TPS yrittää kellistää lappeenrantalaista peikkoa

LIIGA / Ennakko
On mahdollista, että Dave Spina saa hyytävän vastaanoton Lappeenrannasta.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kisapuiston torstai-illassa SaiPa saa vastaansa TPS:n. Turkulaisilla on edessään vuoren kokoinen peikko, sillä joukkue ei ole ottanut voittoa SaiPasta yli vuoteen.

SaiPa selviää kuluvasta viikosta kahdella ottelulla. Viime viikolla neljään päivään kolme ottelua pelannut SaiPa selvitti kuuden päivän mittaiseksi venyneen vieraskiertueensa kahdella tappiolla ja yhdellä voitolla. Jatkoajalla Ässiä vastaan tullutta tappiota varjosti kuitenkin joukkueen ykkösketjun keskushyökkääjän Petteri Nokelaisen loukkaantuminen, joka pitää Ketterä-kasvatin sivussa alustavasti joulutaukoon asti.

Toissapäivänä kotonaan Ilveksen kaataneelle TPS:lle viikko on mallia härkäviikko. Illan kamppailun jälkeen TPS suuntaa takaisin Turkuun, jossa se saa lauantaina vastaansa Tapparan. Jos SaiPan vieraspelaaminen on alkukaudesta tökkinyt, on TPS:n pelaamisessa kotikaukalon ulkopuolella parannettavaa.

Etenkin SaiPasta viime kauden päätteeksi Turkuun siirtyneen Dave Spinan otteet kotimaisessa liigassa ovat olleet vaisuhkoja. SaiPassa 19 kertaa viime kaudella maalin tehnyt Spina on turkulaisten riveissä osunut vain kertaalleen 15 ottelussa.

Ratkaisukohdat

Työteliäästä ja hyvästä yhteispelistä tuttu SaiPa on ollut tällä kaudella vielä voittamaton kotonaan. Työteliäisyys ja etenkin huolellisuus korostuvat, kun vastaan asettuu joukkue, jonka ykkösketju on erityisesti vieraskentällä ollut vaarallinen.

Myös ratkaisu nähtäneen erikoistilanteissa. Kumpikin joukkue on onnistunut ylivoimalla yhtä hyvin, mutta ratkaisu suurella tödennäköisyydellä nähdään alivoimapelaamisessa. SaiPan alivoima on koko kauden ollut heikkoa ja se onkin tällä hetkellä liigan toiseksi huonointa. TPS:n alivoima on puolestaan liigan keskikastia.

Erikoista

TPS ei ole onnistunut yli vuoteen voittamaan SaiPaa. Viime kauden kaikki neljä kohtaamista päättyivät SaiPan voittoon, nöyryyttävimpänä 7-1 tappio Lappeenrannassa. Kyseisessä ottelussa TPS hävisi kolmannen erän peräti 7-0. SaiPasta onkin tullut todellinen peikko turkulaisille, sillä kotonaan TPS ei ole onnistunut samassa ajanjaksossa tekemään ainuttakaan maalia SaiPan verkkoon.

Viime kauden lopussa lähes täydellisesti flopannut Spina tekee paluun ensimmäistä kertaa Kisapuistoon. Viime kauden lopussa Spinan kiukuttelu kirvoittikin Kisapuiston päätykatsomoa harkitsemaan sananvapauden käyttämistä ammattilaisen viime kauden toiminnalle, mutta jää nähtäväksi, intoudutaanko seisomakatsomossa mihinkään suurempaan miehen ensivisiitin aikana.

Seuraa Heitä

Chad Rau #17 | Glasgow Clan

Hyökkääjä

Viimeisessä viidessä ottelussa peräti kuudesti osunut Rau on ollut juuri sitä mitä SaiPan hyökkäyspeli on kaivannut jo vuosia. Maalin edestä rohkeasti kiekkoja maaliin hakkaavaa tai ohjaavaa hyökkääjää. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Rau jäi kuitenkin maaleitta, mutta olisiko tänä iltana onnistumisen paikka?

Tomi Kallio #71 |

Laitahyökkääjä

15 vuoden jälkeen paluun TPS:n paitaan tehnyt Kallio on vielä 38-vuotiaanakin vaarallinen hyökkääjä. Ei olekaan ihme, että Kallio ketjukavereineen johtaa TPS:n sisäistä pistepörssiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle