Tulikuuma Tappara vierailee Vaasassa

LIIGA / Ennakko
Kirvesrintojen kovimmat nimet ovat heränneet.
Kuva © Jarno Hietanen
Keskiviikkona Tappara saapuu Sportin vieraaksi. Vaasalaisisännät olivat tylyjä edelliselle vieraalle jätettyään Bluesin nollille. Tappara puolestaan murskasi Pelicansin kotonaan eilen numeroin 8-2.

Tapparan kannalta kauan odotettu tapahtui; ykkösnimet saivat homman haltuun lahtelaisia vastaan ja pisteitä tuli. Uudistetut kentälliset näyttivät toimivan jokaisella osa-alueella ja vain neljä pelaajaa jäivät ilman pisteitä Pelicansia vastaan.

Alivoima oli erittäin tehokas ja neliö oli todella tiivis. Ainoa heikko kohta kirvesrinnoilla oli maalinedustan siivoaminen, joka oli usein myöhässä.

Sport oli viime kotiottelussaan Bluesia vastaan todella tasapainoinen. Puolustus ja uhrautuminen oli priimaa, eikä tehokkuus maalintekopaikoillakaan ollut kehnompaa. Sama tempo jatkuu Tapparaa vastaan ja ottelusta tulee todella tasaväkinen.

Erikoistilanteissa hoksottimet terävinä

Sport on tilastoissa sarjan häntäpäässä yli- ja alivoimassa. Hyvää aihiota on kuitenkin molemmissa ollut, mutta ylivoima on usein kariutunut liialliseen syöttelyyn ja epätoivoisiin roiskaisuihin maalia kohti. Kotkapaidat ovat myös pariin otteeseen rikkonut itsekin vastustajan kärsiessä alivoimaa.

Myös hyökkäyksien aloituksissa Sportin tulee olla jatkossa huolellisempi. Blues-ottelussa virheitä tuli pari kertaa omassa päässä, mutta espoolaiset eivät päässeet hyödyntämään näitä.

Tappara puolestaan hakee ylivoimalla turhan vaikeita paikkoja, eikä vetoja tule ainakaan liikaa. 

Molemmat osapuolet ovat laitakahinoissa ja kaksinkamppailutilanteissa erittäin taidokkaita, mutta tehokkuudessa vieraat ovat niskan päällä. Tarjoutuvia tilaisuuksia kumpikaan ei saa heittää hukkaan.

Tapparan maalivahti Mika Noronen pelasi kelpo perusvarman ottelun Pelicansia vastaan, mutta oletettavasti Tomi Karhunen aloittaa Sportia vastaan.

Seuraa Heitä

Veli-Matti Savinainen #19 | Tappara

Laitahyökkääjä

Sai maalihanat auki ja meno Patrik Laineen ja Arttu Ilomäen kanssa näytti lupaavalta.

Tuomas Vänttinen #91 |

Keskushyökkääjä

Onnistui kahdesti Bluesia vastaan ja on toiminut erinomaisesti sekä kiekollisessa että kiekottomassa pelaamisessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle