Kuninkaan paluu

LIIGA / Ennakko
SaiPa ja Lukko iskevät Lappeenrannassa yhteen toisen kerran tällä kaudella. Kisapuiston jäällä riittää torstaina ihmeteltävää, sillä tähtipuolustaja Richard Lintner pelaa ensimmäisen kotiottelunsa tällä kaudella.

Kuntokäyrät

SaiPa on aloittanut kautensa ennakkoarvioista poiketen pääosin positiivisesti. Joukkue majailee pudotuspeliviivan paremmalla puolen ja otteet ovat olleet vahvasti nousujohteisia. Tähän trendiin toi pienen särön edellinen ottelu Jyväskylässä, jossa SaiPan luistin ei kulkenut ollenkaan totuttuun tahtiin.

Tästä huolimatta lappeenrantalaiset kampesivat ottelun kolmen maalin takaa tasoihin Jesse Mankisen kahden ja Jesse Saarisen yhden osuman turvin. Tulos oli lopulta sama, kuin joukkueen edellisessä kotiottelussa TPS:aa vastaan ja joukkue joutui nöyrtymään toisen kerran peräkkäin voittomaalikilpailussa vastustajalleen.

Vierailija Lukko seilaa kotijoukkueen tavoin myötätuulessa. Raumalaisten kohdalla positiivinen tuulahdus on vieläkin voimakkaampaa, sillä joukkue on voittanut viimeisestä neljästä ottelustaan kolme ja orastava voittoputki katkesi lauantaina tiukkojen vaiheiden jälkeen Pelicansia vastaan maalin tappioon.

Lukko oli lahtelaisia vastaan vahva, mutta lahtelaisten parempi viimeistelytaito koitui kettupaitojen kohtaloksi. Lukon ratkaisijarintamalta on löytynyt viime aikoina leveyttä, mutta eritoten ykkösketjun sentteri Kris Beech on ollut viime aikoina kovassa vireessä. Pelicansia vastaan syntyi kaksi osumaa.


Edellinen kohtaaminen oli raumalaisten kotijuhlaa.
Jussi Kivimäki

Ratkaisun paikat

Joukkueet kohtasivat jo aiemmin kaudella Raumalla sarjan avauskierroksilla ja tuossa ottelussa Lukko ei antanut SaiPalle mitään mahdollisuuksia. Raumalaiset niittasivat sputnikit jo avauserässä kolmella osumallaan.

Lappeenrantalaisleirin kannalta helpottavaa on, että tuon ottelun jälkeen on tultu pitkä matka ja jokainen SaiPan nuttuun pukeutuva on sittemmin lyönyt työhaalarit niskaan. Pelaaminen on ollut aivan erinäköistä ja hyvin suurella todennäköisyydellä torstain kamppailussa ei avauskohtaamisen kaltaista yksipuolista ilottelua nähdä.

Odotettavissa on tiukka kamppailu, jonka ratkaisee parempi erikoistilannepelaaminen. SaiPa sai ylivoimaansa valtavan aseen tiistaina, kun joukkueen kirkkaimmin tuikkiva tähti Richard Lintner palasi joukkueeseen. Avausottelu Jyväskylässä oli puolen tunnin peliajasta huolimatta hieman hakemista, mutta torstaina Kisapuiston kiekkoyleisö saanee kuninkaaltaan tuttuja huippusuorituksia.

Lukko on kaivannut ylivoimatehoja Beechin johtamalta ykkösvitjaltaan ja Hämeenlinnassa kanadalainen onnistuikin ylivoimalla. Turhaan jäähyilyyn kummallakaan joukkueella ei tule olemaan torstaina varaa, sillä SaiPa hävisi Rauman ottelunsa avauserän jäähyihin ja Lukko puolestaan kunnioittaa taatusti SaiPan ykkösylivoimaryhmitystä. Jarno Koskirannan johtama ykkösvitja värkkäsi Jyväskylässä kolme ylivoimaosumaa.

Kokoonpanot

SaiPa sai kaivattuja apuja loukkaantumisosastolta tiistaina, kun oma kasvatti ja nuoresta iästään huolimatta eräänlaiseksi kulttihahmoksi noussut pommikone Ville Paalanen palasi kokoonpanoon. Sivussa on edelleen polvivaivainen Antti Aarnio. Kaksi edellistä ottelua huilanneen Elmeri Kaksosen polvivammasta joukkue ei ole tiedottanut tarkemmin ja Kaksosen pelaaminen on epävarmaa.

Puolustuspäässä joukkueella on positiivinen ongelma, sillä liigatasoisia puolustajia on neljään pakkipariin. Mielenkiintoista on, miten SaiPan päävalmentaja Ari-Pekka Selin tulee puolustajansa peluuttamaan. Jyväskylässä huilasivat Jere Pulli ja Simon Backman. Maalille palannee parin pelin huilin jälkeen Jere Myllyniemi.

Lukon tilanne kokoonpanorintamalla on totutunlainen ja toimivat kentälliset jatkavat samassa formussa. Eero Elo ja Jesse Virtanen ovat viime aikoina saaneet ihmetellä kentällisten menoa katsomosta.

Loukkaantuneina ovat pitäaikaispotilaat Lauri Tukonen ja Mikko Kuukka.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Kris Beech 4 3 7
2.Mark Bomersback 1 3 4
3.Teemu Aalto 0 4 4
4.Tuomas Huhtanen 1 2 3
5.Otto Honkaheimo 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle