4 - 0
TPS

Tarkkuutta tarvitaan

Kaksi joukkuetta jotka painivat saman ongelman ympärillä. Kuinka saada kiekko vastustajan maaliin. Toisen ongelmana on saada kiekko kohti maalia ja toisen ongelmana kiekon saaminen muualle kuin vastustajan maalivahdin syliin.

Kuntokäyrät

Vierailija TPS ei viime aikojen peliesityksillään pääse kehuskelemaan, sillä se on viiden viimeisimmän pelin kuntopuntarissa viimeisenä. Vain yksi voitto viidestä viimeisimmästä ja jos otteet jatkuvat samanlaisina ei pudotuspelipaikkakaan ole vielä varma. Toivoa TPS-leiriin tuo se seikka, että viime pelien ainut voitto on SaiPan kanssa tiukasti sarjasijoituksista vääntävästä Ilveksestä. Toisiko sarjataulukon häntäpään joukkueen kohtaaminen jälleen täydennystä pistepottiin?

Epätoivoisen oloiseen tappiokierteeseen joulutauon jälkeen ajautuneen SaiPan otteisiin on viime peleissä alkanut löytyä uutta terävyyttä. Kreivin aikaan, sillä joukkue oli uhkaavasti ankkuroitumassa sarjajumboksi, mutta kaksi hienoa voittoa sarjan kärkijoukkueista nosti keltamustat ainakin toistaiseksi pois sarjan viimeiseltä sijalta.

Ratkaisun paikat

SaiPalla on elämänsä tilaisuus jatkaa edellisellä viikolla löytynyttä hyvää virettään ja kohennella asemiaan tiukassa taistossa sarjan häntäpäässä. Mutta mikään ei ole niin varmaa kuin se, että suosikin asema ei SaiPalle sovi. Niin monasti on nähty että juuri silloin kun sputnikeilta odotetaan voittoa, pettää joukkueen henkinen kantti täysin ja tuloksena on surkea peli, jossa sarjapisteet suorastaan lahjoitetaan vastustajalle.

Mikäli SaiPa pystyy oman näkymättömän henkisen esteensä ylittämään on se enemmän kuin lähellä voittoa TPS:sta. Onkin varsin helppo todeta, että tiistai-illan kamppailussa SaiPan pahin vastustaja on joukkueen pelaajien korvien välissä eikä kaukalossa vastassa kurvaileva TPS.


Petri Koskisen tähtäimen kohdistus on viime peleissä ollut hyvin kohdistettuna.

TPS:n peli on periaatteessa uomissaan, mutta ongelmana se, että hyvistäkin laukaisupaikoista kiekko saadaan lauottua ohi maalista. Joukkue kaipaa kuumeisesti sellaisia pelaajia, jotka pystyisivät illasta toiseen pistämään kiekkoa vastustajan maaliin. Tällä hetkellä Ville Vahalahti on ainut, joka pystyy tasaiseen suorittamiseen illasta toiseen, mutta yksi mies ei pysty loputtomiin kantamaan joukkuetta.

Ja ikään kuin maalinteossa ei olisi tarpeeksi ongelmia, niin kaiken kruununa joukkueen maalivahtipeli on luisumassa toiseksi ongelmakohdaksi. Kaksikosta Marek Schwarz ja Aleksis Ahlqvist, kumpikaan ei ole tällä hetkellä siinä vireessä mitä vaaditaan SM-liigan ykkösmaalivahdilta. Edellisessä pelissä Ahlqvist tarjoili ratkaisevan maalin vastustajalle ja vaihdettiin maalilta, joten Schwarz saanee torjuntavastuun Kisapuistossa.

Kokoonpanot

SaiPalta loukkaantuneina sivussa on ainoastaan hyökkääjäkaksikko Anssi Löfman ja Roberts Jekimovs. Kummankaan paluusta kaukaloon ei ole tarkka tietoa.

TPS:n poissaolijoiden lista on hieman synkempi, sillä sieltä löytyy varmuudella kaksi pelaajaa joiden kausi on ohitse, eli Janne Hauhtonen ja Joni Tuominen. Miika Huczkowskin paluuajankohtaa tuskin tietää puolustaja itsekään.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Juha Kiilholma 3 3 6
2.Petri Koskinen 4 2 6
3.Jarno Koskiranta 2 3 5
4.Brian Salcido 0 5 5
5.Jesse Saarinen 1 3 4
TPS M S P
1.Marko Anttila 1 4 5
2.Ville Vahalahti 2 2 4
3.Tomas Mojzis 2 1 3
4.Tapio Laakso 1 1 2
5.Timo Seppänen 0 1 1

Kommentit

Loukkaantuneet