Kotkien satelliittipaikannusta maanantai-illassa

LIIGA / Ennakko
Tuulettavatko SaiPa-pelaajat voittoa jälleen Sportia vastaan?
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Vaasan Sport vierailee toista kertaa Lappeenrannassa liigan mittapuulla harvinaisessa maanantai-illan kamppailussa.

Vain kolmena maanantaina pelataan runkosarjassa tällä kaudella liigakiekkoa. Lappeenrannassa SaiPa saa vastaansa Vaasan Sportin, joka onnistui viime kierroksella JYPin kustannuksella katkaisemaan viiden ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa.

SaiPa on parantanut peliään alkutalven taaperruksestaan ja onnistui ensin vuoden 2014 viimeisessä ottelussaan kaatamaan HPK:n vieraissa ja jatkoi hyvällä ilmeellä alkaneen vuoden ensimmäisessä ottelussa HIFK:ta vastaan, mutta hävisi ottelun 1-2.

Illan mielenkiintoisin seurattava löytyy kotijoukkueen pelipaidasta, sillä uudenvuodenaatona loppukauden mittaisen sopimuksen tehnyt Chad Rau suorittaa ensiesiintymisensä idän sputnikeissa. Raulla onkin ympärillään tuttuja naamoja, sillä mies on pelaajauransa aikana ehtinyt pelata kolmen SaiPa-pelaajan kanssa samassa joukkueessa.

Brian Salcidon kanssa Rau pelasi yhden kauden Colorado Collegen riveissä, David McIntyren kanssa AHL-liiga Houston Aerosin riveissä kahden kauden ajan ja Sam Lofquistin kanssa samassa joukkueessa yhden ottelun, joka samalla oli Lofquistin tähän astisen uran ainoa AHL-ottelu.

Onkin mielenkiintoista nähdä, mitä Rau tuo SaiPan hyökkäyspeliin. Raun nimi piirrettiin aikoinaan kykyjenetsijöiden papereissa sarakkeeseen 'puhdasveriset maalintekijät' ja sellaista SaiPan joukkue tarvitseekin. Viime vuosina onnistumiset ovat kuitenkin vältelleet yhdysvaltalaishyökkääjää.

Sport onnistui historiansa aikana ensimmäistä kertaa JYPin kaadossa vieraskentällä ja saapuukin Lappeenrantaan varmasti täynnä itseluottamusta. Ennen kuin antaa painoarvoa JYP-voitolle on kuitenkin muistettava, että läpi alkukauden vaasalaisilla on ollut vaikeuksia monella osa-alueella.

Vaikka Sport onkin monipuolistanut hyökkäyspeliään alkukaudesta on sillä ollut vaikeuksia omalla aluella kiekollisena, etenkin jos vastustaja antaa painetta joukkueen kokemattomaksikin haukutulle puolustukselle. Vaikka vaasalaiset ovat olleet mentaalisesti vahvoja ja nousseet muutamaan otteeseen pahoistakin paikoista sarjapisteille on muistettava, että useampaan kertaan voitetun ottelun jälkeen joukkue on lyöty takaisin maan pinnalle, välillä jopa isohkoin lukemin.

Sportin tehokaksikkona viime aikoina toiminut Charles Bertrand ja Damien Fleury ovat varmasti vaarallisia SaiPan maalinedustalla. Lähes kolmanneksen Sportin maaleista vastanneen kaksikon kohdalla SaiPa-puolustuksen tulee olla hyvin tarkkana katkaistaanko sininen vai punainen johto pelikellon tikittäessä kohti nollaa.

Toinen kysymys on Sportin maalivahtipeli. Vaasalaisten edellisellä vierailulla yhden JYP-voiton sankarin Ville Hostikan taakse pommitettiin kiekko kuudesti. Jää nähtäväksi laittaako Tomek Valtonen Hostikan uudelleen maaliin kasvattajaseuraansa vastaan vai luisteleeko tolppien väliin joukkueen ykkösmaalivahdin viitan itselleen napannut Hannu Toivonen.

Seuraa Heitä

Chad Rau #17 | Glasgow Clan

Hyökkääjä

Yhdysvaltalaishyökkääjä esiintyy ensimmäistä kertaa SaiPa-paidassa. Alkukauden ja koko edellisen kauden heikohkoin tuloksin pisteiden valossa pelanut Rau ei olisi kuitenkaan ensimmäinen pelaaja, joka saa uraansa uuden nosteen kaakkoisella rajalla.

Damien Fleury #11 |

Laitahyökkääjä

Joukkueensa paras maalintekijä ja samalla liigan maalipörsiin kakkosena oleva Fleury on napauttanut jo 14 maalia tällä kaudella, edellään vain Ässien Eero Elo. Heiluuko verkko lisää Kisapuistossa?

» Lähetä palautetta toimitukselle