Peseekö SaiPa kasvonsa kotiyleisön edessä?

LIIGA / Ennakko
Tappara teki edellisellä Lappeenrannan vierailullaan SaiPa-vahti Jani Niemisestä reikäjuustoa.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
SaiPa ja Tappara kohtaavat kolmatta kertaa tällä kaudella, kun tamperelaiset vierailevat Lappeenrannassa. Voitot ovat kahden kohtaamisen jälkeen tasan.

Keskikastissa majaileva SaiPa isännöi Kisapuiston lauantai-illassa Tapparaa. Edellisellä Lappeenrannan vierailullaan Tappara murkasi SaiPan peräti lukemin 0-7. SaiPa tasasi voitot reilu viikko sitten, kun se haki kaksi pistettä Tampereelta voittomaalikilpailun jälkeen. 

Edelliset ottelut

Kotijoukkue SaiPa on parantanut otteitaan viime viikkojen aikana. Se on hävinnyt ainoastaan kerran varsinaisella peliajalla viimeisen viiden ottelun aikana. Tappara puolestaan on jatkanut vahvoja otteitaan ja jäänyt SaiPan tavoin vain kerran pisteittä viiden ottelun aikana.

Tällä viikolla SaiPa on pelannut yhden ottelun, jossa se kaatoi Turussa TPS:n voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3-4. Lappeenrantalaiset johtivat ottelua jo 1-3, mutta TPS onnistui kampeamaan itsenä tasoihin. Lopullisen ratkaisun teki maalipörssin ykkösnimi Chad Rau, joka onnistui ainoana pelaajana ampumaan kiekon maaliin.

Myös vierasjoukkue Tappara on pelannut kuluvalla viikolla toistaiseki vain kerran. Se kohtasi eilen Kouvolassa KooKoon tasaisessa ottelussa. KooKoo johti ottelua kahden erän jälkeen 1-0, mutta Tappara väänsi itsensä väkisin tasoihin. Lopulta jatkoajalle venyneen ottelun ratkaisi pirteästi läpi ottelun pelannut Tapparan Arttu Ilomäki. 

Merkille pantavaa Tapparan otteissa oli tehottomuus. Joukkue pelasi näyttävästi, mutta kiekkoa siirreltiin liikaa varsinkin ylivoimalla.  

Ratkaisukohdat

Tapparan pelissä on ollut alkukaudella selvät sävelet. Joukkue pelaa suurella itseluottamuksella ja tietää omat heikkoutensa sekä vahvuutensa. 

Hyökkäyspäässä Tapparan peli rakentuu kultakypärä Kristian Kuuselan ympärille. Hyvää taustatukea hänelle on antanut läpimurtonsa Liigaympyröihin tehnyt Patrik Laine. Viime aikojen ongelma on ollut puolustuspään virheet. Yhtä heikkoon puolustamisen ei ole varaa jatkossa, jos Tappara haluaa napsia pisteitä. Erityisesti Aleksi Elorinteen, Alexander Bonsaksenin ja Nick Plastinon on nostettava tasoaan.  

SaiPan otteissa on edelleen ailahtelevuutta. Pelin yleisilme on parantunut, mutta viime viikon HPK -pelin kaltaisia notkahduksia tulee silti edelleen. Pelintaso vaihtelee otteluiden välissä ja otteluiden sisällä liikaa. Viime aikoina huolia on myös aiheuttanut vaihteleva maalivahtipelin taso. Jussi Markkasen ja Jani Niemisen on saatava otteisiinsa tasaisuutta.

Kärkirooliin pelaajilta on odotettu tason nostoa jo pitkän aikaa. Maalipörssiä johtava Rau on onnistunut maalinteossa varsinaisella peliajalla ainoastaan kerran kymmeneen otteluun. David McIntyre puolestaan vaikuttaa turhautuneelta omiin otteisiin, joka näkyy otteluissa epäolennaisuuksiin keskittymisenä.

Kokoonpanot

SaiPalta on varmasti pois kokoonpanosta hyökkääjä Petteri Nokelainen. Puolustaja Kalle Maalahden pelaaminen sen sijaan on epävarmaa. Hän loukkaantui viime ottelussa TPS:ää vastaan, kun Dave Spina taklasi häntä. Pelin jälkeen arvio oli, että Maalahti kärsii aivotärähdyksestä.

Tapparan sairastupa puolestaan on tyhjä Ilomäen palattua kokoonpanoon. 

Seuraa Heitä

Ville Vainikainen #80 | SaiPa

Laitahyökkääjä

Vakiinnuttanut paikkansa kokoonpanossa. Tekee kovasti töistä ja jakelee painavia taklauksia. Laukoi viime kuussa myös uransa ensimmäisen Liigamaalin.

Patrik Laine #29 | Columbus

Laitahyökkääjä

Teki debyyttinsä Liigassa viime kaudella, mutta vasta tällä kaudella paikka on auennut vakio kokoonpanossa. Nuorukaisen rannelaukaus lähtee nopeasti ja tarkasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle