Jatkuuko Bluesin menestys Tapparan kustannuksella?

LIIGA / Ennakko
Kuva © Jarno Hietanen
Tampereella kohtaavat kaksi ailahtelevan alkukauden pelannutta joukkuetta. Siinä missä Blues petrasi esitystään kauden ensimmäisen pelin jälkeen, Tapparan otteet kokivat inflaation KalPan käsittelyssä.

Kuntokäyrät

Joukkueet lähtevät kamppailuun vastakkaisista lähtökohdista. Kotijoukkue Tappara otti avausottelussaan voiton Ilveksestä näytöstyyliin, mutta oli suurissa vaikeuksissa KalPan aktiivisen pelitavan kanssa. Erityisesti tamperelaisten hyökkäyspeli yskähteli pahasti, eikä syöttöjen laatukaan ollut parasta A-luokkaa.

Blues sitä vastoin tötöili tappion Pelicansia vastaan kamppailussa, jossa ottelutapahtumien perusteella oli enemmän vauhtia kuin järkeä. Joukkue otti kuitenkin itseään niskasta kiinni jo heti seuraavana iltana pelatussa kamppailussa, jossa se nollasi HIFK:n kotihallissaan. Espoolaisten riveihin kauden alla liittynyt veskari Juuso Riksman toimi voiton takuumiehenä.

Ratkaisun paikat

Tapparan onnistuminen riippuu pitkälti siitä, saako joukkue parsittua kasaan hyökkäyspelilliset haasteet, ylivoima etunenässä. Ilvestä vastaan kaikki sujui vähän liiankin helposti, mutta kun vastaan luisteli laadullisesti eritasoa oleva joukkue, eivät neppailut enää toimineetkaan.

Tapparan leveässä materiaalissa riittää ratkaisuvoimaa, mutta pikkuhiljaa olisi heräämisen aika. Päävastuu pelillisistä oivalluksista ei voi levätä Aleksander Barkovin harteilla. Erityisesti Elmeri Kaksosen ja Niclas Luceniuksen on syytä nostaa tasoaan lähiviikkojen aikana tuntuvasti. Myös Pekka Tuokkolan pitäminen tolppien välissä luo konkreettisia mahdollisuuksia voitoille.

Bluesin voittomahdollisuudet kasvavat, mikäli se onnistuu tyrehdyttämään tamperelaisten hyökkäysyritykset ja iskemään tarvittavat osumat vastaiskuista. Toistaiseksi espoolaisten maalinteosta on vastannut pääasiassa Teemu Ramstedtin johtama ketju. Taustalla on kuitenkin riittävästi ratkaisuvoimaa, jonka potentiaali ei vielä toistaiseksi ole konkretisoitunut pisteiloittelun merkeissä.

Oletettavasti Blues pyrkii pelaamaan korutonta ja tylyä vieraspelaamista ilman pelillisiä hienouksia. Mikäli näin käy, ottelusta voidaan ennustaa tarkkaa ja vähämaalista kohtaamista, jossa yksi onnekas pomppukiekko tai hetken nukahdus suuntaan tai toiseen voi ratkaista pisteiden kohtalon.

Kokoonpanot

Tapparan sairastuvalla on tyhjää, joten joukkue lähtee kamppailuun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Torjuntavuoron maalilla ottaa suurella todennäköisyydellä ykkösvahti Tuokkola.

Bluesilta poissa ovat kapteeni Arto Laatikainen, Marco Rosa, sekä todennäköisesti myös Tommi Huhtala. Loistavan pelin perjantaina pelannut Riksman jatkanee espoolaisten maalilla.

Seuraa Heitä

Aleksander Barkov #100 |

Keskushyökkääjä

Jäätävän alkukauden pelannut superlahjakkuus on johtanut Tapparan hyökkäyspeliä. Kaikki tiesivät, että Barkov on loistava. Mutta kuinka moni tiesi, että oikeasti näin loistava?

Teemu Ramstedt #46 |

Keskushyökkääjä

Sentteri on ollut Bluesin hyökkäyspelin sydän ja sielu. Jatkuuko oiva vire Tapparan kustannuksella?

» Lähetä palautetta toimitukselle