Onko Sportista haastamaan SaiPaa?

LIIGA / Ennakko
SaiPa on aloittanut kauden tehokkaasti.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Keskiviikkona SaiPa saapuu vierailulle Vaasaan kauden ensimmäistä kertaa. Kuparisaaressa kohtaavatkin toistensa vastakappaleet, sillä keltamustilla on takanaan kolme peräkkäistä voittoa ja Sportilla kolme tappiota.

Viime kaudella SaiPa oli liian iso pala Sportin nieltäväksi. Lappeenrantalaiset olivat erittäin tehokkaita Sportia vastaan, minkä ansiosta SaiPa oli ainoa joukkue, joka ei menettänyt ainuttakaan pistettä Sportille. Mutta viime kausi on menneen talven lumia ja illalla nähdään, jatkuuko keltamustien kuviot.

Petteri Nokelaisen siirryttyä kakkosketjuun ja Matti Järvisen ykkösketjun keskelle JYP-ottelussa kymmenen päivää sitten, SaiPalla on kaksi vaarallista ketjua. Tosin Nokelaisen ketjukaverit Kim Strömberg ja Tommi Jokinen hakevat vielä yhteistä säveltä uuden keskushyökkääjän kanssa.

Alemmissa ketjuissa Ville Koho palaa todennäköisesti kokoonpanoon. Jos Koho pelaa, niin Ville Järveläinen siirtynee takaisin katsomon puolelle.

SaiPa oli edellisessä Blues-ottelussa huono, mutta pelasti ylivoimalla paljon. Ylivoima onkin toiminut toistaiseksi erinomaisesti, joka on prosenteissa mitattuna liigan tehokkain ylivoima.

Joko Sport onnistuu ylivoimallaan?

Vaasalaisilla on tällä hetkellä kaksi akuuttia ongelmaa; maalinteko ja ylivoima. Tapparaa ja KooKoota vastaan Kuparisaaressa Sport sai luotua usean erinomaisen maalintekopaikan, mutta joko kiekko lensi ohi maalin tai lapa suti pikkumustasta ohi.

Ylivoimalla näkyy ajoittain hyviä kuvioita ja vetopaikan hakua, mutta laukauksia lähtee vähän, tai laukaus osuu ensimmäiseen vastustajaan matkalla. Prosentuaalisesti Sportin ylivoima on karua katseltavaa; 3,12.

Kotkapaidat eivät ole kuitenkaan kotonaan lannistuneet aikaisistakaan takaiskuista, vaan Sport on painanut heti seruaavasta vaihdosta apinan raivoilla vieraiden päälle. Tapparaa vastaan Sport tuli kahdesti tasoihin, joista jälkimmäinen oli pitkän paineistuksen tulosta. Tätä komppaa myös KooKoota vastaan onnistunut ainokainen.

Seuraa Heitä

Chad Rau #17 | Glasgow Clan

Hyökkääjä

kahdessa edellisessä ottelussa näyttänyt vaarallisuutensa maalin edessä tehden kolme maalia samoilta jalansijoilta.

Mika Järvinen #38 | Karlskrona

Maalivahti

On pitänyt joukkuettaan mukana otteluissa useaan kertaan, ja omaa muiden muassa loistavat refleksit. Jääkö SaiPan pistenikkarit kiikaritehoille?

» Lähetä palautetta toimitukselle