Pedon ja musiikin kiivas kohtaaminen

LIIGA / Ennakko
Murtavatko vaasalaiset Blues-veskarien puhtaan pelin?
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Nollattuaan Helsingin herrat kahdesti Blues saapuu Vaasaan agendana napata Sportilta kauden ensimmäiset pisteet. Ensimmäinen ottelu Kuparisaaressa oli sarjanousijan maalijuhlaa, mutta jälkimmäiset kaksi kamppailua ovat olleet erittäin tasaväkisiä yhden maalin voittoja.

Espoolaisilla maalivahtipeli ja puolustus oli tuplapeleissä IFK:ta vastaan melkien täydellistä. Joukkueen tiivis puolustus helpotti merkittävästi Eetu Laurikaisen ja Jani Niemisen työnskentelyä, ja huomisen vieraat saavatkin huoletta laittaa aloittavaksi veskariksi kumman tahansa.

Blues saattaa kokoonpanostaan Pohjanmaan reissulle menettää yhden merkittävän tekijän, sillä edellisen pelin Kai Kantola jätti kesken. Robert Rooba, joka on yllättävästikin päässyt enemmän näkyviin kauden edetessä, voisi olla idylli tuuraaja. 

Näiden kahden edellisissä kohtaamisisssa tehokkaimmat ovat olleet kultakypärät. Charles Bertrandin maalien takominen on jäänyt taakse, mutta syöttöpinnoja on viime aikoina tullut erinomaiseen tahtiin. Uudistunut ykkösketju Jarkko Immosen ja tuoreimman hankinnan Henrik Koiviston kanssa on toiminut lähes moitteettomasti. 

− On yksi syy, miksi hävisimme Sportille kolmannen kerran, mutta se on minun ja joukkueen välinen asia, kertoi Blues-käskyttäjä Jyrki Aho edellisen taiston jälkeen Vaasassa.

Ottelussa on panoksena molemmille osapuille kultaakin kalliimmat pisteet. Kauden ensimmäisestä voitosta Sportista Blues pönkittäisi hyvin asemaansa pudotuspelien rajamailla. Kotkapaidat puolestaan saisivat tärkeät pisteet kauden tavoitteeseen, eli pudotuspelirajan saavuttamiseen.

Kommunikointi ja täsmällisyys ovat tärkeät molemmille puolille. Bluesilla väärillä vaihdoilla rikkominen on noussut jälleen pinnalle, ja Sport syyllistyi samaan rikkeeseen edellisessä ottelussa pariin otteeseen.

Hannu Toivonen ja tehokas ylivoima ovat olleet avaimia Sportin voittoon espoolaisista, ja huominen näyttää, toistuvatko avainasemat vai onko aikaväli muuttanut asioita. 

Seuraa Heitä

Henrik Koivisto #82 |

Keskushyökkääjä

On pelannut erinomaisesti jo ensimmäisestä ottelustaan lähtien Sportin nutussa. Ykkösketjun paikka vakiintunut selkeästi.

Kim Hirschovits #44 |

Keskushyökkääjä

Joukkueen kapteeni on ollut tehokkaana koko kauden ja varsinkin keskinäisissä otteluissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle