Tärkeiden pisteiden jakoa - kumpi nousee halutulle paikalle?

LIIGA / Ennakko
Edellisessä ottelussa viime kauden lopuilla Bertrand loisti.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Vaasan keskiviikkoiltana on jaossa molemmille osapuolille tärkeät pisteet; palasten loksahtaessa paikoilleen IFK nousisi täydellä pistepotilla Liigan kärkeen, ja Sport puolestaan takaisin pudotuspelirajan paremmalle puolelle.

Edelliset ottelut

IFK:lla on vahva asetelma illan otteluun. Kaksi peräkkäistä voittoa, jossa maalivahtipeli on onnistunut molemmissa otteluissa, eikä Robert Leinon ja Mika Partasen suoritukset ole olleet sen huonompia. Molemmat osapuolet ovat erittäin fyysisiä otteissaan, mutta yksilösuorituksissa Sport on altavastaajana.

Sport lähtee entistä nälkäisempänä otteluun. Viimeiset kaksi ottelua päättyivät JYPin hitusen parempaan peliin ja tehottomaan suoritukseen HPK:ta vastaan kotona. Kotkapaidoilla on kuitenkin täyden työn ilta edessä, eikä löysäilyyn ole varaa, sillä tilanne voi kostautua pahemmin kuin edellisessä Ässät-ottelussa.

Hyvästä iltapuhdistaan Lukkoa vastaan Ville Husso saattanee pitää ansaitun huilivuoron ja Kevin Lankinen aloittaa maalilla. Sportin ykkösveskari Mika Järvinen on pelannut omalla tasollaan tappioista huolimatta ja on ehdoton aloittaja vaasalaisten luukulla.

Ratkaisukohdat

Vaikka tilastoissa IFK:n erikoistilannepelaamiset ovat keskikastilla ja Sportilla lähempänä häänäpäätä, ei se vähennä kummankaan osapuolen yritteliäisyyttä eikä vaarallisuutta. Kuparisaaren kapeammassa kaukalossa yli ja -alivoima tulevat suurempaan rooliin ottelun kääntymisessä.

Sportilla riittää puolustuksen kannalta tekemistä. IFK:lla on neljä lähes yhtä tehokasta kentällistä, joista jokaisessa on vähintään yksi kunnostautunut maalinteossa.

Hyökkäyspään pyörityksissä tasakentällisin Sportilla on tullut useita hyviä aihioita, ja monesti on nähnty muun muassa puolustaja Ari Gröndahlin hiipivän hyvälle maalintekopaikalle.

Tilastopoiminta

Viime kaudella IFK oli erittäin tehokas Sportia vastaan. Kaikkiaan viidessä kohtaamisessa helsinkiläiset onnistuivat maalinteossa jopa 20 kertaa ja voittivat neljä ensimmäistä ottelua.

Seuraa Heitä

Corey Elkins #91 |

Keskushyökkääjä

Myös IFK:n yhdysvaltalaissentteri on esiintynyt viime otteluissa tehokkaasti. Jatkuuko hyvä tahti Vaasassa?

Charles Bertrand #9 | ERC Ingolstadt

Laitahyökkääjä

Palasi kokoonpanoon HPK-otteluun, mutta ranskalaislaituri oli enemmän tai vähemmän näkymätön. Saako "King Charles" otteensa takaisin IFK:n kustannuksella?

» Lähetä palautetta toimitukselle