Lahtelaisia Lappeenrantaan - illan jälkeen yli vai alle 30 maalia?

LIIGA / Ennakko
Tuttu näky SaiPan ja Pelicansin tämän kauden kohtaamisissa.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Yhdeksännellä sijalla majaileva Pelicans vierailee Lappeenrannassa tiistaina. Joukkueiden tämän kauden aiemmat kohtaamiset ovat olleet kaikkea muuta kuin tylsiä.

SaiPa ja Pelicans kohtaava neljättä kertaa kuluvalla kaudella, kun lahtelaiset vierailevat Lappeenrannassa. Illan kotijoukkue on vienyt kaikki kauden aikaisemmat keskinäiset kamppailut nimiinsä. Merkille pantavaa on ollut se, että kolmessa ottelussa joukkueet ovat tehneet yhteensä peräti 23 maalia. Lukema tarkoittaa, että ottelua kohden on tehty keskimäärin yli seitsemän maalia. 

Edelliset ottelut

Sekä SaiPalla että Pelicansilla on alla tuplaottelut viime viikonlopulta. SaiPa kohtasi ensin vieraskaukalossa HPK:n perjantaina ja lauantaina hämeenlinnalaiset vierailivat Lappeenrannassa. Tuloksena otteluista oli tappio voittomaalikilpailun jälkeen ja puhdas 2-0-voitto.

Pelicans sen sijaan kohtasi KooKoon kahdesti. Myös lahtelaisten saldona oli voitto sekä tappio. Perjantaina Pelicans onnistui hakemaan vieraspisteet Kouvolasta, mutta lauantaina kotihallissa tuloksena oli selvä 1-5-tappio.

Kotijoukkue SaiPa on hävinnyt edellisen kymmenen ottelun aikana vain kerran varsinaisella peliajalla. Pelicans puolestaan on voittanut vain kahdesti varsinaisella peliajalla samalla ajanjaksolla. Ennen perjantaista KooKoo-ottelua lahtelaisten edellinen kolmen pisteen voitto oli joulukuun toiseksi viimeiseltä päivältä.

Ratkaisukohdat

Joukkueiden edellisissä kohtaamisissa tällä kaudella kiekkoa on ladottu verkkoon isolla kädellä. Erityisesti illan ottelua isännöivä SaiPa on kunnostautunut maalien tekemisessä. Kolmessa kohtaamisessa Pelicansin maalivahdit ovat saaneet kaivaa kiekon verkosta peräti 16 kertaa. Vastaavasti SaiPa-vahdit on ohitettu seitsemästi.

SaiPa on ollut monesti pulassa, kun vastustaja karvaa aggressiivisesti ylhäältä ja pakottaa SaiPa-puolustajat nopeisiin ratkaisuihin. HPK onnistui tässä hyvin kahdessa ottelussa ja SaiPan peliä avaavat syötöt tulivat usein paikallaan oleville miehille.

Fyysisestä pelitavastaan tunnetulle Pelicans saattaa hyvinkin käyttää hyväkseen SaiPan huolimattoman oman pään pelaamisen. Jos SaiPan peli ei toimi omalla alueella, Pelicans ajaa takuu varmasti kovaa päälle, ja saa tätä kautta aiheutettua hämminkiä lappeenrantalaisten puolustuspäähän.

Tilastopoiminnat

SaiPan Chad Rau on tehnyt kuluvalla kaudella jo 22 maalia. Pelicansin pelaajista ainoastaan Juha Leimulla ja Ryan Potulnylla on enemmän pisteitä kuin Raulla maaleja.

Seuraa Heitä

Antti Erkinjuntti #74 | RoKi

Laitahyökkääjä

Kauden hyvin aloittanneelle Erkinjuntille viime ottelut ovat olleet hankalia. Tammikuun kuudessa ottelusta tilille on kertynyt vain yksi syöttöpiste. Joukkueen kapteenin olisi aika palata tasolleen. Tapahtuuko se Lappeenrannan tiistai-illassa?

Mikael Kuronen #78 |

Laitahyökkääjä

Toista kauttaan SaiPassa pelaava Kuronen on lunastamassa potentiaaliaan. Painanut läpi kauden kovasti töitä ja viime aikoina työ on palkittu. Teki tärkeän maalin viime lauantaina HPK:ta vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle