Saako TPS revanssin?

LIIGA / Ennakko
Reilu viikko takaperin Saimaan Pallo haki kauden avauspisteensä täyden pistepotin arvoisesti Turusta. Surkeasti kautensa aloittanut TPS luistelee Lappeenrannan lauantai-illassa SaiPaa vastaan kuittaus mielessään.

Kuntokäyrät

SaiPan viime ottelut ovat olleet tuloksellisesti tasaisempia kuin kauden pari ensimmäistä koitosta. Kuluvaan viikkoon on mahtunut vakuuttava kotivoitto Ilveksestä maalein 3-0 sekä tappiollinen ottelu Espoossa Bluesia vastaan. Eilen perjantaina keltapaitojen taistelu ei riittänyt ja Blues otti kaikki kolme sarjapistettä lopputuloksella 3-2.

Lappeenrannan Kisapuistoon saapuva Turun Palloseura on aloittanut kautensa vaatimattomasti. Saldona on ennen lauantaita ainoastaan yksi vierasvoitto. Tällä hetkellä turkulaiset vaeltavat kolmen ottelun tappioputkessa, johon kuuluu myös SaiPaa vastaan kärsitty kukistus. TPS tulee Lappeenrantaan hyvin levänneenä, sillä edellisen kerran joukkue pelasi tiistaina, jolloin kriisijoukkue Tappara haki 1-4-voitolla pisteet Turusta.

Ratkaisun paikat

Ennakkoluulottomuus oli yksi SaiPan aseista sen edellisessä kotiottelussa Tampereen Ilvestä vastaan. Joukkue painoi päälle täydellä teholla kaksi erää, eikä menettänyt uskoaan, vaikkei lukuisista maalipaikoista osumia syntynytkään. Kolmannessa erässä työ viimein palkittiin ja kolme pistettä jäivät Lappeenrantaan.

Samoilla aseilla SaiPa voi lähteä haastamaan kotonaan lauantaina myös TPS:n. SaiPa ja TPS ovat tarjonneet viime vuosina varsin viihdyttäviä otteluita Kisapuistossa, eikä tälläkään kertaa varmasti poikkeusta ole tulossa. Mikäli kotijoukkue pystyy Ilves-ottelun lailla samanlaiseen neljän kentän tasapäiseen suorittamiseen turkulaisia vastaan, on kotivoitto lähellä.


Brian Salcido on ollut tervetullut vahvistus SaiPan puolustuksessa.

Vierasjoukkue on samankaltaisessa tilanteessa kuin Ilves vastikään: Maalinteko ontuu. Lisäksi taannoisessa Tappara-ottelussa TPS:n liike loppui jo toisessa erässä, kun keskialueen yli ei yksinkertaisesti päästy. Viimeisen särmän ja yleisen tahtotilan puuttuminen on leimannut lauantaisen vierailijan otteita.

Isäntäjoukkue saa ensi viikon tiistaina viimeisen silauksen, kun odotettu Richard Lintner saapuu kokoonpanon vahvuuteen. SaiPan pitää kuitenkin pystyä keskittymään 110-prosenttisesti TPS-otteluun, vaikka yöllinen saapuminen Espoosta verottaakin voimavaroja.

Kokoonpanot

SaiPan kokoonpanosta sivussa ovat edelleen hyökkääjät Ville Paalanen, Antti Aarnio ja Ville Koho. Maalin suulla nähtäneen perusvarmasti torjunut Jere Myllyniemi.

Vierailija TPS:n riveistä Lappeenrannassa puuttuvat Miika Huczkowski, Jarkko Hattunen, Tuomas Suominen sekä viime kaudet SaiPaa edustanut, mutta täksi kaudeksi Turkuun siirtynyt puolustaja Joni Tuominen. Turkulaisten maalilla sekä Marek Schwarz että Aleksis Ahlqvist ovat saaneet vastuuta. Tasaisen taulukon mukaan lauantaina olisi Ahlqvistin vuoro aloittaa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

TPS M S P
1.Tomas Plihal 1 4 5
2.Marko Anttila 1 2 3
3.Michal Birner 0 3 3
4.Toni Mäkiaho 2 1 3
5.Ville Vahalahti 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle