Onnistumiset karttavat SaiPan vastustajaa

LIIGA / Ennakko
Illan taistelupari on SaiPa vastaan Teemu Lassila.
Kuva © Timo Savela
Viimeisen viiden ottelun aikana alkavaan syöksykierteeseen joutunut Turun Palloseura matkustaa Lappeenrantaan pelinsä vähitellen uomiinsa saavan SaiPan vieraaksi.

Jääkiekon mestareiden liigasta Kärpille tiistaina pudonnut SaiPa voi keskittyä loppukauden ajan pelkästään kotimaiseen liigan ja saa tämän päivän kierroksella vastaansa onnistumisia kaipaavan Turun Palloseuran.

SaiPa on onnistunut nostamaan joukkueena itsensä ja vaikean jakson jälkeen se onkin onnistunut aloittamaan nousun, pudottuaan sarjataulukon häntäpäähän. Aiemmin tällä kaudella paljon parjattu puolustuspeli ja ajoittain epävarmana toiminut maalivahtipeli on saatu takaisin sille tasolle, jota tarvitaan mikäli otteluista kaivataan sarjapisteitä.

SaiPa oli yli puolitoista kuukautta ilman kolmen pisteen voittoa, mutta onnistui kaksi viikkoa sitten juuri TPS:n kustannuksella katkaisemaan voitottoman kautensa.

Edellisessä ottelussa SaiPa onnistui erinomaisesti pelaamaan TPS:n suoraviivaiset hyökkäykset pois, tukkimalla keskialueen ja onnistuen kiekonriistoissa, joista SaiPa onnistui iskemään 2-0 voittoon päättyneen ottelun voittomaalin.

Päävalmentajan vaihdos ei välttämättä tuo onnea

Päävalmentajansa kuukausi sitten ulos potkinut TPS ei ole ainakaan päävalmentajansa vaihdolla löytänyt draivia otteisiinsa. Jos Kai Suikkasen aikakaudella joukkue voitti alle puolet on voittoprosentti Miika Elomon alaisuudessa pudonnut vain kolmannekseen.

Pelkästään penkin taakse ei voida kuitenkaan tuijottaa. Jos kritiikin tielle lähdetään, tulee pelaajien ensisijaisesti katsoa itseään peiliin. Siinä mielessä TPS on oikealla tiellä, että Suikkasen aikakauden viimeisissä otteluissa TPS kärsi useita neljän maalin tappioita. Nyt noista tappioista turkulaiset ovat päässeet eroon.

Tappiot ovat kuitenkin väistämättömiä, jos ei tee maaleja. TPS:n kärsii nyt samasta ongelmasta, kun SaiPa aiemmin tällä kaudella. Vielä tässä vaiheessa ongelma on pienehkö, mutta viimeiseen kolmeen otteluun kaksi maalia on väistämättä liian vähän, jos kaikki sarjapisteet aikoo mistä tahansa ottelusta viedä.

Seuraa Heitä

Ville Koho #8 |

Keskushyökkääjä

Oh captain, my captain alkaa pikku hiljaa pääsemään liigavauhtiin mukaan. Kuukauden päivät loukkaantuneena ollut Koho sai maalihanansa auki juuri edellisessä TPS-kamppailussa ja reilussa kahdessa viikossa luistin on alkanut kulkemaan vanhaan malliin.

Teemu Lassila #35 |

Maalivahti

Viimeiset kolme ottelua maalilla hävinnyt TPS voi kiittää Lassilaa pienistä päätöslukemista. Välillä päällään seisonut Lassila pitää nyt joukkuettaan pinnalla laskusuhdanteen aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle