Punavalkoinen Tapaninpäivä Vaasassa

LIIGA / Ennakko
Viimeksi alku oli vieraiden ja loppu isäntien.
Joulukuun viimeisen pyhäpäivän kunniaksi ajankohtaiset värit omaavat joukkueet ottavat toisistaan mittaa lauantai-iltana Kuparisaaressa. Ennen joulua Sport sai lopulta katkaistua pitkän tappioputkensa. IFK puolestaan on hävinnyt kolme edellistä otteluaan ja putosi kärkipaikalta.

Edelliset ottelut

Vaikka Sportilla jäikin taakseen tuskallinen tappioputki, täytyy muistaa, että vaasalaiset ovat päässeet pisteille neljässä edellisessä ottelussa. Voittolaukauskilpailuissa ei ole onni suosinut Sportia, vaikka taidokkaita pelaajia kokoonpanoista löytyy.

SaiPa-ottelussa varsinkin Sami Blomqvistin avausosuma oli erikoinen. Eriskummallisesta kulmasta laituri heitti kiekon maalia päin, ja kuti yllätti Jussi Markkasen. Kotkapaidat saivat rohkeutensa takaisin Lappeenrannassa, ja tunnetusti onni suosii rohkeaa. Voittolaukauskilpailussa onni ei ole Sportia suosinut, mutta yritykset ovat olleet järin ponnettomia.

IFK:n tappioputkessa ottelun käänne ja -ratkaisukohtana on toiminut toinen erä: SaiPa ja Ilves käänsivät ottelun itselleen ja Lukko pääsi tasoihin. Pelaajista parhaiten esillä ovat olleet Tommi Taimi ja Teemu Ramstedt. Edellisellä Vaasan vierailulla juuri tämä kaksikko oli todella kovassa iskussa.

Ratkaisukohdat

Sportilla on syyskaudella ilmaantunut kaksi akilleen kantapäätä: alku ja johtoaseman puolustus lopussa. IFK iski marraskuun visiitillä lujaa ja nopeasti alkuun, mikä oli Sportille liian suuri este peitottavaksi. Tässä kuussa viisikkopuolustaminen on ollut heikkoa, ja parin maalin etumatka on sekoittanut pakkaa. Helsinkiläisten taas täytyy saada otteensa toimimaan läpi 60-minuuttisen.

Joulutauko tuli molemmilla osapuolilla hyvään saumaan. Edellinen kamppailu tarjosi vauhdikasta ja laadukasta jääkiekkoa, eikä tämänkään ottelun pitäisi olla poikkeus. Joukkueilla on kuitenkin samantapaiset peli-ilmeet, fyysisyydessä ja painostuksessa.

Seuraa Heitä

Tommi Taimi #33 |

Puolustaja

On päässyt kiitettävän tasaiseen pistetahtiin ja on tehokas sekä omassa että vastustajan päädyssä.

Jarkko Immonen #23 |

Keskushyökkääjä

Luotettava sentteri on pelannut erinomaisesti. Samassa asemassa tehokkuudessa kuin Taimi.

» Lähetä palautetta toimitukselle