Sarjataulukon kakkoset kohtaavat

LIIGA / Ennakko
Jatkaako Bertrand maaliputkeaan jyväskyläläisiä vastaan?
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Vaasassa kohtaavat sarjataulukon toiseksi paras ja toiseksi viimeinen.

Charles Bertrand on iskenyt kolme erilaista maalia kolmeen edelliseen otteluun JYPiä vastaan: tasoitus-, avaus- ja voittomaalin. Myös voittomaalikilpailussa ranskalaislaituri onnistui keskisuomalaisten viime visiitillä. Kärppiä vastaan Bertrand oli vieraiden paras pelaaja, vaikka pisteitä ei kertynytkään.

Molemmilla joukkueilla on tappiot alla: JYPillä niukka häviö KalPalle, ja Sport taas palaa Oulusta kotiin repussaan enemmän tai vähemmän uusia kokemuksia ja yhden hyökkääjän verran kapeammalla miehistöllä. Ville Leskinen loukkaantui ottelussa ja on sivussa kokoonpanoista toistaiseksi. 

JYPin erikoistilannepelaamisesta yli- ja alivoima ovat sarjan kolmanneksi tehokkaimmat. Tosin viime aikoina hurrikaanipaitojen ylivoima on ollut sulavaa, mutta vastuuta on siirrelty liikaa. Sen lisäksi pelin avaamisessa on JYPillä ollut suuria ongelmia, koska päätykiekkoja on tullut paljon ja hyökkäykseen lähtö on näyttänyt usein siltä, ettei olla varmoja lähdetäänkö nopeasti vai hitaasti.

Sami Rajaniemi aloitti kuopiolaisia vastaan, mutta molemmat päästetyt maalit tulivat JYPin oman pään virheistä, ja molemmat veskari olisi parempana päivänä saanut estettyä. Vaihdon jälkeen Tuomas Tarkin esiintyminen veräjänvartijana oli vakuuttavaa, joten suurella todennäköisyydellä Tarkki aloittaa illan Vaasassa.

Voitto toisi Sportille elintärkeät pisteet, jotta pieni toivonkipinä pudotuspelipaikasta pysyisi hengissä. Vieraille pisteet pönkittäisivät hyvin sarjakakkosen asemaa, sillä Kalpa ja HIFK ovat vain pisteen päässä hurrikaanipaidoista.

Seuraa Heitä

Mikko Luoma #5 |

Puolustaja

Alkukaudella hurjia pisteitä iskeneen Luoman pistetahti on hiipunut. Suurin muutos alkukauteen on se, että laukauksiin on tullut viivettä.

Mike Brennan #4 |

Puolustaja

Iski joukkueensa ainokaisen edellisessä ottelussa, ja viime kerralla JYPiä vastaan arvokkaan tasoituksen. Puolustuksen tärkeimpiä pelaajia.

» Lähetä palautetta toimitukselle