Pelicans testaa SaiPan

LIIGA / Ennakko
SaiPa ja Pelicans kohtaavat neljännen kerran tällä kaudella. SaiPa on hävinnyt kauden kolme aiempaa kohtaamista ja metsästää uuden kanadalaisavun Riley Armstrongin avulla ensimmäistä voittoaan lahtelaisista.

Kuntokäyrät

SaiPa on pelannut joulutauon jälkeen kaksi ottelua, jotka molemmat ovat menneet jatkoajalle. Ensin joukkue taisteli jatkoille JYPin vieraillessa Kisapuistossa ja viimeksi Turussa lappeenrantalaiset mittelivät voittomaalikilpailuun asti TPS:n kanssa. SaiPa hävisi molemmat ottelut, joten joukkue tavoittelee ensimmäistä tauon jälkeistä voittoaan.

Vierailija Pelicans nousi sarjan kakkospaikalle nihkeällä kotivoitolla HPK:sta ja tätä ennen joukkue pelasi viikko sitten IFK:n vieraana tehottoman illan häviten puhtaasti 3-0. Voittomaalin Kerhoa vastaan Lahdessa viimeisteli pitkän kuivan kautensa päättänyt Janne Tavi.


SaiPan ja Pelicansin väännöistä ei tilanteita puutu.

Ratkaisun paikat

Richard Lintnerista joulutauolla luopunut SaiPa ei ole ilman slovakialaisen panosta hävinnyt varsinaisella peliajalla vielä kertaakaan. Eritoten Lintnerin puuttuminen joukkueen riveistä on kuitenkin vaikuttanut odotetusti joukkueen ylivoimapeliin, joka on ollut Per Savilahti-Naganderin paria onnistumista lukuunottamatta surkeaa.

Pelicans loistavan maalivahtinsa Niko Hovisen johdolla tuskin tulee välttelemään jäähyjä ainakaan SaiPan ylivoiman vaarallisuuden pelossa, mutta turhaan jäähyilyyn lahtelaisilla ei tule olemaan varaa.

Oman osansa otteluun antaa SaiPan uuden vahvistuksen Riley Armstrongin tulo. Miten hyökkääjän ensiesiintyminen sputnikkien riveissä vaikuttaa hieman hampaattomasti Turussa esiintyneen SaiPan hyökkääjistön toimintaan ja ketjukoostumuksiin?

Pelicans ei ole SaiPan tavoin maaleilla viime aikoina herkutellut, vaikka joukkueen pelillisessä liidossa ei ole ollut moitittavaa. Joukkueen pelaajistolla on puuttunut ratkaisupaikoissa luovuutta, mutta esimerkiksi Tavin onnekas onnistuminen kotihallissa voi avata lukkoa kärkiketjujen takana viilettävien hyökkääjien takaraivoissa.

Kokoonpanot

SaiPalta puuttuvat varmasti joukkueen maalipörssiä johtava Anssi Löfman, hyvää kautta luutiva Pauli Levokari ja laituri Antti Aarnio. Jesse Mankisen ja Juuso Kaijomaan pelaaminen tiistaina on epävarmaa.

Pelicansin sairastuvalla tilanne on hieman parempi, sillä poissa ovat ainoastaan hyökkääjät Pekka Jormakka ja Max Wärn.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Pelicans M S P
1.Jan Latvala 2 2 4
2.Joonas Järvinen 1 3 4
3.Justin Hodgman 1 2 3
4.Ryan Lasch 2 1 3
5.Vili Sopanen 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle