SaiPa ja Pelicans tanssiparina tapanintansseissa - puolustajien kärkinimet vastakkain

LIIGA / Ennakko
Pääseekö Juha Leimu tuulettamaan maalia jälleen Lappeenrannassa?
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Joulutauko on vietetty ja nousuvireinen Pelicans saapuu Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi. Joukkueiden kaksi edellistä kohtaamista ovat olleet erittäin maalirikkaita.

SaiPa ja Pelicans kohtaavat kolmatta kertaa tällä kaudella. SaiPa on onnistunut voittamaan molemmat kauden aiemmat kohtaamiset ja napannut samalla otteluista täyden pistepotin. Kummatkin ottelut ovat olleet erittäin maalirikkaita, sillä yleisölle on tarjoiltu yhteensä peräti 17 maalia.

Edelliset ottelut

Kotijoukkue SaiPa on parantanut otteitaan joulukuussa sekä esiintynyt ennen kaikkea tasaisemmin. Joulutauolle lappeenrantalaiset kuitenkin lähtivät tappio allaan, kun Vaasan Sport oli kolmatta kertaa SaiPaa parempi tällä kaudella.

Alkukaudella loukkaantumisista kärsinyt Pelicans on myös parantanut jatkuvasti. Marras-joulukuun vaihteessa Petri Matikaisen ryhmä voitti kuusi ottelua putkeen. Ennen joulutaukoa lahtelaiset kuitenkin kärsivät kaksi maalin tappiota. Kymmenen ottelun kuntopuntarista Pelicans löytyy toiselta sijalta.

Ratkaisukohdat

Pelicans-pelaajat ovat onnistuneet viime aikoina hyökkäyspäässä laajalla rintamalla ja jokaiselta ketjulta voidaan myös tänään odottaa onnistumisia. Vastaavasti SaiPan on saatava tehoja irti enemmän kaikista kentistä. Joukkueen on viime peleissä pelastanut liian monesti kultakypärä Chad Rau tai Matti Järvisen johtama ykkösketju.

Edellisessä joukkueiden välisessä kohtaamisessa maalivahtipeli jätti toivomisen varaa molemmille joukkueille. Loukkaantumisen jälkeen takaisin pelikentille palannut Janne Juvonen esiintyi kuitenkin varmasti lahtelaisten maalilla heti ensimmäisessä ottelussaan. Myös SaiPa-vahti Jussi Markkanen on saanut varmuutta otteisiinsa viime aikoina.

Tilastopoiminnat

Vierailija Pelicansin kultakypärä on Juha Leimu, joka johtaa puolustajien pistepörssiä. Vastaan asettuu SaiPan Sam Lofquist, joka on kaksi pistettä Leimua perässä toisella sijalla.

Leimu myös iski ennen joulutaukoa JYP-Pelicans-ottelussa hurjan ennätyksen, kun hän iski hattutempun 44:ssä sekunnissa. Samalla hän siirsi yli 50 vuotta vanhan Erkki Suokon ennätyksen (50 sekuntia) historiankirjoihin. Yhteensä tällä kaudella puolustaja on iskenyt peräti 13 maalia.

Seuraa Heitä

Sam Lofquist #3 |

Puolustaja

Aloitti kauden erittäin vahvasti myös pisteiden valossa. Viime aikoina pisteitä ei ole syntynyt samaan tahtiin, mutta on silti selvästi SaiPan ykköspuolustaja.

Juha Leimu #9 |

Puolustaja

Ennätysmies on ollut ylivoimaisesti Pelicansin tärkein pelaaja alkukaudella. On myös koko Liigan maalipörssissä kolmantena kolme maalia tilastoa johtavaa Chad Rauta perässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle