Kestääkö SaiPan vahva kotivire?

LIIGA / Ennakko
Juhliiko SaiPa jälleen kotivoittoa?
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
Kisapuistossa päästään taas viikon tauon jälkeen liigakiekkoilun makuun, kun sarjan kärkikahinoissa yhtä sitkeästi viihtyvän SaiPan vieraaksi luistelee sarjan häntäpäässä killuva KalPa.

Kauden kaksi edellistä kohtaamista nimiinsä vienyt SaiPa haluaa varmasti illastaan toisinnon kauden avaukselleen. Tällöin SaiPa löi alkutahdit läpi kauden jatkuneelle oivalliselle kotivireelleen ja kuopiolaiset joutuivat poistumaan savon sydänmaille ilman sarjapisteitä. Tällä kertaa Lappeenrannassa nähtäneen kuitenkin ärsytetty kalakukko. Perjantain kierroksella KalPa kärsi kotiyleisönsä edessä nöyryyttävän tappion Tapparan taottua kilpipaidat jään rakoon nöyryyttävällä viiden maalin marginaalilla.

Eroavat käyrät

Joukkueiden edesottamukset ovat tällä kaudella olleet päinvastaisia; siinä missä SaiPa on viihtynyt jo pidemmän pätkän aivan kärjen tuntumassa, ovat kuopiolaiset onnistuneet karistamaan jumboviitan harteiltaan vain hetkittäin. Kotonaan vain kerran tällä kaudella tyystin pisteittä jäänyt SaiPa on osunut Kisapuistossa vastustajiensa maaliverkon perukoille mukavasti. Kun taas KalPan maalintekopelaaminen on vieraissa ollut silkkaa tervanjuontia, voi savolaisille tälläkin kertaa ennustaa varsin hikistä iltapuhdetta.

Myös SaiPa oli perjantaina tulessa. Vierasreissu lappeenrantalaisille aina vaikeaan Lahteen ei tälläkään kertaa poikinut sputnikeille lisäpisteitä, joten kotiyleisön edessä SaiPalla on jälleen kova hinku palata voittojen tielle. Lahdessa SaiPa tuskaili erikoistilannepelaamisensa kanssa, ja jopa kahden miehen ylivoimalla sillä oli vaikeuksia saada kiekkoa edes kunnolla hyökkäysalueelle. KalPan alivoima on sen sijaan ollut vieraskaukaloissa erinomaista. Molempien joukkueiden maalivahdit kuuluvat kauden onnistujiin, ja luultavaa on ettei Kisapuistossa tälläkään kertaa nähdä mitään varsinaista maali-iloittelua. Jussi Markkasen lisäksi SaiPa-maalin suulle olisi haluja myös vähälle peliajalle jääneellä kakkoskassari Andreas Bernardilla.

SaiPan sentterihuolet hellittämässä

SaiPa on viime aikoina hieman kärsinyt loukkaantumisista, erityisesti sentteririntamalla sillä on ollut vajausta. Ulkomaan avut Stefano Giliati ja Patric Davis ovat joutuneet tuuraamaan sivussa olleita Jaakko Rissasta, Roope Hämäläistä ja Ville Kohoa keskushyökkääjän tontilla. Rissanen oli jälleen mukana tositoimissa perjantaina, ja lauantaina Kohokin saattaa olla valmis palaamaan lootaan. Sen sijaan Hämäläinen jatkanee yhä sivussa. Sairastuvan puolella ottelun viettää todennäköisesti myös Jesse Mankinen, jonka paluuta kaukaloihin on uumoiltu tulevalle viikolle.

Myös KalPan potilastiedot ovat positiivisen puolella, Luke Pither tosin huilaa loppukauden. Myös SaiPaa vastaan monesti onnistunut  Jyri Junnila jatkanee lauantaina sivussa.

Avauskierroksen tapahtumat kotiyleisön muistissa

KalPan edellinen voittokamppailu on reilun viikon takaa. Tällöin hyvällä prosentilla paikoistaan rankaissut KalPa puolusti tiiviisti ja nappasi pisteet mukaansa Porin Ässien kotipyhätöstä. Sen jälkeen on KalPa kuitenkin taipunut kahdesti perätysten. SaiPan tappiollista Lahden vierailua edelsi viikon takaa napattu suvereeni kotivoitto Ilveksestä.

Oman mausteensa ottelulle antavat myös avauskierroksen tapahtumat. Tällöin SaiPan Stefano Giliati passitettiin suihkuun kotiyleisön mielestä varsin heppoisesti KalPa-vahti Pekka Tuokkolan heittäydyttyä jään pintaan teatraalisesti. Kisapuiston yleisöllä tapaus on yhä tuoreessa muistissa, joten Tuokkolalle lienee luvassa henkistä hermopainetta myös katsomon taholta.

Seuraa Heitä

Stefano Giliati #9 | Bolzano

Laitahyökkääjä

Kauden avauskierroksen KalPa-kohtaamisessa heppoisin perustein suihkun puolelle passitettu Giliati kävi jo perjantaina Lahdessa lämpimänä. Pääseekö KalPa lauantaina kanadalaisen ihon alle?

Pekka Tuokkola #81 |

Maalivahti

Avauskierroksella Giliatin ulosajon aiheuttanut Tuokkola saanee Kisapuiston kotiyleisöltä äänekkään muistutuksen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle