Löytääkö SaiPa avaimet Lukon avaamiseksi?

LIIGA / Ennakko
Ryan Zapolski on paljon vartijana illan ottelussa.
Kuva © Riku Laukkanen - facebook.com/R1kuExposures
SaiPa palaa lähes kahden viikon mittaiseksi venyneeltä tauolta, kun Lukko vierailee Kisapuiston perjantai-illassa.

SaiPan lokakuu oli erittäin kaksijakoinen. Kuun ensimmäisellä puoliskolla peli kulki, mutta jälkimmäisen puolikkaan joukkue ui syvissä vesissä. Viimeisestä kahdeksasta ottelusta ennen maajoukkuetaukoa SaiPa onnistui voittamaan ainoastaan kaksi. Tämän myötä sijoitus sarjataulukossa on valahtanut keskikastiin.

Lukko puolestaan pelasi vahvasti samalla ajanjaksolla. Raumalaiset poistuivat kaukalosta kahdeksan kertaa voittajana. Tappioita tilille kertyi ainoastaan neljä. Lukko onkin sarjassa toisella sijalla, yhdeksän pistettä SaiPaa edellä.

Ratkaisukohdat

SaiPalle maajoukkuetauko oli sananmukaisesti tauko. Edellisestä pelistä on päivää vajaa kaksi viikkoa aikaa. Tauko tulikin parhaaseen mahdolliseen aikaan SaiPan kannalta. Joukkueen otteista paistoi väsymys ja turhautuneisuus. Pelin sisällä oli hyviä hetkiä, mutta pääasiassa otteet olivat vaisuja. Pelistä puuttui mielkuvituksellisuus ja pelaaminen meni tämän myötä puskemiseksi.

Tänään ailahteleviin otteisiin ei ole varaa, sillä Lukko on hyvässä vireessä. Kun SaiPa keskittyi harjoitteluun ja palautteluun, Lukko pelasi kaksi CHL-ottelua Djurgårdenia vastaan. Raumalaiset nappasivat molemmista otteluista voiton kotiin, joka kertoo Lukon vireestä paljon.

Lukon peli ei välttämättä ole aina kaunista, mutta tehokasta se on. Raumalaiset ovat tehneet liigassa kuudenneksi eniten maaleja ja päästäneet toiseksi vähiten. Pieneen päästettyjen maalien lukuun vaikuttaa maalivahti Ryan Zapolskin erinomaiset otteet. Zapolskin vahvat otteet antavat Lukolle mahdollisuuden pelata rohkeammin virheitä pelkäämättä.

Erityisen hyvin joukkue on onnistunut erikoistilannepelaamisessa. Ali- ja ylivoima ovat tällä hetkellä liigan parhaita. SaiPan alivoima puolestaan on liigan heikointa. Erikoistilanteet voivatkin nousta suureen rooliin illan ottelussa.

Kokoonpanot

Lukon kokoonpanosta puuttuu varmasti hyökkääjät Janne Lahti ja Olavi Vauhkonen, sekä puolustajat Sheldon Brookbank, Miika Koivisto ja Miko Malkamäki . Lahti on tämän hetken tiedon mukaan poissa kaukalosta vielä tämän viikon. Lukon tuorein vahvistus Brookbank on pelikunnossa, mutta seuraa illan ottelun katsomosta käsin opetellen Lukon pelitapaa. Brookbankin odotetaan tekevän debyyttinsä lauantaina KooKoota vastaan. Muiden paluusta kaukaloon ei ole tarkkaa arviota. 

Pari viikkoa loukkaantuneena olleen Ville Hyvärisen pelaaminen illan ottelussa sen sijaan on mahdollista. Puolustaja haki pelituntumaa keskiviikkona Mestiksessä KeuPan riveissä. Se lähteekö Hyvärinen Itä-Suomen kiertueelle mukaan ei kuitenkaan ole varmaa.

SaiPan puolelta paluun kaukaloon tekevät todennäköisesti Ville Koho ja Valtteri Virkkunen, jotka huilasivat ennen maajoukkuetaukoa muutaman ottelun. Petteri Nokelainen puolestaan toipuu edelleen loukkaantumisesta.

Erikoista

SaiPa poistui voittajana kuudesta ensimmäisestä kotiottelustaan. Sen jälkeen tahti on muuttunut. Neljä viimeisintä kotiottelua ovat päättyneet tappioon.

Seuraa Heitä

Rony Ahonen #14 |

Puolustaja

Palaa ensimmäistä kertaa entisen joukkueensa kotikaukaloon. Ottanut askeleen eteenpäin urallaan ja kuuluu Lukon luottopuolustajiin. Pisteitäkin on syntynyt ja onkin jo yhden pisteen päässä henkilökohtaisesta piste-ennätyksestään.

Lasse Lappalainen #55 | KalPa

Puolustaja

Ahosen tavoin ottanut askeleen eteenpäin. Pysyy paremmin liigavauhdissa mukana ja ei pelaa itseään enää ulos tilanteista. Tehnyt tällä kaudella jo kaksi pistettä enemmän kuin viime kaudella yhteensä.

» Lähetä palautetta toimitukselle