännöissä.

Eetu-Ville Arkiomaa #24 |

Hyökkääjä

HPK:sta siirtynyt toisen polven liigakiekkoilija on Bluesissa iskenyt seitsemässä pelissä kolme maalia. HPK-paidassa nuorukainen ei onnistunut 16 ottelussa kertaakaan maalinteossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle