4 - 3

Kisapuisto hiljenee

SaiPan nimetön joukkue pelasi upean kauden, joka päättyy viime liigakierroksella karanneen pudotuspelipaikan myötä torstaina. Vierailijaksi saapuneella Lukolla on varmasti halua aloittaa pudotuspelinsä kotiedulla, joten raumalaisilla panosta riittää.

Kuntokäyrät

SaiPa oli oikeastaan koko kevätkauden liigan kovakuntoisimpia joukkueita nousten sarjan hänniltä pudotuspelipaikkaan kiinni, mutta lopulta kiistakumppanit Blues, Lukko ja TPS osoittautuivat vahvemmiksi. Taistelu päättyi katkeraan pettymykseen Kuopiossa, kun KalPa voitti keltapaidat varsinaisella peliajalla maalein 4-1.

Lukko varmisti niin kutsutun sääliplayoffs-paikkansa vahvalla maaliskuullaan. Raumalaiset ovat kahden ottelun voittoputkessa, kun ensin kaatui lauantaina Kärpät Oulussa ja tiistaina Blues kotihallissa. Viimeisestä viidestä kettupaidat ovat voittaneet kolme, joten vahvan loppurutistuksen ansiosta Raumalla pelataan viikonloppuna pudotuspelejä.

Blues on tasapisteissä Lukon kanssa ja vierailijoita kiinnostaa varmasti aloittaa pudotuspeliurakkansa kotihallissa. Jos ihmeitä ei tapahdu, niin espoolaisia paremman maalieron turvin voitto Lappeenrannasta riittää sarjan yhdeksänteen tilaan.


Lintner palaa Kisapuistoon.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Ratkaisun paikat

Halli lienee torstaina loppuunmyyty vielä tiistaina vallinneen epätietoisuuden ja jännittävien sarja-asetelmien vuoksi ja myös SaiPa haluaa päättää hienon kautensa hyvään esitykseen kotihallissaan.

Kuopiossa SaiPa kaatui viime otteluissa vaivanneeseen jäähyilyynsä ja ajoittaiseen tehottomuuteensa. Nyt panosta on enää lopullisen sarjasijoituksen verran ja vähintään kahden pisteen voitto varmistaisi sijoitukseksi 11, joten helppoa iltapuhdetta raumalaisten kotiedun metsästykseen ei ole tiedossa.

Oman mausteensa otteluun tuo Richard Lintnerin paluu Kisapuistoon. Slovakkitähden vuokraus Raumalle oli siunaus molemmille joukkueille, sillä sputnikeille Lintnerin lähtö yhtenäisti joukkueen huimaan lentoon ja Lukko sai kaupassa tappavan tehokkaan ylivoima-aseen käyttöönsä. Lintner on esiintynyt kettupaidassa totutun tehokkaasti ja pelisilmää omaava SaiPan kotiyleisö huomioinee viime kauden sankarinsa asianmukaisella tavalla.

Lukon edellinen vierailu Kisapuistoon syksyllä oli murheellinen, sillä tuolloin SaiPa murskasi raumalaiset tylyin lukemin. Kenraaliharjoitukseensa saapuva ketturyhmä hakee Lappeenrannasta paitsi kotietua, myös tiivistä suoritusta viikonloppuna käynnistyviä pudotuspelejä silmälläpitäen.

Kokoonpanot

SaiPalta poissa ovat varmasti Riley Armstrong, Brian Salcido ja todennäköisesti myös Markku Flinck sekä Anssi Löfman.

Lukolta poissa ovat Mikko Kuukka, Jussi Pesonen, Lauri Tukonen ja viimeisimpänä kanadalaispuolustaja Matt Generous, joka sai ylävartalovamman Blues-ottelussa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kommentit

Edelliset ottelut

SaiPa

Lukko

13.03
Ässät - Lukko
2 - 1
10.03
Lukko - Ilves
1 - 5
08.03
KalPa - Lukko
5 - 0