Hurrikaanipaidat saapuvat Pohjanmaalle

LIIGA / Ennakko
Charles Bertrand avasi Sportin maalihanat Liigassa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Kuparisaaressa Liiga-kausi jatkuu maajoukkuetauon päätyttyä, ja Sport kohtaa JYPin. Nämä kaksi kohtasivat edellisen kerran koko kauden avauskierroksella Jyväskylässä, jolloin keskisuomalaiset olivat parin maalin verran parempia.

Sport jäi perjantaina Hakametsässä Ilveksen nuoren jyrän alle, ja lopputulos 6-1 tamperelaisten hyväksi ei enempää selittelyjä tarvitse. Damien Fleury iski vaasalaisten ainokaisen, ja jatkaa hyvää virettään. Uudet hankinnat Petri Lammassaari ja Jussi Pesonen eivät vielä tehoille päässeet, mutta uutta tilaisuutta tarjotaan heti perään uudessa kotihallissa.

Hannu Toivosella Sportin maalilla ei ollut paras mahdollinen vire päällä, ja loppupuoliskolla Ville Hostikka otti veräjänvartijan paikan. Koko Sportin puolustus oli Ilvestä vastaan heikossa iskussa erityisesti oman maalin edustalla. Hurrikaanipaitoja vastaan sama ei saa toistua.

JYP lähtee Vaasaan nollattuaan ensin KalPan kotonaan. Kuopiolaisia vastaan maalinteosta vastasivat haalarimies Antti Jaatinen ja puolustajat Marko Kauppinen ja Valtteri Kemiläinen. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Jani Tuppurainen ja Markus Hännikäinen olivat erinomaisessa iskussa, ja varsinkin Hännikäinen on vain parantanut otteitaan.

JYPin ensimmäinen reissu Vaasaan

JYP vierailee kauden ensimmäistä kertaa Kuparisaaren hornankattilassa. Blues ja TPS ovat joutuneet nöyrtymään vaasalaisyleisön edessä tähän asti. Useammassa ottelussa Sportin viimeinen erä on koitunut kotkapaitojen kohtaloksi. Jyväskyläläisillä riittää vaarallisia maalintekijöitä, joten puolustuksen on toimittava alusta loppuun.

Kummallakaan joukkueella ei ole virheisiin varaa. Sport on näyttänyt useaan kertaan vaarallisuutensa ylivoimalla. Sarjanousija on kuitenkin onnistunut myös pilaamaan ottelunsa liiallisella rikkomisella ja huonolla erikoistilannepelaamisella.

Tuomas Tarkki on pelannut vakuuttavasti koko kuluneen kauden, sekä Liigassa, että CHL:ssä. Sportin on päästävä lähelle ja iskettävä paluukiekot maaliin.

Seuraa Heitä

Petri Lammassaari #89 |

Laitahyökkääjä

Pelasi Itävallan pääsarjassa 11 ottelussa, joissa kertyi kymmenen pistettä. Hakee varmasti vimmatusti tehoja Liigassa.

Tuomas Tarkki #40 |

Maalivahti

Nollasi KalPan 27 torjunnalla, ja on tärkeä kulmakivi JYPin voitoissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle