Olisiko vuorossa voitto

LIIGA / Ennakko
SaiPa on taapertanut viimeiset kolme kotipeliään oikein kunnolla ja kolmessa tappiossa on verkko heilunut omassa päässä 18 kertaa. Tappara sen sijaan on piristymässä ja neljä viimeisintä ovat päättyneet kirvesrintojen voittoon.

Alkukaudesta kotikaukalossaan voittamattomilta näyttäneet idän ihmeet ovat töpeksineet viime aikoina kotipeleissään oikein kunnolla. Kaksi kertaa on SaiPa antanut vastustajalle sopivan etumatkan ennen kiriään. Kirit olivat hyviä mutta etumatkaa oli liikaa. Jokerit sen sijaan oli sputnikeille aivan liian kova yhdistelmä, joka käytti paikkansa kovalla prosentilla hyväkseen.

Mikä mättää?

Alkukaudesta kotikaukalossa nähtiin uhrautuvasti puolustanut ja terävästi hyökännyt SaiPa. Viime peleissä uhrautuvaa puolustamista on ollut vain vieraspeleissä, kotona on vain katseltu vierestä vastustajan pyörähdellessä maalintekoon. Tämä osa-alue onkin se, joka keltapaitojen on torstaiksi saatava kuntoon tai muuten voi edessä olla jälleen epätoivoinen kiriminen.

Hyökkäys on toiminut hyvin heti kun omassa päässäkin on viitsitty tehdä töitä. Mutta jos omissa ei olla päästy vastustajaan kiinni ovat hyökkäykset olleet roiskimista ja kurvailua. Huolimaton puolustaminen on selvästi vaikeuttanut hyökkäämistäkin. SaiPan onkin syytä saada kasaan alkukaudella hyvin toiminut paketti, joka koostui aktiivisesta ja uhrautuvasta puolustamisesta ja suoraviivaisesta hyökkäyspelistä.

Onko Tappara terästä

Alkukaudesta useat ihmiset vaisuilla otteillaan yllättänyt Tappara, on viime kierroksilla saanut tärkeitä taisteluvoittoja. Playoff-viivalla taistelevalle joukkueelle voittoputki on tullut todella tarpeeseen, nyt näyttää porkkanapöksyillä jälleen hieman valoisammalta. Yhden maalin voitot antavat varmasti uskoa koko joukkueelle ja torstaina on Lappeenrantaan tulossa varmasti itseluottamusta uhkuva Tappara.

Tapparan vaisun alkukauden kaksi ilmentymää ovat eräällä tavalla olleet konkarit Janne Ojanen ja Aleksander Barkov. Nämä aiemmin pisteitä tehtailleet luotettavat keskushyökkääjät eivät ole takoneet pisteitä totuttuun tahtiin. Varsinkin Barkov on ollut vaisu, alkaako Sashalla kenties ikä jo painaa.

Konkareiden pelin tökkiessä on viime peleissä ratkaisijan viittaa ottanut ehkäpä hieman yllättäenkin Johannes Alanen. Alasta on aiemmin pidetty tehottomana ikuisena lupauksena, mutta onko nyt vihdoinkin tapahtunut hyppäys parempaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle