Kotkalaumalle tarjolla kalakukkoa, ja päinvastoin

LIIGA / Ennakko
Edellinen kohtaaminen päättyi kotijoukkueen hyväksi.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Viikonlopun Vaasassa käynnistää ottelu KalPaa vastaan. Runkosarjan jumbo ja kolmas ovat kohdanneet kuluneella kaudella kahdesti, ja voitot ovat tasan.

Sportin eduksi Kalpalla on takanaan viiden peräkkäisen kotiottelun voitot, mutta joulun jälkeisistä kolmesta vierasottelusta on tappiot perässä. Kuopiolaisilla suurin ero näissä otteluissa on ylivoimatehokkuus. Niiralan Montussa ylivoimamaaleja on syntynyt, mutta muualla päin Suomea on ollut nihkeää.

Kalpan suurimpina murheenkryyneinä ovat puolustuksen suuri loukkaantumismäärä sekä maalivahti Eero Kilpeläisen loppukauden poissaolo, mitkä ovat tosin näkyneet joukkueen pelaamisessa yllättävän vähän. Samu Perhosella on alla pari loistavaa peliä shokkialun jälkeen, mutta vielä ei voi sanoa mitään varmaksi.

Lainamiehistä koko loppukaudeksi Turusta lainattu Veli-Matti Vittasmäki on suoriutunut hyvin, kuten myös A-junioreista nostettu Niko Mikkola.

Kauden edetessä kuopiolaisilta on löytynyt ratkaisuvoimaa alemmistakin ketjuista, kun tehonikkareilla ei oma peli ole kulkenut. Viime aikoina paras tehokaksikko on ollut Jaakko Rissanen-Janne Keränen

Myös Sportilla on murhetta loukkaantumisista, mutta suurin osa on hyökkääjiä. Vaasalaiset ovat kuitenkin saaneet puristettua vastustajista pisteitä sieltä sun täältä, ja viime viikolla saivat Hippoksessa JYPiltä kauden ensimmäisenä joukkueena täydet pisteet mukaansa.

Sportilta erittäin positiivinen näky on haalariketjun pirteät otteet. Joukkueen nuorin pelaaja Joel Kiviranta on myös parantanut pelaamistaan erinomaisesti, ja pisteitä on alkanut kerääntymään tilille. Puolustuksessa pistekannalle on päässyt myös Ari Gröndahl, joka on nostanut omaa tasoaan yllättävästikin. 

Seuraa Heitä

Janne Kolehmainen #55 |

Laitahyökkääjä

Erinomainen alivoimapelaaja ja on saanut myös hyökkäyspäässä onnistumisia.

Oskari Manninen #14 |

Puolustaja

On parantanut hyvin otteitaan kauden kuluessa ja aukaisi SaiPa-ottelussa maalitilinsä.

» Lähetä palautetta toimitukselle