Jobinpostia saaneille tarjolla voitto

LIIGA / Ennakko
Ville Niemisen, kuten Lukonkin lentokeli testataan Lappeenrannassa.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
Kumpikin joukkue onnistui nappaamaan yhden voiton tasauskierroksella. Kumpikin joukkue sai lauantain kierroksen jälkeen jobinpostia. SaiPalle illan Lukko-ottelu on äärimmäisen tärkeä, mikäli Idän Sputnikit haaveilevat paikasta kuuden joukossa, kun runkosarja vihelletään päättyneeksi.

SaiPa sai lentävän lähdön viime viikkoon, kun se ravisti selästään Keski-Suomen kokoisen flyygelin kaatamalla JYPin Jyväskylässä ensimmäistä kertaa lähes viiteen vuoteen. Tammikuussa pelattavissa tasausotteluissa joukkue onnistui kaatamaan Pelicansin näytöstyyliin 6-2, mutta ei onnistunut ravistamaan lahtelaista peikkoa niskastaan seuraavana päivänä.

SaiPa - kuten Lukkokin - sai jobinpostia tausauskierroksella, kun joukkueen kapteeni Ville Koho poistui polveaan pidelleen jo avauserässä perjantain Pelicans ottelusta. Kohon paikan ykkösketjun keskellä tulee todennäköisesti ottamaan Matti Järvinen.

SaiPalle tuleva viikko on kultaakin kalliimpi mikäli se aikoo taistella suorasta pudotuspelipaikasta. Lappeenrantalaiset ovat tällä kaudella onnistuneet jo kaatamaan Lukon kertaalleen niin kotona kuin vieraissa, joten mikään mahdottomuus sarjan viidentenä olevan Lukon kaataminen kotikaukalossa ei olisi. On kuitenkin selvää, ettei Lukko tule Lappeenrannassa olemaan kuin gotonaan, kuten kasitien varressa kyltti kertoo Raumalle saavuttaessa.

Lukon viime viikko oli voitokas. Se onnistui ensin kaatamaan TPS:n kotonaan ja tasausotteluissaan kotikentällään Ässät, Ville Vahalahden lapioitua maalin edestä voittomaalin vain kaksi sekuntia ennen ottelun päätöstä. Lauantaisella voitolla oli kuitenkin kallis hinta.

Tasausotteluiden päätyttyä Lukko sai huonoja uutisia, kun loukkaantuneiden Vahalahden ja Aaron Gagnonin ilmoitettiin olevan sivussa useita viikkoja. On selvää, että 70 tehopisteen katoaminen kokoonpanosta useiksi viikoiksi ei harmaannuta päävalmentaja Risto Dufvan hiuksia, mutta tuo varmasti mietittävää Lukko-johdolle.

Loukkaantumisten myötä Lukon erinomaisesti toiminut ylivoima joudutaan laittamaan uusiin kuosiin. Kahden tärkeän pelaajan puuttuessa on joukkueessa tarjolla isoja ruutuja, joihin päävalmentaja Dufva hakee toimivia hyökkäysketjuja.

Puolustaja Harri Tikkasen pelaaminen on epävarmaa, vaikka mies lähtikin joukkueen mukaan vieraspelikiertueelle.

Seuraa Heitä

Valtteri Virkkunen #21 |

Laitahyökkääjä

Jouluna vaihtokaupassa SaiPaan saapunut Virkkunen on tuonut joukkueen alempiin ketjuihin huomattavan määrän energiaa. Onnistui myös viikko sitten katkaisemaan lähes kaksi vuotta kestäneen maalittoman putkensa JYPiä vastaan.

Olavi Vauhkonen #42 | Jokerit

Laitahyökkääjä

Viime kaudella kuudesti SaiPa-paidassa osunut Vauhkonen on jo tuplannut maalimääränsä tällä kaudella. Rokottaako Vauhkonen vielä entistä seuraansa?

» Lähetä palautetta toimitukselle